Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Предвидлив?

OMFG, што уште нема да прочитам на форумов во рецензии, Se7en предвидлив, Fight Club забегувал од темата...сеа следно ќе пише некој дека Sixth Sense му бил предвидлив. :)
И Usual Suspects, секако.
па знаев како ќе заврши.. не гледам на гравчиња, ама по некоја логика на приказната се познава...

ako so subjekt od sprotiven pol(obicno,ne mora da znaci) se izolirash vo soba i pritoa vidlivi se simpatii megu dvajcata,PREDVIDLIVO e deka ke ima penetracija vo nekoi otvori,no,predigrata,pozicijata,mestopolozbata,intenzitetot,kolicinata,pa duri i koi otvori ke bidat penetrirani NE se PREDVIDLIVI,taka da tuka e umetnosta,majstorijata na reziranje.
Preku glava mi e od komentar od tipot predvidlivo,kolku da se kaze neshto...daj neshto izdrzano da se iskomentira,a ovaka samo radi reda,da se filozofira.Zgora na se ,da kazesh za Seven deka e predvidliv???..baba Vanga nema pravo da go kaze toa,ili kako shto kaza nekoj pogore i Ussual Suspects da ne ti beshe predvidliv slucajno,ili Saw i mnogu drugi.Fincer e majstor na suspensot,po mene najdobar,maka mi e shto vo posledno vreme raboti poveke na drami,no i tuka e pak best...mozebi(ne mozebi,sigurno) malku kiksna so Zodiac,no sekoj ima slabi denovi.Kako shto rekol Fadilj Vokri(poraneshen fudbaler na Partizan od vremeto na ex Yu,ne znam kolku go znaete)ekstra fudbaler,posle derbito so Zvezda:...ovaj noc nije bio moj dan..

Смешно и неразбирливо напишано, ама ептен точно. :)

Јас би препорачал помалце читање на имдб критики, оценки и спојлери на форумов за да се избегнит "ах го пробив филмов, слабо"-ефектот.
Севн е еден од ретките филмој, кој ме здрмал од чисто седење. :)

И ја знаев шо е во кутијата ама тоа не значи дека филмот е предвидлив :D

What's in the boooox? Whats in the fuckin box...

...Може да се предвиди некој сегмент, али цела идеја да ја предвидиш на se7en нема теорија... лесно предвидлив, ма немој...

Леле која тензија, со нож можеш да сечеш..:)
Можно е на девојчето да му изгледал филмот предвидлив во некои делови, но, само затоа што го гледа прв пат, а во меѓувреме од снимањето на Seven до сега се изнаснимија триста филмови, кои вметнувале слични елементи во филмовите, па кога ќе го гледаш на крај ти изгледа предвидливо нормално.
Ајде да видам некој нека ми рече дека K-PAX е предвидлив?:pipi: И денес да го гледаш прв пат нема да го предвидиш, настрана што приказната е извонредна, туку и не се осмелија да ја исшаблонизираат...

K-PAX е FUCKING MASTERPIECE!! брлијантен филм во секој поглед!!! ден денеска пробувам да разрешам некои дилеми за него, филм кој го памтам како сега да ми е гледан тоа збори доволно за ефектот што го имаше на мене и со какви внимание го гледав! :)

Очекуваше повеќе???? филмов е ремек дело!! 1000/10!! ако имал некоја лоша страна, тешко дека би бил на 140 - то место на топ 250 листата на најдобри филмови на сите времиња!
Гледај.Имам спомнато и претходно и еве пак.Значи прво јас си го оценувам филмот, а после гледам на имдб.Значи немам предрасуди околу тоа.
Филмот е супер,приказната е вистинска и добро отсликана.Шон Пен како режисер добро се обидел да го долови доживувањето на тој човек и да го пренесе на филм.Само лично ми сметаше тоа што има превише "непотребни зборови" и филмот е одолговлечен на 2,30 саати,а мислам дека можело да се скрати на неколку работи кој што немало да ја променат суштината на филмот,и сепак би останала главнината зачувана.
Во секој случај добар филм.(со битна поента)

Аааа... Алфред Хичкок фори :))
Уште еднаш, за оние кои не прочитале, еден постар филм на истиот режисер кој ќе ве потсети на Mr.Nobody

Не сум бил упатен за филмов, али сега дефинитивно иде на даунлоад

--- надополнето ---

Гледај.Имам спомнато и претходно и еве пак.Значи прво јас си го оценувам филмот, а после гледам на имдб.Значи немам предрасуди околу тоа.
Филмот е супер,приказната е вистинска и добро отсликана.Шон Пен како режисер добро се обидел да го долови доживувањето на тој човек и да го пренесе на филм.Само лично ми сметаше тоа што има превише "непотребни зборови" и филмот е одолговлечен на 2,30 саати,а мислам дека можело да се скрати на неколку работи кој што немало да ја променат суштината на филмот,и сепак би останала главнината зачувана.
Во секој случај добар филм.(со битна поента)

Не да не е одолговлечен (али ја сум пристрасен :) ) , овој филм, Прсјут оф Хепинес и Фајт Клаб се филмови кои што гадно можат да те нафураат и да ти индуцираат нajразични идеи околу твојот живот и општеството околу тебе, али како и да е среќата ја имаш само кога ја делиш

според мене еден од најдобрите филмови воопшто, кои сигурно влегуваат во топ 10, барем кај мене

Што не очекува во јануари... ? Нов филм со религиозна тематика, егзорцизам, добра музичка подлога (колку што можам од трејлерот да заклучам), вистинска приказна и да, Ентони Хопкинс. The Rite

Металхамер има ептен строг филмски вкус:pipi:
Би сакала само вака еден пример, кој филм за тебе е за 10-ка?

Престрог сум, да знаеш. Не давам 10-ки. Многу ретко, на пример (од листа на имдб):

'Salem's Lot (1979)
Behind the Wall of Sleep (2006)
Desperation (2006)
Eraserhead (1976)
Lola rennt (1998)
Lost Highway (1997)
Pi (1998)
The Elephant Man (1980)
The Fountain (2006)
The Green Mile (1999)
The Shawshank Redemption (1994)
The Shining (1980)
..............Доста се?

** Нека ме извинат другите што нема да им одговорам на прашањата, имав напорен викенд. :pipi:

Помина викендот, очекувам одговор на моето прашање... ако ти треба и ден два, слобоно земи :)))))))))))

Престрог сум, да знаеш. Не давам 10-ки. Многу ретко, на пример (од листа на имдб):

'Salem's Lot (1979)
Desperation (2006)
Eraserhead (1976)
Lola rennt (1998)
Lost Highway (1997)
Pi (1998)
The Elephant Man (1980)
The Fountain (2006)
The Green Mile (1999)
The Shining (1980)
..............Доста се?

** Нека ме извинат другите што нема да им одговорам на прашањата, имав напорен викенд. :pipi:

Изгледај ги Witness for the Prosecution и Judgment at Nuremberg па размисли дали си ги заборавил во списокот :)

'Salem's Lot (1979)
Desperation (2006)
Eraserhead (1976)
Lola rennt (1998)
Lost Highway (1997)
Pi (1998)
The Elephant Man (1980)
The Fountain (2006)
The Green Mile (1999)

The Shining (1980)
..............Доста се?

Колега, одлична листа си направил! Stephen King & Lynch преовладуваат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom