T
Tetro
Гостин
Кај прочита дека се спрема 2 дел? :tv:Кога излегува Ghostrider 2 дел?
Кај прочита дека се спрема 2 дел? :tv:Кога излегува Ghostrider 2 дел?
http://www.imdb.com/title/tt1071875/Кај прочита дека се спрема 2 дел? :tv:
Па кај мене по завршување на филмот има као кусо трејлерче за втор дел..или си ти грешка или сум ја епик феил. :tv:Кај прочита дека се спрема 2 дел? :tv:
Ќе имало, за година и нешто, читај погореПа кај мене по завршување на филмот има као кусо трејлерче за втор дел..или си ти грешка или сум ја епик феил. :tv:
Уве Бол е гениј, неразбран гениј. Ако ништо друго, барем е иноватор и доста експериментира. Знае и да копира понекогаш ама тоа е кај постарите филмови.Rampage (2009) -
Прво -единствената причина што го гледав филмов е Уви Бол затоа што е најкатастрофалниот режисер на новата ера а филмов имаше позитивни критики дури и на форумов тука.
Второ сторијата е малце поинаква и ретко порано видена односно(малце копи пејст)"-A man with a thirst for revenge builds a full body armor from Kevlar and goes on a killing spree."
За крај-
Последно што гледав од него беше Seed, големо ремек дело со мала оценка. Точно дека многу експериментира, ама и не сака да троши огромни буџети за да создаде еден филм. Повеќе би рекол дека штеди, затоа слаб квалитет му имаат филмовите.Уве Бол е гениј, неразбран гениј. Ако ништо друго, барем е иноватор и доста експериментира. Знае и да копира понекогаш ама тоа е кај постарите филмови.
Шо подразбираш под реален крај? Не гледам зошто толку се замарате за реалноста на алтер-егото. Како што и кажа Тајлер во филмот: сите имаме желба да постанеме нешто друго, а одраз на тоа што сакаше да стане раскажувачот (Џек) е баш Тајлер, т.е. ѕверотина.2. Fight Club
И сметам дека Финчер малку претерал и направил грешки во борбите помеѓу Нортон и неговото алтер его, јас разбирам дека можеш сам да си маваш боксови и да се фрлаш по скали, ама сигурно не можеш да се влечеш назачки за коса. Друга работа, можел малку пореално да го прикаже масовното перење на мозоци меѓу луѓето кои ги регрутира Нортон. Можел филмот да има малку пореален крај и ќе бев сосем задоволна
1 недела махимумКој ќе го чека на асална снимка да искочи
Јас се согласувам дека Тајлер е прекрасно замислен и уште попрекрасно прикажан, значи немам проблем со неговиот приказ. Во однос на реалниот крај, тој не може да биде сосем реален, затоа и велам пореален. Еве на што мислам. Земајќи предвид дека Боречкиот клуб би требало да е носител на дејствието, а според мене не е приказната е отерана во сосем друг правец. Јас очекував сплетки, лични дуели и предавства меѓу луѓето во клубот. Во суштина очекував дека Боречки Клуб ќе биде токму и тоа.Шо подразбираш под реален крај? Не гледам зошто толку се замарате за реалноста на алтер-егото. Како што и кажа Тајлер во филмот: сите имаме желба да постанеме нешто друго, а одраз на тоа што сакаше да стане раскажувачот (Џек) е баш Тајлер, т.е. ѕверотина.
И ... можеш сам да се теглеш за коса ... пробај.
аха гарант, ако биде како social network... се чекаа 3 недели да излезе кино снимка :smir:1 недела махимум
Уште е на тиња снимка а колку време помина, страшно! излегоа во исто време со Инсепшн кој веќе го има во 1080п а овој уште не е ни двдрип^Членот/ката ме потсети на Social Network, што мислите за филмчето?
Мене ми се виде интересно и лесно за гледање.
Мала исправка, Барака е докумнетарец не филм, и да прекрасен е но во исто време предизивикува гадење за она што модерниот човек ( и самите ние) го прави во општеството, успеава да не замисли и натера да бидеме по морални и по хумани, да се запрашаме за нашиот допринес за правење на плантетата земја како подобро место за живеење. Колку и да делува невозможно, сепак режсиерот успеава до некаде во ова. Поготово после делот кој е снимав во Индија, кој има трогателен ефект, опфатен со музика од DeadCanDance. За мене ова е најдобриот документарец некогаш направен, има прекрасна фотографија, саундтрак и пред се костимографија. Правен е на база на технологија која дури ни сега не се користи целосно, многу напредна и тешка за реализиација.Baraka 1992
Невообичаен филм, кој што покажува реални снимки од возвишени пејсажи па до огромни фабрики. Снимките дури повеќе личат на фотографии. Дефинитивно не е филм за секој, особено не за оние кои гледаат филмови заради кревање адреналин, пошо попасивно дејство (ако може да се каже дека има дејство) од ова неам видено.
Според мене побитно е чуството што го развива во гледачот, од возхитеност и инфериорност, до чувство на убаво и колективизам, и на крај чувство на гадење од себе си.
10/10