Последен гледан филм со кратка рецензија

I

Intex

Гостин
Kick Ass (2009)



Бетмените на Нолан ви беа добри? Bullshit, Kick Ass е класи подобар од тоа. Одлично смислена приказна, интересна нарација, солиден дијалог, актерската екипа така-така. Ми се допаѓа што е реално среден. Супер херојот не станува ѕверка преку ноќ, потребно е време да се ослободи ѕверот одвнатре.
Да не ја тупам, ова е a must see movie.

Оценка: 9/10
 

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
A Serious Man (2009)



За фанови на филмовите на браќата Коен, мачката на Шродингер и Jefferson Airplane.:) Овој филм за мене е еден од најдобрите Коен филмови до сега.
10/10 од мене за мене.
 

Attachments

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Kick Ass (2009)



Бетмените на Нолан ви беа добри? Bullshit, Kick Ass е класи подобар од тоа. Одлично смислена приказна, интересна нарација, солиден дијалог, актерската екипа така-така. Ми се допаѓа што е реално среден. Супер херојот не станува ѕверка преку ноќ, потребно е време да се ослободи ѕверот одвнатре.
Да не ја тупам, ова е a must see movie.

Оценка: 9/10
Од мене 7,5 за филмов, затоа што покрај обидот да протуркаат нешто реално - малку заебале работа, инаку добар филм и може да се рече... интересен, иако недовршен :)
 
Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
The Prestige
The rivalry between two magicians is exacerbated when one of them performs the ultimate illusion.
Мала рецензија од Имдб ,која е доволна. Прекрасен филм ,феноменален. Ретко давам оцена на филмови ,но на овој мора да му дадам 10 ! Нема потреба од повеќе зборови ,можеби до сега дадов 10 на некој без врска филмови ,но на овој и 10 му е малку. Неверојатен филм.

[FONT=&quot]Amazing! twist after twist![/FONT][FONT=&quot] [/FONT]

The Illusionist 2006

Дејството се одвива во Виеана и се работи за илузионистот Herr Eisenheim , тој со помош на магијата станува славен и се среќава со неговата љубов од деството.
Не знам зошто скоро сите ги споредуваат The Illusionist сo The Prestige ,кога се различни The Illusionist е каде каде повеќе исполнет со романса ,т.е. повеќе се обрнува внимание на романсата барем таков впечаток имам,а додека во The Prestige темата е магијата и ривалството...

Avatаr
Еден маринец е однесен на месечината Пандора , тој ќе застане помеѓу наредбите на полковникот кој го сака нобо...(тешко име имаше хемискиот елемент) и домородците кои сакаат слобода... Што беа два ипол часа многу ,многу беа. Но филмот е исполнет...па може да кажам со многу акција.Еее ,за специјалните ефекти немора да споменам. Секако дека не е одличен филм ,но и па не е за никаде ,ако сакате авантура ,акција и научна фантастика гледајте го...


[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Rane –[/FONT][FONT=&quot] Рани[/FONT]
[FONT=&quot]Две уфилмани дечиња влегуваат во водите на криминалот со цел да станат познати мафијаши.[/FONT]
[FONT=&quot]Безврска филм ,што се возбудувале тинејџери на овој филм не знам....[/FONT]
[FONT=&quot]Ама ич не ми се допадна[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Knight and Day[/FONT]
[FONT=&quot]Девојка се среќава со бивш таен агент и акцијата почнува ! Чистокрвна акција ,со многу клишеа , проследена со комедија и доста пуцајќи. [/FONT]
[FONT=&quot]Ми се допадна како одглуми Том Круз ,му лежи тој хумор...[/FONT]
[FONT=&quot]Ако сакате да се опуштите и насмеете гледајте го ,а ако сакате да слушате длабоки и мудри реченици ,подобро не.[/FONT]
 
Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Shortbus 2006.
Open Your Mind. And Everything Else.

Жена која всушност е секс-советник , никогаш нема доживеано орагазам. За да им успее бракот со нејзиниот маж, таа ке го послуша советот на едни свои клиенти (геј-пар) , и ке започни да оди во андерграунд клубот Shortbus, каде што лугето можат да практикуваат секс, да слушаат музика и да гледаат филмови.
Quote: It's just like the 60's. Only with less hope.

За филмот викаат дека е еден од најхрабрите филмови направени. Филмот изобилува со секс. Но зад тоа се гледаат вистинските карактеристики на ликовите и кои тие навистина се. Целиот секс во филмот е реален. Ова не е повеке Холивуд.
Ова е приказна за неколку млади луѓе и како сексот навистина учествува и ја прави нивната врска.
(ако ти се гледа порно, dont watch this movie).
од 10 / му давам 7 . (шо е солидно во секој случај . (можеа да ја разработат темата повеќе)).
 
I

Intex

Гостин
Invention of lying (2009)



Кое идиотско суштество ова го класифицирало како комедија? Их, да му ибеш мајката, во ова има толку многу драма, толку прекрасни дијалози, што главата ти експлодира.
Филмот е еден од најпотценетите на IMDb. Ова слободно треба да биде дел од топ 250.:)
Инаку, луѓето живеат во општество каде не постои концептот на лагата. Секој му плеска секому се во очи (ваљда ова го сметаат они за комичен елемент, но јас искрено не се насмеав на филмот, бидејќи немаше ништо смешно во тоа). Се додека еден ден, обичен човек по име Марк ја каже првата лага. Е тогаш започнува се. Приказна за љубовта, животот ... па дури и религијата.:)
Нека ми простат поискусните филмаџии кои сигурно го знаат главниот актер, ама првпат го гледам во филм, и човекот е ѕвер. Кога читнав дека филмот е целосно негов проект (од сценарио до режија), мака ми стана што сум испуштил.

Оценка 9/10
 

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Се сеќавате на Tom Thumb после долго време вчера го гледав пак, ми беше омилен од детството. На постар пар, маж и жена конечно им се исполнува желбата да имаат син, но тој не е поголем од палецот...:vozbud: :vozbud:


Ах песничкава :)
 

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.356
Поени од реакции
4.878
The Human Centipede (2009)
Залудно потрошени МБ..Катастрофа, незнам од каде да почнам. Полош филм немам гледано најискрено и затоа нема да дадам ни оценка ниту би му го препорачал на некого.
 

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Undisputed III Redemption
Yuri Boyka is back in this bitch!
Ова филмче мора да го гледате, едноставно мора. Јури се враќа во рингот во третиот дел, но со повредата на коленото од претходниот дел.
Има нешто посебно во овој филм, нешто што ме тера повторно да го гледам. А ретко се случува тоа со акционите филмови. Има кршење нози, крв, како и мала доза хумор :) Еве еден бисер:
Американецот: I don't give a fuck!
Бојка: You must give a fuck! :pos: :pos:

The A- Team
Кога последен пат сте гледале во филм тенк што лета? Епа ако досега не сте виделе ќе го видите во овој филм :)
Се работи за акционен филм, четири другари, кој од кој по заебан. Постојано кршење кичми и моменти кои во го креваат адреналинот :))
Вреди да се погледне филмчето, дефинитивно нема да зажалите за мегабајтите :)
 
Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Незнам зошто прочитав лоши мислења за The American, знам дека се е пршање на вкус но сепак може да се каже дека е малку освежување во однос на овој вид филмови. Отргнување од претерана акција, но сепак филм кој кажува без да има потреба од многу зборување од страна на ликовите. Интересна атмосфера и тензичност иако мора да се признае дека на момети е спор но за разлика од очекуван амерички трилер може да се каже дека филмот има Европски шмек не само заради тоа што е сниман во Европа. Доколку мора да се оценува би дал негде околу 7,5 - 8.
 

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Before sunrise


Тешка глупост од романтичен филм. Два досадни лика кои се среќаваат во воз поминуваат ден заедно и прават заеднички монолози. Оваа збори нешто за нејзе, а овој слуша па после овој нешто за него и се така, како разговор на глуви. Во меѓувреме двајцата си докажуваат дека љубовта воглавно е депресивна, и девојката цело време мрчи нешто за досадни просечни луѓе, не дека таа е нешто посебно интересна.
Пробале да ги направат муабетите филозофски и интелектуални ама некако не им успеало, и пробале ликовите да ги направат воедно обични а фасцинанти и тоа не им успеало.

3/10
 

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Си дадов ветување дека морам да изгледам филмовиве кои не ми е јасно како ги пропуштив досега, па тек во 2010 ги гледам..ама нејсе. Летс бигин..:)
Налетав на двајца инсомничари. Кој од кој побрилјантен.

1. The Machinist

Еве зошто го сакам Бејл. Филмов е сниман во 2004 година, а тој е направен коска и кожа. Во 2005 година го снима Harsh Times и игра војник. Изгледот од едниот до другиот филм за таа временска дистанца е неверојатен, секоја чест.
Човекот делува толку дезоринетирано и уморно, и мислам дека токму физичката слабост му има помогнато да ја дооформи улогата.
Инаку што се однесува до приказната. Сосем коректно сценарио е направено, а одличната мрачна атмосфера прави неверојатен амбиент.
Јас сепак поголем кредит давам на изведбата на Бејл, отколку на самиот филм. И тоа само заради фактот што приказнава која е истретирана ја исшаблонизираа толку многу што по неколку мигови знаев што се случува.
Уште во самиот старт белилото со кое си ги миеше рацете ме потсети на нечиста совест, а со појавата на Иван пак уште повеќе си потврдив дека сум во право
Во секој случај, моја препорака да се гледа. Филмот можам да кажам дека Бејл целосно го носи на свој грб, и тоа го прави одлично.

2. Fight Club

Епа конечно!!!!! Прекрасен филм, секако поставил темели во 1999 за тоа како треба да се одработи трилер филм за идниве поколенија. Е сега тоа што ми кажаа спојлер уште пред да го гледам филмов, не ми ја расипа перцепцијата. И ако некој ми рече дека Пит не знае да глуми, ќе го судам мајке ми, особено што во ек на својата слава глумел вакви ликови, а не комерцијални ром -ком фраерчиња кои ќе му биле лесен залак и ќе му го полнеле џебот.
Имам и замерки на филмов. На пример, очекував повеќе борби во боречкиот клуб, очекував приказната да биде пососредоточена таму, а не на сите други места.
И сметам дека Финчер малку претерал и направил грешки во борбите помеѓу Нортон и неговото алтер его, јас разбирам дека можеш сам да си маваш боксови и да се фрлаш по скали, ама сигурно не можеш да се влечеш назачки за коса. Друга работа, можел малку пореално да го прикаже масовното перење на мозоци меѓу луѓето кои ги регрутира Нортон. Можел филмот да има малку пореален крај и ќе бев сосем задоволна
Во секој случај ова влага во топ 10 филмови што сум ги гледала.
 

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.402
Поени од реакции
6.022
^
Незнам како си ги пропуштила 2та досеа, пред да ги гледаш сигурно беше во оние 5% што се филмомани а ги немаат гледано пошто другите 95.. него да не филозофирам многу одличен избор :)

он топиќ-

Rampage (2009) -

Прво -единствената причина што го гледав филмов е Уви Бол затоа што е најкатастрофалниот режисер на новата ера а филмов имаше позитивни критики дури и на форумов тука.
Второ сторијата е малце поинаква и ретко порано видена односно(малце копи пејст)"-A man with a thirst for revenge builds a full body armor from Kevlar and goes on a killing spree."
За крај-
not for persons under 18 and do not try this at home(or your town).
Ќе заборавев ,камерата можи да ви е малце иритирачка али идејата и реализацијата за првпат Бол ги усогласил.
пс- не гледајте никој друг негов филм ако овај ви биде прв :),да не се излажите и залудно да трошите време.

7/10

 

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.609
Поени од реакции
11.153
Frozen (2010)



Трилер-драма за тројца скијачи кои заглавуват на жичара и треба да чекаат цела недела да се отвори повторно жичарата. На планината се само они и се обидуваат некако да слегнат од неа (жичарата). Имаше неколку ептен напнати сцени, добро е да се погледне.

Оцена: 8/10
 
T

Tetro

Гостин
Kontroll (2003)
105 min - Крими-комедија, Драма, Мистерија







Европски филм. Унгарија. Метро.
Приказна за еден малку чуден млад човек, Bulcsu, и неговите колеги, кои се сите без исклучок својствени ликови, сочинуваат контролорски тим. Се организираат разни игри, својствени... Мистериозни....

Со морничави ликови, Kontroll е темна и мрачна комедија на животот на кондуктерот. Што ќе биде најлошото што може да се случи, ако некогаш ја загуби контролата?


Прекрасен саундтрак.

9/10

--- надополнето ---

My Son, My Son, What Have Ye Done (2009)

91 min - Драма, Трилер, Мистерија







My Son, My Son, What Have Ye Done? Филмот е во продукција на David Lynch и режиран од Werner Herzog. Вистинска приказна за убиството кое го има извршено Mark Yavorsky. "Хорор филм без крв", како што го опишува Herzog.
Екипата ја сочинуваат Michael Shannon и Willem Dafoe.
Some people act a role, others play a part!
9/10 заслужено
 

Kajgana Shop

На врв Bottom