Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Псај, знаеш кое беше најголемото зло во Потстанар, станот во кој престојуваше. Навистина ретки се режисерите кои така добро успеваат да ги обликуваат елементите,правилно да ги дозираат и да создадат страшно ефективен филм како овој.Ма треба да му се погледне цела филмографија на Полански кај него нема промашај, загарантирано. Го препорачувам и последниов, одличен е The Ghost Writer
Да перфектна, атмосфера - сетап. Застарен стан, мал и морбиден. Тешка параноја...сето тоа дополнето со перфектна приказна. :vozbud:

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Кога сме кај препораките за добар филм,ми текна на два ужасно добри филма, кои мислам дека не се споменати но сигурно се гледани, ако не, под итно да се изгледаат:Heavenly Creatures,Ed Wood.Последниов е биографија за најлошиот режисер на сите времиња, Edward D. Wood Jr чии филмови денеска уживаат голема популарност кај неговите фанови.Филмов е маестрален и за мој вкус најдобриот на Тим Бартон.Додека пак првиот базиран според вистински настан, добро ќе ве наежи,многу морничав филм. Браво за Питер Џексон!

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ако можит некој да ми дајт линк за да спуштам превод за роки филмот на македонски од I до VI дел ако имат.:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
E шо свер бе од кај да знам дали имат или не,зато прашав и ти наместо да помогниш овде се понашаш ко мало дете.
Погледни ја дискусијата погоре, и квалитетот на истата, па и тематиката. Гледаш некој да бара превод? идеш офтопик како и во темата за Хардвер со постовите поврзани за твојот пријател.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Погледни ја дискусијата погоре, и квалитетот на истата, па и тематиката. Гледаш некој да бара превод? идеш офтопик како и во темата за Хардвер со постовите поврзани за твојот пријател.
Добро бе не знаев каде да напишам па тука напишав ако е за во друго место префрли го слободно таму каде му е местото.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Ајт сеа овака...малку мош темета не е за овоа ама гледам не сум прв шо прашува.....Дајте ми предлози за некој филм ама ФИЛМ ФИЛМ некој шо ке ме изместе шо ке ми прае грч додека гледам(не зборам за хорор) некој трилер/мистерија шо и да е стар нов без разлика давајте оти веке сум очај за добар филм....
FRACTURE

Со Ентони Хопкинс....

10/10

Инаку темава дефинитивно не е за ова, ова би било најдобро да се прави муабет во темата за генерална дискусија, ама ајде неможев да одолеам а да не ти го препорачам филмов :)

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Нема да отидам многу у офтопик ако барам предлог за некоја романтична драма, онака да се исплачам сагламски :kesa: ?
Само да не биде The notebook, Sweet november, A walk to remember, A millionarie's first love, P.S I love you или City of angels , ги имам гледано..

Фала !

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
Нема да отидам многу у офтопик ако барам предлог за некоја романтична драма, онака да се исплачам сагламски :kesa: ?
Само да не биде The notebook, Sweet november, A walk to remember, A millionarie's first love, P.S I love you или City of angels , ги имам гледано..

Фала !
Читам само позитивни коментари околу Remember me (2010), јас го немам гледано, ради глумецот, па еве, ти со доволно познавање од тој жанр, изгледај го и рецензирај ни го дали сепак вреди. :)

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Читам само позитивни коментари околу Remember me (2010), јас го немам гледано, ради глумецот, па еве, ти со доволно познавање од тој жанр, изгледај го и рецензирај ни го дали сепак вреди. :)

Го имам гледано, ништо што не е " веќе видено " , двајца млади кои " неслучајно " се среќаваат, се вљубуваат, со слични судбини ( и двајцата имаат изгубено важна личност во животот ) ; крајот е така добро смислен, тоа може да импресионира во овој филм, како и глумата на Патинсон , според мене добро се вклопи во улогата на бунтовник.. Тоа ..:toe:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491

Фала !
Го имам гледано, ништо што не е " веќе видено " , двајца млади кои " неслучајно " се среќаваат, се вљубуваат, со слични судбини ( и двајцата имаат изгубено важна личност во животот ) ; крајот е така добро смислен, тоа може да импресионира во овој филм, како и глумата на Патинсон , според мене добро се вклопи во улогата на бунтовник.. Тоа ..:toe:
Say Anything,Almost Famous, или High Fidelity. Романси со многу стил и добар хумор. Филмови како што бараш, нешто посебно, поинакво.

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Say Anything,Almost Famous, или High Fidelity. Романси со многу стил и добар хумор. Филмови како што бараш, нешто посебно, поинакво.

Фала за предлозиве, ветувам дека ќе најдам време да ги изгледам..
А иначе случајно на нет наидов на My blueberry nights, ми се виде интересен, па онака за мислење и кратка рецензија да прашам, ако некој го има изгледано, дали да го ставам на download или не :smir: ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Фала за предлозиве, ветувам дека ќе најдам време да ги изгледам..
А иначе случајно на нет наидов на My blueberry nights, ми се виде интересен, па онака за мислење и кратка рецензија да прашам, ако некој го има изгледано, дали да го ставам на download или не :smir: ?
Не ми е гледан, Мy Bluberry Nights да не те излажам. Но биди сигурна дека кој и да го симнеш од моите 3 предлога (ја би сите 3) поготово Almost Famous ќе бидеш воодушевена. Не се многу тажни ама како целина се перфектни со многу шарм и стил како што кажав.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353

Фала !
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Една од најдобрите, ако не и најдобрата романтична драма според мене. Филм и пол.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom