Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
На денешен ден 1928 година бил роден Кјубрик.
Се потсетив на една сцена, од еден од најпотценетите негови филмови според мене.
Многу емотивно...
Фала Џими за инфромацијава, уште еднаш се осеќам засрамен што како голем фан на Кјубрик незнам вакви инфромации па ни скоро ништо друго од неговата биографија, :kesa: за неговите филмови...сепак не е така :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Фала Џими за инфромацијава, уште еднаш се осеќам засрамен што како голем фан на Кјубрик незнам вакви инфромации па ни скоро ништо друго од неговата биографија, :kesa: за неговите филмови...сепак не е така :)
И јас отсекогаш за побитни сум ги сметал работите кои луѓето ги создаваат. А не она што луѓето навистина се.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
На денешен ден 1928 година бил роден Кјубрик.
Се потсетив на една сцена, од еден од најпотценетите негови филмови според мене.
Многу емотивно...
Прекрасен филм.ПРЕКРАСЕН.Каква драма.Многу убав филмА зошто еден од најпотценетите?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791

Да го испочитуваме Стенли Кјубрик... генијалецот кој се раѓа само еднаш!
... Одисејата и валцерот од Штраус... Нешто што ќе живее засекогаш!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Прекрасен филм.ПРЕКРАСЕН.Каква драма.Многу убав филмА зошто еден од најпотценетите?
Па, мислам затоа што е најретко споменуван од сите други дела на Кјубрик :). Барем таков впечаток имам...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Run Lola Run (1998) Lola rennt (original title)

Одамна се спремав и чекав погодно време за гледање. Конечно го изгледав

Германски трилер напишан и режиран од Tom Tykwer. Глумат Franka Potente како Лола и Moritz Bleibtreu како Мани. Приказната ја следи една жена (Лола), која треба да најде 100.000 Германски Марки во 20 минути за да го спаси животот на нејзиниот дечко.

ВО филмот има малку акција, и многу трчање :tv: ,избран за најдобра филмска музика `98-ма.

8.5/10 заслужено
Cool филм ма одличен не само cool ! Уникатна идеја,едитинг па и сценарио!

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Па, мислам затоа што е најретко споменуван од сите други дела на Кјубрик :). Барем таков впечаток имам...
Е тоа изгледа така е.Ама филмот е стварно многу добар.Свака част:smir:

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Не само Run Lola Run,кој навистина е оригинален и права енергетска бомба од филм, режисеров има доста добри филмови кои вредат да се погледнат. Ми се допаѓа тоа што не се плаши од експериментирање,па и да не испаднат ремек дела сепак се интересни за гледање.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ајт сеа овака...малку мош темета не е за овоа ама гледам не сум прв шо прашува.....Дајте ми предлози за некој филм ама ФИЛМ ФИЛМ некој шо ке ме изместе шо ке ми прае грч додека гледам(не зборам за хорор) некој трилер/мистерија шо и да е стар нов без разлика давајте оти веке сум очај за добар филм....

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Ајт сеа овака...малку мош темета не е за овоа ама гледам не сум прв шо прашува.....Дајте ми предлози за некој филм ама ФИЛМ ФИЛМ некој шо ке ме изместе шо ке ми прае грч додека гледам(не зборам за хорор) некој трилер/мистерија шо и да е стар нов без разлика давајте оти веке сум очај за добар филм....
Fallen (1998) со Дензел во главна улога

Genre:
Crime | Drama | Thriller

Tagline:
Don't trust a soul.

User Reviews:
More Than Your Average Supernatural Suspense Thriller!

Ако го немаш гледано =))

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Oва е правиот избор.

Или пак ова. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
И со двата нема да згреши, мада identity му е гледан.

Ѕверски филмови.
Колку параноичен лик е Полански у Подстанар, ауууу врв....:vozbud:

BTW, не можам да поверувам како до сега не сум го предложил филмов!!!!!! :tapp:

Опасен mindfuck + creepy/moody as hell а исто така филм што ќе те натера да мислиш,мислиш и да мислиш (многу интелегентен) уште повеќе. Комбинација од Линч и Полански би рекол. Во главна Улога е одличниот и харизматичниот Доналд Сатрленд, филмов беше прв на неколку листи за трилер/хорори филмови. Многу подценет (не од поглед на оцена) т.е. пред се заборавен/негледан филм. :vozbud:

Ја содржи, буквално највознемирувачката сцена што сум ја видел во мојот живот :cuc:

--- надополнето ---

аиии, првиот мора да се гледа, а вториот гледан ми е. :)
Немам доволно зборови за Tenant, мора да го гледаш, озбилно :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Псај, знаеш кое беше најголемото зло во Потстанар, станот во кој престојуваше. Навистина ретки се режисерите кои така добро успеваат да ги обликуваат елементите,правилно да ги дозираат и да создадат страшно ефективен филм како овој.Ма треба да му се погледне цела филмографија на Полански кај него нема промашај, загарантирано. Го препорачувам и последниов, одличен е The Ghost Writer

Kajgana Shop

На врв Bottom