џимеј
џимилино
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 10.403
- Поени од реакции
- 25.267
Agent Dale Cooper? Anything you like. Овде се коментират за све живо и диво. Шо ти лежит на душа, тоa.Koja e novata tema ?
Agent Dale Cooper? Anything you like. Овде се коментират за све живо и диво. Шо ти лежит на душа, тоa.Koja e novata tema ?
Прво, околу спојлерите: внимание, спојлери... не врши работа Не може со едно око да гледаме и да прескокнуваме редови. Употребете го копчето, заради нас на Филм и ТВ го имаат инсталирано.Да си кажиме понешто за Shutter Island. Некои го пофалија, некои и не баш. Мене ми се допадна филмот. Ако го оценувам би му дал нешто над 8. (8,1 8,2)
ВНИМАНИЕ СПОЈЛЕРИ. Не читајте ако не сте го гледале.
Некои рековте бил предвидлив, бил досаден.
Абе, филмот има десет пресврти. И сите ги предвидовте? И мене не беше досаден, сите тие сцените со соновите и халуцинациите беа таму за да создадат амбиент и си имаат своја симболика. Не се за џабе ставени.
Првите предвидувања кај гледачот идат негде кај 50тата минута (а не кај 30тата). И да сите помисливме дека овај маршалов е некако повеќе поврзан со болницата отколку што е претставено на почетокот (ќе го видите во бела облека тогаш, па тогаш кај гледачот идат тие мисли). Па после онај ќе му се обраќа со името на потпалувачот. И тогаш идат сомневања. Овие работи режисерот намерно ги ставил така како што се. Или поинаку кажано:
Филмот не тера нас само да мислиме дека е предвидлив.
Прав „психолошки“ трилер.
И да кажам уште за сличноста со Beautiful Mind што ја спомнаа некои. Ами, тоа е позната ментална болест. И сега ете ако направат еден филм каде ја има не значи дека вториот што ќе го направат не е оригинален. И, Beautiful Mind е правен според вистински настани. Тој човек постоел и ја имал таа болест.
Епа зависи што сметаш за пресврт.Второ, филмот е предвидлив толку што тоа боли. Види ја мојата рецензија да не се повторувам. И кај има десет пресврти жити се? Еден пресврт има, кога откриваат дека. Тоа е, нема ништо друго...тој е тој
Можда не сум ги гледал тие. Можда вкус е во прашање.Работата е што Скорсезе треба да знае дека излегоа безброј вакви трилери минативе години и веќе сме извежбани, или нека сними нешто оригинално и од сосема друг агол како Departed, или нека не ја заебава публиката со филмови кои секој просечен режисер може да ги направи. Ене види го Nine Dead, сосема просечен филм, малку мистерија, еден заплет, еден пресврт, и толку... што е разликата со филмов на Скорсезе?
Pa aj da pokomentirame malku za David Lynch,dodusa poslednive godini ne e aktuelen so filmovi (Inland Empire 2006).Sakam da vidam vo Makedonija kolku e poznat po svoite filmovi ,osven po Twin Peaks(serijata).Agent Dale Cooper? Anything you like. Овде се коментират за све живо и диво. Шо ти лежит на душа, тоa.
Од Линч ми останаа уште 3 филма да изгледам (Eraserhead, Straight Story, Wild At Heart), по мое мислење, овие два му се најдобри, па би ти ги препорачал:Искрено од Дејвид Линч немам изгледано ниту еден филм, а гледам некој психолошки трилери прај.
Уживање ми е да гледам трилери, и мислам поретко ги има добри шо се.
Дај некој од овај режисер препорачајте?
Ако не си гледал некој од овие :или па од било кој, некој подобар трилер (да биди целио заплеткан, докрај) .
Ја го имам до негде, една третина од филмот (друг го гледаше ја така видов малце). Интересно изгледа. Еве сега си го ставам на приоритетна листа, ќе го изгледам цел денеска или утре.и да прашам дали го гледал некој овој шведскиов трилер - Män som hatar kvinnor (2009)
... aka "Millennium: Part 1 - Men Who Hate Women" - International (English title) (series title)
... aka "The Girl with the Dragon Tattoo"
Чекам да му удриш една рецензија деновиве.Ја го имам до негде, една третина од филмот (друг го гледаше ја така видов малце). Интересно изгледа. Еве сега си го ставам на приоритетна листа, ќе го изгледам цел денеска или утре.
Sega jas vaka kako za tebe ke ti preporacam po koj redosled da gi gledas tie so se psiholoski trileri( a Lynch inaku ne se zadrzuva samo na eden zanr,ostava gledacot vo nekoj od filmovite sam da si go donese zaklucokot,pa zatoa i treba da gi gledas povekepati ):Искрено од Дејвид Линч немам изгледано ниту еден филм, а гледам некој психолошки трилери прај.
Уживање ми е да гледам трилери, и мислам поретко ги има добри шо се.
Дај некој од овај режисер препорачајте?
или па од било кој, некој подобар трилер (да биди целио заплеткан, докрај) .