Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Sleuth (2007)

Два паметни Британци играат игра на измама и проневера.

Andrew Wyke е богат писател кој живее во голема куќа која е уредена со high-tech технологија.
Milo Tindle е млад, згоден актер кој е во врска со жена му на Andrew- Maggie.
Andrew го поканува Milo да го посети во неговата куќа и започнува играта...

Во филмов глума двајца актери. И целото дејство е во куќата на Andrew.
Првите десет минути можи да ви бида малку досадни, но понатаму станува поинтересно...
Воглавно филмов според мене е игра на надмудрување помеѓу двајца интелегентни луѓе.
Има доста добри дијалози.
Imdb: 6.3 / 10
Јас : 7.3 / 10
Друже го прецени овој филм, па дури и 7,3 си му дал.Некој ќе се излаже да го гледа.Јас го пишав во темата за Најглупи Филмови.
Најдосаден филм шо го имам гледано, со само двајца ''актери''.
Одамна го гледав и можам да кажам безвеза потрошив време на него.

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Друже го прецени овој филм, па дури и 7,3 си му дал.Некој ќе се излаже да го гледа.Јас го пишав во темата за Најглупи Филмови.
Тоа е моја отценка. Мое мислење.
Инаку зависи како че го разбериш филмон. Признавам дека не е нешто посебно, али мене ме бендиса. Прво глумата на актерите, а после тоа што е поинаку од останатите филмови.
И на крај со двајца актери шо очекуваше. Филм за втората светска војна да се снима.
А за останатите форумџии, изгледајте го трејлеро, па сами одлучете дали че го гледате филмо.
Јас само ви кажав кој ми е последен филм гледан, со кратка рецензија.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
А мене многу ме интересира што разликата помеѓу 7;7.3;и 7.5 ?

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
А мене многу ме интересира што разликата помеѓу 7;7.3;и 7.5 ?
Ако се однесуваше ова на мене.

-Па нема разлика, зборот ми беше дека му дава повеќе од ИМБД, а лично мене не ми се допадна филмот, но се е прашање на вкус нели.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Ако се однесуваше ова на мене.

-Па нема разлика, зборот ми беше дека му дава повеќе од ИМБД, а лично мене не ми се допадна филмот, но се е прашање на вкус нели.
не беше до тебе туку зборот ми беше како мала е скалата од 1 до 10 па мора и меѓу оценки :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Јеп, и мене ми беше тапа.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
И јас го гледав денес филмот и според мене беше премногу добро направен, одамна немам изгледано филм во еден здив како овој!
Од мене 9,5/10
The fourth kind :tapp:

Подосаден филм во врска со елиенс енд стаф ..тешко да се најде ,10 мин беа доста да почнам да премотувам ...и пак ништо интересно..премотај некоја минута ..и пак ништо ..така се до крајот ..демоде :/

2/10 за насловот кој ветува :tapp:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
The fourth kind :tapp:

Подосаден филм во врска со елиенс енд стаф ..тешко да се најде ,10 мин беа доста да почнам да премотувам ...и пак ништо интересно..премотај некоја минута ..и пак ништо ..така се до крајот ..демоде :/

2/10 за насловот кој ветува :tapp:
Не е демоде баш сега влегоа во мода, од Blair Witch наваму. Еден нов поджанр во хоророт, тек ќе има вакви филмови.

За оценката си е прашање на вкус, не ти се допаднал, се е ок...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Не е демоде баш сега влегоа во мода, од Blair Witch наваму. Еден нов поджанр во хоророт, тек ќе има вакви филмови.

За оценката си е прашање на вкус, не ти се допаднал, се е ок...
Хорор ќе биде ако се деси ова болдираното , а ни малку не беше страшен - па чудно ми е шо се смета за хорор ова.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Хорор ќе биде ако се деси ова болдираното , а ни малку не беше страшен - па чудно ми е шо се смета за хорор ова.
Не е за секој, јас на пример ваквите хорори кои се на психолошка база ги сметам за она вистинското. Хорори кои се базирани на многу крв не ме плашат ич, иако ги гледам и таквите.

Се е до вкусот...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Не е за секој, јас на пример ваквите хорори кои се на психолошка база ги сметам за она вистинското. Хорори кои се базирани на многу крв не ме плашат ич, иако ги гледам и таквите.

Се е до вкусот...
И тоа шо викаш (ама и јас не ги сметам тие со крв за вистинското,еве ти Вистински примери) =) , Hallowen од 1978 самиот карактер и музиката ,со толку малку крв во филмот - е најстрашниот дел , Fallen нема ич крв во филмот па е кај кај позаебан,Silence of the lambs e доста злобен филм ,најстрашното е муaбетот меѓу карактерите и нивната реална глума..

Битно е реално да се долови атмосферата,со морничава музика ..добра приказна , ама Fourth kind e стварно брука -глума мизерна ,тоа шо сакаа да напраат дека е според вистински настан - ептен бетер го усра филмот.

The Thing e доста заебан , не поради вонземјанинот , туку поради тоа шо цел филм незнаеш кој е човек а кој елиен :toe: ..

Fourth kind :uvo: барем да се потрудеа да го направат како шо е прав филм , а не :психолошки: за џабе потрошени пари за продукција документарец-филм ..лоша комбинација :tapp:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Jaс мислам дека ако се посвети доволна концентрација на филмот баш доловува тој психолошки-хорор момент. Јас го изгледав по втор пат дека филмот не е за со друштво. Јес да паралелно раскажуваната приказна малце и мене не ми се допадна но е ново, иновативно, што убива монотонија.

Не е хорор да скокнете од стол само затоа што некоја мачка изрипала од некое ќоше.
Ваквите филмови не ги прави добри музика, глума и остало, туку атмосферата. Сами си ја креирате. Но на крај, како што вели интерашот, и ова е филм кој или го сакате или го мразите. Нема средина. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom