- Член од
- 27 октомври 2008
- Мислења
- 289
- Поени од реакции
- 5
Ma ni na doktor ne mu veruvam.Ali imas pravo samo zelencuk i ovosje. Jas si terav po moe i eve ziv dokaz sum .Ова ми личи на гладување а не на диета.
Иако има овошје и зеленчук сметам дека после 2 недели држење крвта ќе биде многу ослабната. Ова е гладување. Затоа веројатно и многу се противници.
И јајца толку мислам не е здраво да се јадат. Тоа е претерано. 6 јајца на ден WoW.
Овие диети мене ми се безвезални. Ај ќе ослабнеш али и организмот ќе ти ослабне и крвта ќе ослабне и имунитет ќе ти се намали.
За слабеење едноставно повеќе овошје и зеленчук, не се прејадувајте, поубаво јадете 5 пати на ден по малку него еднаш или два пати али да се прејадете. И вежбајте обавезно.
Зар е убаво да се изгуби тежината за сметка на нашето здравје?
Најубаво ем јадење квалитетно ем вежбање.
Сигурно ќе има резултати полека но здраво и квалитетно слабеење.
Јас сум голем противник на овие безвезални диети.
Диета почитувам дадена од доктор специјалист. Ама не од весник. Него лично што ќе ти ја препише и која ќе одговара на твојот организам.
Jadi ovosje, zelencuk >>>> CVEKLO OBAVEZNO <<<<i mozes 1-2 pati meso nesto vo nedelata (peceno preporacuvam i ne nekoe tesko). Ama koga ke jades da se najades a ne edno parce ova edno parce ona. Jadi dur se najades. ako ogladnes poslem pak pak jadi (se odnesuva na zelencukot i ovosjeto NE MESOTO).Sumeci tableti so vitamini i minerali mozes da pies dnevno. I nesto najdi si zanimacija sport. Taka jas drzev pa moze da kazam godina odina ipoli 23 kila bez muka . duri iskreno ne ni vezbav. Od pocetok malce mi bese tesko dur se naviknam na zelencukot da go jadam samo taka bez leb. Ali sea pa ne mozam leb vo usta da stavam. .
Eve i sea nekoj na rabota mi przi nesto :pos2::pos2::pos2:. smrdi cela kancelarija. Isto taka imam citano za zeleniot caj deka go procistuva zeludnikot. pa si pijam redovno od togas. 4-5 pati vo nedelata pijam. moze i povekje.
E i da se nadovrzam. Kompiri peceni i przeni ne jadev. Oriz ne jadev.Od grav samo tecnosta ja jadev zasto ne mozev zrnata .(ali dodeka da oslabnam). sea si jadam sve ali naviknat na pomalce odtie raboti a povekje ovosjeto i zelencukot.od 98 na 76-75 sea momentalno