Невкусно, недолично облекување

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Па вајда така не одат во дискотека и низ гтц.
Мож така да одат на плажа или низ летниве одмаралишта. Или после кошарка/фудбал играње што ти ја знам.
Никој не вика дека е недолично кога женските носат купачи или не е ни недолично што одбојкарките носат едно боди и прекратки панталончиња. Ужасно се секси. Тоа е во име на спортот :)

Ама колку и да е секси една девојка ако се избаци у краток црн минич, мрежасти хулахопки, црвена деколтирана блуза нема да искоментира никој леле топ е цурава секси е, него ќе рече курва!

Сексипилот не се прикажува со расоблекување на секое место во секое време. Топ девојка може да е и онаа во фармерки и маичка, а не онаа со 10 цм облека на себе. Не и личи. Недолично е. Исто е и со машкиот пол.

Што ќе помислиш ако видиш машко згодно, презгодно, со цврсти коцкици во тесна фармерица, мрежаста блуза и пудра на лице? Сеедно што е секси кога е ГЕЈ! :trepka:

Зависи, каде е: ако е вака облечена во Вегера на доручек накај 10 сабајле, можеби ќе помислиш, ама ако е навечер можеби е едноставно со желба да биде провокативна.
Има многу различни вкусови, ама по сите постулати за соодветно облекување, најбитно е да се усогласат стилот со местото и времето. Се друго се варијанти.

sve e be to trgovinska delatnost reklama daj mi ga drz mi ga prodaj se za sto poeke pari ali so da prais prema vremeto i navikite porano imalo robovi sea kao nema ali dobrovoljno se prodava narod posto nema para pa evo reklama so picka,cicka,biceps i drugi delovi na telo i koe kriv sea?

ja licam na narkoman znaci a priori narkoman ona lici na doduse skupa kurva i kurva e!

А што ќе биде сега кога ќе се подзатопли? Кај и да се свртиш, разголени тинејџерки до претеризам, што стварно не личи и изгледа ептен невкусно.
Друго, накитени, све ми боје лепо стоје, светкаво до бескрај, без вкус.
Исто и жени што очајно се трудат да изгледаат помладо, али ете одбрале погрешен начин да го постигнат тоа. Жена може да изгледа убаво и младо, доколку носи облека според годините, и сепак да биде модерна.
Аха, и не можам да поднесам девојки што одат на свадби со минич до гз!! Па ебате свадба е, има од 5 годишно дете до 80 годишен дедо, имај малце осет, не си во дискотека! Се чудам и какви се тие родители кои никако не реагираат на тоа, стварно без осет, и ептен ме иритира.

Јас се облекувам доста недолично, но така се чувствувам покомотно:salut:

Иначе аурора~блабла ок на едно 10 теми ни кажа дека си јака пичка без шминка и штикли ;)

недолични стилови на облекување кои треба се забранат:

-издрпани металци опнати у црно. (панкери и скинери ставам тука)
-трансери шо фураат дречливи бои.
-рапери со смкнати пантолони и марами
ко за крај најодвратното...розеви кошули пикнати во фармерка за у Вивенди!!!

За вкусови не се разговара.Недолично облекување е промашај на време и место,како што спомена Сантели.Да отидеш на работа на трењерки,наутро во минич,на свечена вечера во спортска блуза и патики,на свадба со пижами :)
Има облека за на работа,за преку ден и за навечер,невкусно е нивно мешање.Има кодекс на работа што да се носи,после си слободен што сакаш да облечеш,ако сакаш и на шорц испадни јас немам замерка :)
Лично не поднесувам ефтин изглед,не дека имам нешто против тие луѓе,едноставно неможам да се движам на такви места,ме болат очите.Картел мафија ги викам :))Два гласа за опуштена комбинација и уникатен стил.

Ова NOT!

Ова YES!

мене не ми е познато недолично облекување.

!

Не гледам ништо недолично во тоа ако некој се носи се во црно, ако некој фура со дречливи бои, ако некој носи смкнати фармерки и марами, ако некој на себе ги има ставено сите бои...

+ опната бела шпиц ципела = сељачко нешто, според мене.

и доста го тупите со тоа "со вакво нешто не иде такво нешто" крај краева секој си фура свој стил со што се чувствува комотно, не можете да наметнете на некого како треба да се облекува!

недолично на пример може да биде мини сукњица и длабоко деколте за во школо и некои други слични јавни установи

Не гледам ништо недолично во тоа ако некој се носи се во црно, ако некој фура со дречливи бои, ако некој носи смкнати фармерки и марами, ако некој на себе ги има ставено сите бои...

+ опната бела шпиц ципела = сељачко нешто, според мене.

и доста го тупите со тоа "со вакво нешто не иде такво нешто" крај краева секој си фура свој стил со што се чувствува комотно, не можете да наметнете на некого како треба да се облекува!

недолично на пример може да биде мини сукњица и длабоко деколте за во школо и некои други слични јавни установи

Во право си, стил ... како .... на .... пример .... се ми боје лепо стоје ....

За првиот болд: некако не те сфатив. Сакаш да кажеш дека под невкусно облекување спаѓа она кое не е прописно со ставовите на некој феминизиран моден креатор на кој му текнало дека нешто ќе се носи во таа сезона? Незнам за тебе, ама јас се чувствувам премногу лошо кога ќе излезам на улица и ќе видам дека сум облечена исто како и сите останати.

Е сега за црвената боја. Многу ме нервира кога ќе прочитам нешто вакво: црвената боја е курвинска, дрољаста, грда, спаѓа под невкусно облекување итн. Не, не е. Имам многу црвени работи (не црвени детали, туку целосно црвени) кои се преубави и со задоволство ги носам. Црвен лак и црвен кармин кога ја носев, пола град ми се смееше. Сега кај и да се свртам сите се со црвен кармин и лак. И повторно, не изгледа дрољасто или ефтино. Црвената боја не е боја на курвите.

Епа пробај да ме сфатиш и сигурно ќе се согласиш со мене пошто мојот став беше за сезона есен/зима а тие се облекуваат во летни фустанчиња и црна чизма колку е само тоа невкусно и смешно пред се. Можеби не си имала прилика да видиш некоја таква ама сликата е згрозувачка недостиг на вкус и смисла за естетика за таквите Fail!
А за црвеното не коментирам (:

Епа пробај да ме сфатиш и сигурно ќе се согласиш со мене пошто мојот став беше за сезона есен/зима а тие се облекуваат во летни фустанчиња и црна чизма колку е само тоа невкусно и смешно пред се. Можеби не си имала прилика да видиш некоја таква ама сликата е згрозувачка недостиг на вкус и смисла за естетика за таквите Fail!
А за црвеното не коментирам (:

више од пола од скопскиве цури се облакаат така сите 4 годишни времиња па шо...

сите имаме различен вкус...јас сакам едно, ти сакаш друго, трет сака трето
нешто што е убаво за мене не значи дека е убаво за тебе и обратно
нешто што за тебе е Fail за други не е...

Сите сте Феил :) само девојката со најкратко мини и гола половина ке добие што сака, додека вие тука комплетирате кои чорапи со која кошула иде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom