Невкусно, недолично облекување

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Во време кога сите се трудат да изгледаат модерно, да имаат некој стил се претерува и сето тоа изгледа на крај неубаво, недолично, можеби претерано провокативно, толку невкусно.

Што сметате за недолично облекување?
Бидејки сепак станува збор за вкус.
За некои некоја комбинација е супер, за други не е убава.
Некоја комбинација може е модерна, а сепак недолична за тоа место и време.

Пример младиве тинејџери се повеќе се облекуваат недолично, несогласно со нивните години. Препровокативно, теткинско, несогласно со нивните години. Сакајки да привлечат внимание изгледаат толку ефтино и вулгарно.

Или некои стари жени кога ќе ги видат стегнати, огромни деколтиња ми изгледа сосема неубаво, невкусно сакајки да изгледат помладо претеруваат.

Исто и кога не се почитува кодексот, па на работа препровокативно се облекуваат девојките, се претерува за вечерни излегувања во миничи и деколтиња, што поразголено толку подобро.
Мислам дека постои врв на невкусот.

А и кога ќе погледнам момчиња со откопчани кошули и ѓердани, со 100 обетки, со марами женски, со ташни ... баххххх просто се чудам кај забегал светов.

Што е за вас невкусно, недолично облекување?

Недолично облекување е она боки шо го прави.
Машки во женска облека никако.
Женски во машка исто.
Стари жени/мажи во тинејџерски парчиња - по грдо здравје.
Девојчиња од 16-17-18 години облечени у штикли и нашминкани ко теткици, бетер!

Недолично облекување е она боки шо го прави.
Машки во женска облека никако.
Женски во машка исто.
Стари жени/мажи во тинејџерски парчиња - по грдо здравје.
Девојчиња од 16-17-18 години облечени у штикли и нашминкани ко теткици, бетер!

А уште помали?

blumarine07.jpg

blumarine09.jpg

TinyMissLakewood.jpg

dressup1.jpg

Зошто младите застрануваат?
Е зошто де.

Иначе се почесто гледам низ град родители со 7-8 годишни деца облечени како да имаат 20.
Се сеќавам еднаш во рамстор еден родител со ќеркичка што сигурно немаше повеќе од 5-6 години а носеше...минич:N:...значи буквално минич.
И до мене имаше деца и еден од нив се загледа во детево и слушаш плус муабети од страна у стил "овој нормален ли е?".

ова се вика cosplay или ги сликале за списание/ревија...
не искачаат у град вака
иначе да го знам ова, и сум против него, но ја утна темата.

Абе на таа ревија се прикажува демек што е сега ин,што се носи тогаш и нормално дечишта на таа возраст слично ќе се облекуваат.

definitivno sum soglasen so konstatacijata deka decava se oblekuvaat zabegano... gledam deca mnogu cesto ( daskal sum), kako se oblekuvaat poprovokativno od majkite im.... sosema zabegano.... gledam kako devojcinja koi imaat po 15-16 godini odat vo uciliste so stikli i tasni kao da odat na gurbet!!! decava... onie maskite se gjoa pederasticni?! marami, obetki, tesni kosulcinja i farmerki... moze ne sum vo tek so modava.... ama e*atti modata.... it suck!!!

definitivno sum soglasen so konstatacijata deka decava se oblekuvaat zabegano... gledam deca mnogu cesto ( daskal sum), kako se oblekuvaat poprovokativno od majkite im.... sosema zabegano.... gledam kako devojcinja koi imaat po 15-16 godini odat vo uciliste so stikli i tasni kao da odat na gurbet!!! decava... onie maskite se gjoa pederasticni?! marami, obetki, tesni kosulcinja i farmerki... moze ne sum vo tek so modava.... ama e*atti modata.... it suck!!!
Се е ОК со тебе, даскале прав си. Особено во делот кај машките. Некоја геј мода е у питање, момци баш како шо опиша, ептен ме потсетуваат на некои мали гејчиња.

За тинејџерки шо се облекуваат премногу провокативно,баш ме интересира дали имаат родители и дали се гледаат во огледало.
Пред една година во една дискотека видов една типка.. облечена во ултра мини сукња, со црвени чизми,нагоре носеше купаќи и нешо мрежесто на нив имаше стаено... уште шипка и фалеше.
А,за постарите шо се облекуваат ко тинејџерки изгледа не можат да се помират со фактот дека стварно немаат 17 години.
Уф среќник сум шо засеа неам видено машко со женска ташна :pos:

За тинејџерки шо се облекуваат премногу провокативно,баш ме интересира дали имаат родители и дали се гледаат во огледало.
Пред една година во една дискотека видов една типка.. облечена во ултра мини сукња, со црвени чизми,нагоре носеше купаќи и нешо мрежесто на нив имаше стаено... уште шипка и фалеше.
А,за постарите шо се облекуваат ко тинејџерки изгледа не можат да се помират со фактот дека стварно немаат 17 години.
Уф среќник сум шо засеа неам видено машко со женска ташна :pos:

Абе имаат али родителите го дозволуваат тоа,да не речам го охрабруваат!
Пошо за родителите сега најголема радост е децата дома да донесат некој дечко или женска а не да завршат школо и да се вработат.
А така се облекуваат за у диско cuz they're lookin' to score:pipi:
Башка за мажот со женска ташна,има еден Бојан го викаа се баш знам на Big Bro бил:baeh:

Smexy_Bit напиша:
Пошо за родителите сега најголема радост е децата дома да донесат некој дечко или женска а не да завршат школо и да се вработат.

Пример за ова ти се оние двене шо беа на велики брат сестрине.
Таткото се гордее со нив...чоече ќерка ми се соблака на телевизија се распашале децата,абе ја се гордеам со нив:toe:
Родителите се виновни за ова:nenene:

Абе имаат али родителите го дозволуваат тоа,да не речам го охрабруваат!
А така се облекуваат за у диско cuz they're lookin' to score:pipi:
Башка за мажот со женска ташна,има еден Бојан го викаа се баш знам на Big Bro бил:baeh:

Пример за ова ти се оние двене шо беа на велики брат сестрине.
Таткото се гордее со нив...чоече ќерка ми се соблака на телевизија се распашале децата,абе ја се гордеам со нив:toe:
Родителите се виновни за ова:nenene:
А,дали мислиш дека секоја изјава шо ќе ја слушниш на ТВ е точна?

и уствари шо би можел чоекот друго да кажи?

А,дали мислиш дека секоја изјава шо ќе ја слушниш на ТВ е точна?

и уствари шо би можел чоекот друго да кажи?

Може нишо да не каже.
Да кажеш пред сите мојата ќерка се е*ела на ТВ и ја сум врло горд со неа...треба стварно нешо да ти фали.

Оф-топик али воглавно у тој контекс....баш би сакал да знам како би реагирал човек шо на пазар ќе купи порнич и коа ќе го пушти да ја види ќерка си во него:pos:

Се раскомотил човекот алатот во рака,се загреал на прва сцена и ОП на втора сцена ќерка му со два-тројца црнци у незавидна положба:pos:

Премногу шминка и кич облека,онаква накитена,светкава...тоа за мене е недолично.

Може нишо да не каже.
Да кажеш пред сите мојата ќерка се е*ела на ТВ и ја сум врло горд со неа...треба стварно нешо да ти фали.

Оф-топик али воглавно у тој контекс....баш би сакал да знам како би реагирал човек шо на пазар ќе купи порнич и коа ќе го пушти да ја види ќерка си во него:pos:

oф топик: Да,одвратна ми е Вики,ама ко прво немаше секс,ко второ татко и не излезе со таква изјава,ко трето кога ќе те праша некој нешто.. културно би било да одговориш на истото прашање.

он топик:
Нешто прекрасно за "најлудата" вечер.
Ugly-prom-dress-animal-prin.jpg

oф топик: Да,одвратна ми е Вики,ама ко прво немаше секс,ко второ татко и не излезе со таква изјава,ко трето кога ќе те праша некој нешто.. културно би било да одговориш на истото прашање.

он топик:
Нешто прекрасно за "најлудата" вечер.

Прво,добро де немаше секс...
Али за второто типот кај Ефтов изјави дека е горд на нив:toe:
Пардон,не се што слушам на ТВ е точно но ова беше од прва рака(the guy said it himself:toe:)
За второто прашање мислам дека ти одговорив но еве пак
Moжел и да не каже ништо никој не го присилил на интервју а можел и да се смешка и да не кажува премногу како што направи Белов.(иако малце ми изглеаше дегенски)
Али типот парадираше како не му е срам што цела Македонија ја глеала ќерка му у веце како спие како се пресоблекува тушира и што ли друго не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom