Северна Кореја се заканува со нуклеарен напад

• Креатор на темата Креатор на темата Polaris
  • Време на започнување Време на започнување
koj ve laze be nema severna korea atomski bombi ima obicni samo amerika ima atomski i rusija i anglija i francija i svedska drug nikoj se e laga mada i japan e mozno da ima nekolku koi gi cuvaat za nedaj boze nesto korea gleav na televizija nemale leb da jadat od kaj pa tie atomska ako tie imat toas ima i zimbabve i srilanka ili nikarakva.

koj ve laze be nema severna korea atomski bombi ima obicni samo amerika ima atomski i rusija i anglija i francija i svedska drug nikoj se e laga mada i japan e mozno da ima nekolku koi gi cuvaat za nedaj boze nesto korea gleav na televizija nemale leb da jadat od kaj pa tie atomska ako tie imat toas ima i zimbabve i srilanka ili nikarakva.
И Ватикан има неколку кои ги чува за недај боже...

Отиде Ден Браун муабетов. Па и хидрогенетски бомби се вмешаа (не се заебавајте, постојат такви). Ај што 10 килотони се заебанција за денес (Хирошима беше кај 13-18, така?), убива луѓе, сере радијација, итн итн. Ама џабе ти е и мегатонска ако немаш како да им ја послужиш на господата. Авиони се отпишуваат, останува само ICBM како опција (ок, не ни мора да биде IC, преку леб погача не оди), па колку противракетни инсталации имаат сите околу Северна заради нивните крекања? Ќе успее да се протне една ракета со исто толку сомнителни антиантиракета мерки колку што е сомнително и нивното поседување на нуклеарка воопшто?
Ок, знам дека муабетов е млатење празна слама цели три страни, ама ај...забава.

Отиде Ден Браун муабетов. Па и хидрогенетски бомби се вмешаа (не се заебавајте, постојат такви). Ај што 10 килотони се заебанција за денес (Хирошима беше кај 13-18, така?), убива луѓе, сере радијација, итн итн. Ама џабе ти е и мегатонска ако немаш како да им ја послужиш на господата. Авиони се отпишуваат, останува само ICBM како опција (ок, не ни мора да биде IC, преку леб погача не оди), па колку противракетни инсталации имаат сите околу Северна заради нивните крекања? Ќе успее да се протне една ракета со исто толку сомнителни антиантиракета мерки колку што е сомнително и нивното поседување на нуклеарка воопшто?
Ок, знам дека муабетов е млатење празна слама цели три страни, ама ај...забава.
Да, за забава е...инаку не би правеле разни сценарија...:wink:
Значи ICBM... на С. Корејциве не им треба такво нешто, освен ако не гаѓаат цели во Америка, што е малку веројатно.
За да им достават нуклеарка на јужните соседи (мислам дека треба и ние на нашите јужни соседи :vozbud:) доволна им е некоја помала ракета, по можност крстосувачка, која антиракетен штит не ја турка. Значи за неклоку километри не им треба нешто големо...

доволна им е некоја помала ракета, по можност крстосувачка, која антиракетен штит не ја турка. Значи за неклоку километри не им треба нешто големо...

ако е за неколку километри можат и од некој рид да ја стркалаат само надолу...

Не, ич не е моќна. Шо се 10 килотона...ништо.
Moќна е но не е научна фантастика.Во овој случај е доволна и малку повеќе од доволна.Нуклеарките фрлени во Хирошима и Нагасаки беа помоќни (Little Boy 12-15 kt,Fat man 20-22 kt).

Спијте мирно, нема да има никаков нуклеарен надап во следните 100000000000000 години... Заврши тоа време, заврши засекогаш. А за заканите на С. Кореа - Тоа куче што лае, не каса.

Спијте мирно, нема да има никаков нуклеарен надап во следните 100000000000000 години... Заврши тоа време, заврши засекогаш. А за заканите на С. Кореа - Тоа куче што лае, не каса.
Не би бил толку сигурен. Колку повеќе држави имаат нуклеарно оружје толку е поголема опасноста.

Штета што пупунциве не се на некој остров... да беа некоја островска државичка па некој земјотрес да им го заплачеше, ебате тоа народот неписмен, се докопале до нуклерка и сега мафтаат со неа како детенце со играчка

Штета што пупунциве не се на некој остров... да беа некоја островска државичка па некој земјотрес да им го заплачеше, ебате тоа народот неписмен, се докопале до нуклерка и сега мафтаат со неа како детенце со играчка
Пупунците да имаат малку повеќе пари ќе беа понапредни од Јужњаците, само санкциите ги растурија.

Пупунците да имаат малку повеќе пари ќе беа понапредни од Јужњаците, само санкциите ги растурија.
Јужњаците ти се една од најјапредните земји во светот,а овие на север една од најутепаните.Санкциите немаат никаква врска,самите Северно Корејци си ја затвараат границата.Немаат ниту увоз ниту извоз,дури и не даваат хуманитарни организации да донесат храна(даваат ама многу ретко и после тешки преговори,идиотите треба да ги молиш да им дадеш помош) да ги нахранат гладните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom