Британски европратеник го "расплака" нелегално избраниот претседател на ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Британски европратеник го навреди претседателот на ЕУ

24.02.2010 - 20:02 |

Лидерот на британските еврофоби, Најџел Фејриџ предизвика денеска скандал во Европскиот парламент, навредувајќи го претседателот на Европската унија Херман ван Ромпуј, кој прв пат се појави пред европратениците.

evropskiparlamentvnatre_8157.jpg
- Не сакам да бидам некултурен, но вистината е дека имате харизма на водена крпа за под и на ситен банкарски чиновник, изјави Фејриџ.

- Кој сте Вие? Никогаш не сум слушнал да се зборува за Вас, никој во Европа не слушнал некој да зборува за Вас. Доаѓате од Белгија, која не е и некоја држава, рече тој.

- Сепак чувствувам дека сте компетентен, способен и опасен, додаде Фејриџ, посочувајќи ја како пример Грција со нејзините финансиски потешкотии, која, како што рече, „е сведена на ништо повеќе од протекторат, откако Вие дојдовте на власт“.

Тој беше исвиркан од своите колеги во знак на негодување. Претседателот на ЕП, Јежи Бузек изјави дека вакви лични напади нема да бидат толерирани во таа институција, а претседателот на групата на социјалистите, Мартин Шулц го повика Фејриџ да се откаже од мандатот.

http://sitel.com.mk/dnevnik/svet/britanski-evropratenik-go-navredi-pretsedatelot-na-eu#comment-7878

И еве го видеото: (ова не се случува секој ден :vozbud: )

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

човеков не е нормален :pos2::pos2::pos2:

Ова е само показател за тоа како фукционира оваа организација! :kesa:
Нашиот излез, нашиот план А без алтернатива :toe:

Британциве немаат влакна на јазикот. Иако се доста арогантни (понекогаш со право), ме радува што тоа го искористиле на ваков начин.

А тој што сака - претседател да стане кралицата ли? Ова е демократијата - секој може да каже што мисли. Но, зборовите му се премногу груби и нe одговараат на местото каде што бе изјавата. На 3-ти март немаше ли Ромпуј да доаѓа во Блгарија?

Ромпуј сметам дека ќе имаме и ние и вие голема корист од него како политичар - и е со прекрасни односи со Борисов и е поблизок до нашиот регион.

Какво лошо има един пратеник да критикува една институциja и човека,коjто сега е во тази институциja???
Зер ние не видовме критики от премиер ком конституционен суд во некои балкански држави...?!?!
Нема ништо лошо да критикува,проблема беше дека пратеника е аругантен, се пак и тоj имаше право да гласа за председатела за ЕУ....
во една демократиja мнозинството печели и диктува ... :toe:
Мислам дека или ке му биде поискана оставката или тоj сам ке се извини...

fmi, апсолутно нема ништо лошо, лошото е што се сака да му се ускрати тоа право.
Дали во Европа се слуша гласот на традиционалната Европа, која има кичма, дух, морал, вредност ?
Само педери и транс нешто доаѓа од горе.
Некој ја модерира свеста на европеецот, да стане робот со моторни функции без душа.

fmi, апсолутно нема ништо лошо, лошото е што се сака да му се ускрати тоа право.
Дали во Европа се слуша гласот на традиционалната Европа, која има кичма, дух, морал, вредност ?
Некој ја модерира свеста на европеецот, да стане робот со моторни функции без душа.

Во духот на демократијата и хомосексуалците и трансот. Нели?

Иначе многу арогантно настапи пратеникот, мислам неосновано кон претседателот.

Види сега,тоj има право да критикува,но во таков стил е абсолутно недопустливо.Ако си гледал как водат политика англичаните,ке разбереш дека този стил на този човек е МЕГА скандалозен.
Нема такво нешто како традизионална Европа. Едно от големите права на граганите на ЕУ е правото на културно многооразие.
Секи допринасja за развитието на униjaта со совоjaта култура... традиционна Европа нема...

Штом бугарите станаа најголеми адвокати на ЕУ.....КРАЈОТ И Е БЛИЗУ:vozbud:

Да те поправа, крајот ќе дојде кога и Македонија ги исполни критериумите и биде примена во ЕУ.

Во духот на демократијата и хомосексуалците и трансот. Нели?

Иначе многу арогантно настапи пратеникот, мислам неосновано кон претседателот.

Ne se slozhuvam, mnogu ubavo mu pleasna nekoi vistini vo lice. Se raboti za sushtinata ne za formata.

Koi se ovie lugje shto odluchuvaat, kako doadjaat na vlast, zoshto nivnite odluki ne se transparentni?!?

"Sir, you have no legitimacy..." e mnogu ispraven zakluchok.

Farazh istoto go zboruvashe i za anonimkata Keti Ashton, bez razlika shto zhenata e Britanka.

.

Ne se slozhuvam, mnogu ubavo mu pleasna nekoi vistini vo lice. Se raboti za sushtinata ne za formata.

Koi se ovie lugje shto odluchuvaat, kako doadjaat na vlast, zoshto nivnite odluki ne se transparentni?!?

"Sir, you have no legitimacy..." e mnogu ispraven zakluchok.

Farazh istoto go zboruvashe i za anonimkata Keti Ashton, bez razlika shto zhenata e Britanka.
Многу ми е интересно,зашто сметаш дека председателот на ЕУ нема легимитет? Беше приет Лисабонски договор,внатре пишува jaсно дека се создава нова институциja, беше избран от собранието на ЕУ.... Што не му е легитимно? :toe:

Се распаѓа ова ЕУ циркусов ,многу е јасно веќе дека неможе да издржат толлку земји членки заедно врзани ,темпирана бомба е ова која во секој момент ќе распука
Се надевам дека меѓу нашиот народ нема многу луѓе коишто се со зинати усти како зомби за влез во ЕУ ,мене лично ми се гади од ова срање наречено ЕУ ,единствено нешто што губиме што не сме член на ЕУ е можноста за слобода на живеење во нејзините граници ,а од друга страна па и тоа е подобро затоа што си ја задржуваме малдината тука иу со подобрување на бизнис клима и евентуално влез во НАТО ќе решиме многу работи ,од ЕУ ништо не добиваме ,се жртвуваат милион работ иза влез во ЕУ , ништо корисно не се добива ни една единствена работа неможе да се наброи ...

Иначе овој Најџел е мој херој ,секоја чест за него ,и само нека продолжи да ги шиба така необразованиве суштества и пијаници таму,баш ми е мило бидејќи човеков им кажува се отворено и тоа е нешто што нашите политичари треба да им го кажуваат,едноставно кој ве ебе лечете се:pos2:,пример како што Влатко Ѓорчев им кажа за законот на буљашите во РМ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom