Дали Македонија е социјална држава???

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш ли што е уште поголема иронија ??
Другото дете што им го земаа ако го сместат во некој дом за згрижување, семејство за згрижување или пак на роднини на нив ке им дадат 7900 денари месечно што не им дадат на родителите да си ги гледаат децата да ти ебам државата помочана и усрана со гадови што ја водат и лигуши што ги гласаат:kesa:

одсекогаш сме биле и ќе си останеме ...
жими курот народ со жими курот власт .. повеќе или помалце таа е. ..

до народот е не е до власта ...
таков ни е генот ... ебан ... на некоја тема предходно постирав ... ние сме да не владеат ... у никој случај не сме способни да сами владееме или пак некој да владееме ...

одсекогаш сме биле и ќе си останеме ...
жими курот народ со жими курот власт .. повеќе или помалце таа е. ..

до народот е не е до власта ...
таков ни е генот ... ебан ... на некоја тема предходно постирав ... ние сме да не владеат ... у никој случај не сме способни да сами владееме или пак некој да владееме ...

Па дај да не окупира некој! Бугарите? Србите? Грците? Албанците? :kesa:
Не уби ова дефетизмот...

П.С.
На темава коментар е излишен. Македонската реалност < срање. 1.200 денари. Мислам дека знаат кај треба да си ги начукаат тие 1.200.

Не уби ова дефетизмот...

П.С.
На темава коментар е излишен. Македонската реалност < срање. 1.200 денари. Мислам дека знаат кај треба да си ги начукаат тие 1.200.
Не е само тоа семејство да знаеш уште колку ги има,ама поентата е ако ја зголемат соцјаната помош никој нема да сака да работи за 4000 денари сето ова е еден маѓепсан круг од кој многу тешко се излегува

Не уби ова дефетизмот...

П.С.

нека не окупираат ...
ја од денеска сум бугаро-грко-србофил .... па и еурофил може, протекторат да бидеме на ЕУ ... експеримент нели ...

кога не знаеме да се обединиме околу наши интереси ...
кога кењаме секој за секого и на никој ништо не му чини ...
тогаш нека не окупираат ... одсекогаш сме било поголеми срби, бугари, грци одколку самите тие а никогаш македонци ...

па можеби некогаш ќе се роди некоја генерација на Македонци а не копилиња ко шо сме 99% од сегашниве таканаречени Македонци шо неможеме ни да се поднесеме меѓусебе ... :wink:

нека не окупираат ...
ја од денеска сум бугаро-грко-србофил .... па и еурофил може, протекторат да бидеме на ЕУ ... експеримент нели ...

кога не знаеме да се обединиме околу наши интереси ...
кога кењаме секој за секого и на никој ништо не му чини ...
тогаш нека не окупираат ... одсекогаш сме било поголеми срби, бугари, грци одколку самите тие а никогаш македонци ...

па можеби некогаш ќе се роди некоја генерација на Македонци а не копилиња ко шо сме 99% од сегашниве таканаречени Македонци шо неможеме ни да се поднесеме меѓусебе ... :wink:
Не дозволувај неколку бескичмењаци да ти го скршат духот... на крај тоа е тоа што не прави Македонци, непопустливост и под најголеми притисоци. Ќе си добијат тоа што им следи на таквите одродници не се секирј проверено е тоа дефинитивно.

Не е само тоа семејство да знаеш уште колку ги има,ама поентата е ако ја зголемат соцјаната помош никој нема да сака да работи за 4000 денари сето ова е еден маѓепсан круг од кој многу тешко се излегува
ТИ 4000 денари за големи пари ги сметаш во месецот?? хаха не ми се верува како размислувате -во австралија 1500 долари земаат и ништо не работат.., а зошто да работи за 4000 денари роб ли е уште малку за илјадарка ке почнат..тешко тој што нема, тешко на поединците..

Ние сме социјална држава, но нашите социјалните работници се бизнисмени, така што ваквите „греовинки“ како овие на сликата, неможат да им го оплодат капиталот

Прашањето кое што се наоѓа и фигурира како наслов, кај форумите е секогаш тема за дискусија.
А одговорот на прашањето за некого може да се развие во дискусија , а за други пак делува како прашање од анкетно ливче.

Да , ама ова се пари -СУМА од 1200,00 доделена за четворочлено семејство- а ти едно куче едвај со тие пари го прехрануваш.
А, кучето твое само леб ли јаде?????

кул ме разочара со твојата потпросечна интелигенција овојпат, лошо си ме разбрал тоа беше иронија само или дигресија.......како сакаш да ти објаснам....цццццц:kesa:

Само на хартија Да,значи теоретски....но разликата од теорија и пракса е Гооолема така да македонија е АНТИ СОЦИЈАЛНА ДРЖАВА-иако уставно е социјална....ма па и вие работнициве за 4000 денари...абе на крвта твоја да заработува и потта...шибнете таму песок у машината или камен...може солна киселина,имате и НАОХ...ебете му мамето...

Такви за такво тешлки материјалисти кои знаат само јас,јас..вака е не4 е така...тури им го...поеби ги..им ибам фаците остри и стомаци пуштени....море да сум ја има...ај да не забегуавам...затоа и не работам за 4000 денари...позадоволство би имал кога би работел без пари...чувството е добро кога после завршена работа(на пр плоча на куќа оправање ПЦ..ил Х работа де) )...ќе се тргнеш 20 метра и....тогаш има некое добро чувство...а некој торлак да ме пцуе...и прави ГЛУП..абе има век векова да зажали и ни П од профит да не види...

И овие па по кафичиве,сендвичари налик с***и ил бентлитџиите,па идиојтите од тиквеш...фацата..., ...ауу тиквеш како ми е позната админ зградата...главниот сервер е добар пример за чедар...се додека некој не зовре нема да има социјална плата и Први мај не е социјалистички напротив ХУМАНИСТИЧКИ тоа е ден кога во САД имало масовни протести за ОСНОВНО ЧОВЕКОВО ПРАВО-ЕКОНОМСКА СЛОБОДА...абе не бара никој 5000 евра,ама барем 400-450 евра е за достоен живот...бар достоен живот да има,а не овакви случаи...кои се преемногу...навистина премногу.-ил

А не ние на први мај уште толку ја зголемуваме побарувачката и цените ОП нагоре...башка пијанчење..па несреќи и ќотецди...ццц

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom