ZoraNaSlobodata
Чоечко суштество
- Член од
- 5 ноември 2008
- Мислења
- 2.736
- Поени од реакции
- 111
Во право си, нема жена шо не дава, има само маж што не бара![]()
То е поентата, има маж и дете.На жените не му треба уште една жена, поготово со кур, за џабе му е.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во право си, нема жена шо не дава, има само маж што не бара![]()
Убаво изгледа ваквото генерализирање? Треба ли јас сега да измислувам статистички податоци и да кажам дека 99 посто од машките се вакви???
Не знам која е потребата да се генерализира и да се плука и да се навредува по цел еден пол, као демек а бе јас све знам сите се такви.
И жените знаат да не ценат фин дечко, ама и мажите често знаат воопшто и да не ги приметат фините девојки.
Ситуација 1.
Таа-Леле немам дечко, леле немам дечко зошто вака несреќна сум
Локација-Кафиќ, клуб, пекара....
Тој-Здраво јас сум Петко, (продолжување на конверзација)
Таа-Оштар поглед, смрштена фаца и реплика- И сега што со тоа?
Ситуација 2
Таа-Ова ми е бројот, фејсбукот, мсн...
Прв ден.
Тој-Здраво како си сакаш вечер да се видиме на кафе, кино, вечера, диско...
Таа-Абе знаеш утре треба на факс да идам, што знам не можам, другарка ми од северен пол е дојдена, имам обврски итн...
Ден 2,3,4,5
Тој-Исто
Таа-Исто
Ден 7
Таа-Леле зошто го нема, не ми се јавува, немам среќа немам дечко.
Ситуација 3
Таа-Овој моронов мој за к*р не го бива ама јадна јас како да му раскинам, после сама треба да бидам некое време, па тоа е очајно па тоа е страшно, што ќе кажат комшиите од 2-ри, не можам да си дозволам сама да бидам, подобро со него отколку се од ново, па новиот не го знам па запознавање леле ужас, ужас, катастрофа.
Многу просто е. Никакви лудувања, потраги бутури.
Правилата важат во територија на РМ во зависност од местото на живеење. Нивната важност завршува со привремено или постојано селење од родното место како и со напуштање на границите на РМ.
што е услов за нормалност. Стави се на нивно место, речи си - Јас сум -нејзиното име-
Како би сакал(а)? :smir:Како се справувате со вашиот “Ромео“?
Потребен ви е или важно ви е сега за сега да се пронајдете себеси па ќе му ја мислите понатаму?
Имате критериуми како треба да изгледа и дали сте изгубиле некој поради нив?
Кога сфаќате дека ви е потребна сериозна врска?
Зошто понекогаш е тешко да се биде сам?
п.с. Поради технички причини,ја отварам темата во име на Annabel
Насловот ќе биде променет,кога ќе се средат опциите,се надевам на разбирање:smir:
Многу убаво срочен текст пропратен со (не можам а да не приметам) длабоки лични чувстава. :smir:
Има едно нешто што сите ние (нарочите женки) хронично го правиме (несвесно) тотално непотребно: оптоварување со стереотипите.
Кој не сака да има сакан, тој од бајките? Со тоа сме завршиле со огромното поглавље од животов: го најдов! Следува: што со него?
Секоја потрага е комплексна и далеку од лесна; има помакнувања, слободни падови (со звучен ефект), забава, досада, заситеност, инспирација, повторувања на грешки, и опет повторувања на грешки...
Со свесно барање на нештата (некого) бараме слика или проекција.
Престани да бараш! Најдете се без потрага!
Во меѓувреме не се замарај со обврски од типот: морам да искачам, да барам, да се забавувам, да се дружам...
Живеј како осеќаш во моментов без правила и процедури на однесувања! На крајот на краиштата тој правилник го пишувала некоја друга Влада. :wink:
Само едно е pure true: живеј си го животот! Ако сакаш биди во пижами, кога ќе ти дојде лумпувај, имај периоди кога си посветена на работа, гледај во точка... Животот е ентропија која склопува коцкички по некој чуден ред/неред, а ти само не губи време обидувајќи се да влијаеш на тој ред.
За почеток, помисли колку уште имаш да пропатуваш пред да почнеш да шеташ колички со деца... Значи, од утре почни да собираш пари за еден квалитетен одмор. (накнадно ќе ти препорачам дестинации) :smir:
Мажи има колку сакаш (а Бога ми и жени...)

или си досадна или си пак играш превише ебзбедно . Што те лини јеботе да бидеш малце поотворена со рандом личност која не ја знаеш ( мислам да може да биде психопат дрн дрн) али без ризик нема добивка .
Според ова мене ми звучи ко ти да живееш еден ист живот со години исти пријатели, ист начин на искачање , исти методи на додворување исто се освен гардеробата.
Break the habit girl just break it![]()
Чисто се сомневам дека цурата прошла повеќе од стандардните точки кои ги проаѓа во своите 20 ти секој човек. И влегла во некое клише, монотонија начин на живот кој е склон кон рамнодушност. Јбг нека научи да збори со некои што ги смета помалце зрели од себе ( иако сметам дека паѓа на замката прв впечаток ) . Како и да е во некои случаеви разрешницата паѓа од ведро небо во други well ....
ам знаеш зошто те цитирав пошто сумњам дека девојчицава ги применинува тие правила воопшто -.-
Треба добро да се почувствува ситуацијата. Девојките тоа сакаат да видат, дали освен убавина имаш и комон сенсшто е услов за нормалност. Стави се на нивно место, речи си - Јас сум -нејзиното име-
Како би сакал(а)? :smir:
Има една песна од Крис де Бург - Woman's heart, послушај ја и прочитај ја добро.
Во петте точки горе-долу си се најдов и јас. Не сум била сама, барем си се утешив малку.Како се справувате со вашиот “Ромео“?
Потребен ви е или важно ви е сега за сега да се пронајдете себеси па ќе му ја мислите понатаму?
Имате критериуми како треба да изгледа и дали сте изгубиле некој поради нив?
Кога сфаќате дека ви е потребна сериозна врска?
Зошто понекогаш е тешко да се биде сам?

Важно среќна сум што не ме фатила таа криза на самотија, која знае целосно да смени еден нормален човек.:nesum:Аман бе? Познаваш ли жени кои тоа го очекуваат или ти онака од ракав го тресна муабетов?Бараќи го вистинскиот од кој во најмала рака се очекува кога ќе стане наутро да истрча 5 км, потоа на компјутер да направи програма за заштеда на водата до 32 %, потоа кога ќе заврши со доручекот да тркне до работа и да направи една операција на отворен мозок. После ручекот за да му спадне малку јадењето би требало да има барем две борби во УФЦ ринг и да е победник со нокаут, и на крај од денот да зготви вечера како Стево Карапанџа. Како предигра да исвири на пијаното репертоар од Џо Кокер и Бери Вајт за да вечерта заврши со феномененален секс од најмалку 2 пута 40 минути. По можност да има коса ако веќе нема да се стрижи кратко, но во никој случај да нема стомак.
Резиме
Најчесто овие дами завршуваат како алтернатива за успешните, паметни и секси мажи кој се расположени за излети надвор од сериозна врска или брак.
Па тоа веројатно природно си доаѓа, иако не е секогаш до изгледот. Некогаш е до еден фатен поглед, некогаш до бојата на очите, некогаш до специфичното движење, некогаш до рацете, некогаш до фризурата, некогаш до некое случајно дофрлено зборче. А кога некој на некој начин ни привлекол внимание, што е лошо кога само во него гледаме? Зарем е подобро да се гледа во сите и да се чека на тоа што најлесно ќе падне? Машки памет бре ...Во право си, постот ти е мелем се сложувам, но вие жените дека сте материјални, сте. Вас не ве интересира каков е дечкото во целина, го забележувате некој, најубавиот во моментот каде што сте и не обрнувате внимание на останатите, јес да физичката лепота е на прво место но не можат сите да изгледаат како бекам или не знам кој, и потоа се жалите како сте биле понижувани, малтретирани итн...пример другарка ми, ја запознавам со дечко стварно и убав и карактер, забавен тип итн...таа залетана по еден друг демек поубав бил, го запознава другиот и после некое време ми вика демек каде замина дечкото шо се запознавме.....ееее сестро кој те е*е сега...
Воглавном во тој поглед 99%сте исти(свака част на ретките исклучоци):smir:

Ич не треба да личиш на Бекам за да имаш шанси со три. Има девојки како мене на пример, на кои Бекам им е антипатичен.:pos2: Тргни од тоа, па заврши до тоа дека по секоја логика повеќе би сакал девојка која нема да ти падне на физички изглед, туку ќе те сака поради тоа што си и подлабоко од мускулите. А и лошо е да се има многу избор, како и да подседнуваш на повеќе столчиња. Најчесто во таквите ситуации се останува со прстот во уста.хахаха ги обожамам темите мажи против жени, сегаааа да не се лажеме воправо си, иде појака женска и се дешава хипнотик стејт, забораваш и девојка и карактер и се, е сега јас сум исфрустриран оти вие бирате бе, не е фер јебига, таа другарката што ја споменав таа вечер имаше шанса со 3-ца, и си се заебава бе, си се лади, а за јас така да си се ладам треба на Бекам да личам ебаго, епа љубоморен сум хехеххеех...
П.С. Дека обично не знаете што сакате, не знаете...
Точно така. Никој не бара совршенство туку компатибилност на личностите. Само златна, тука ретко кој може или па во најмала рака барем би пробал да те сфати. Од 16 постови, еден не може да се склопи кој би одговарал на темава.Никој не бара совршенство туку компатибилност на личностите.
Незнам зошто ги вмешавте материјалистките кога тие имаат најмал проблем кога се работи за пронаоѓање на партнер.Знаат точно што сакаат,знаат каде да го побараат и знаат како да го добијат.
Им давате шанса на другите да ви пријдат,но никој не го предизвикува она “клик“ кога ќе се спојат две нешта.
Ете Анабел, конкретен пример за тоа како твојава тема не е сфатена.Не само Ромео, ни Џокерот од Бетмен на Бинго не се паѓа. Сакаш дечко/девојка? Ако е некој конкретно - Go get it. Или пробај ако нишо др. Ако не - Од дома седење и кукање по другар(к)и ни коњот не доаѓа.

Дивне, чудо божје преубо и најлично, и ти ли ќерко брутице на оваа тема па дури и се пронајде???
А ја??