Divider
Seraphim
Tiko?? Kolata Tico??? Uste se proizveduva??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас пак имам фобија од мали коли. Побрзо ќе го паркирам караванот во должината на возилото + 50 цм, одколку некој малишан. Незнам зошто. А силеџиите, тоа им е работа бе. Потоа ќе го видиш закачен во автобус од ЈСП, на автобусот скршен штопот, а на силеџијата колата пола ја немаМало можеби однадвор, но од внатре е друг филинг, доста просторна кола.
Плус, за паркирање е милина, а би рекол и за прегледност. Јас често ги менувам тикото и кордобата, па слободно можам да речам дека секој пат би избрал Тико за низ Скопје, него Кордобата.
Једини проблем се "силеџиите", оние кои ако видат тико/матиз и слична кола, едноставно мора да ја претицаат. Ми се случувало со 100ка да шибам поред Влада, а некој типац да развие и до 130, само да ме претица, пуст инат.![]()
Признај, ни две Бе-Ем-Виња не го мењаат.)))))))
![]()
Лично мое Tico немам.. меѓутоа имам возено едно доста долго бидејќи соседката е почетник возач во постари години и на истата донекаде сум и инструктор..како и да е повеќе од доволно имам поминато во тоа возило за да дадам сопствени импресии за истото... потрошувачка (екстремно мала) за мотор со три цилиндри неверојатна издржливост и сосема доволно моќен за тоа возило... забрзување сосема солидно дури изненадувачко... добар менувач, добра управливост и добра прегледност.. муабетот за паркирање во Скопје веќе е направен... Интересен факт е што истото возило беше возено само на два клипа цел месец заради неисправен кабел од разводна капа до свеќица (жени и автомобили) ...После промена на кабелот се си е во најдобар ред... Изненадува возилото... сепак за некого е комплекс да вози толку мал автомобил... свашта... ќе ги видам за неколку години..
![]()
Мало, мало однадвор, ама влези внатре ко у Мерцедес се осеќаш.
Просторно, прегледно и одлично за паркирање. Една од неколкуте коли кои треба да ги возат почетниците - за споредба кордобата со тикото ми е ко тенк кога ја возам, поготово прегледноста позади.![]()