Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Не внимавам нешто посебно :) освен шо ќе се измијам лице и заби насабајле и ќе се зачешлам и толку,пижамите си остануваат на мене цел ден и веќе сите комшии се навикнаа да ме гледаат у тоа издание пошто баш јас кога ќе решам да бидам дома сите тогаш ѕвонат на врата,така да чудно би било да ме начекаат у тренерки(освен ако немам гости).
Ако ми е многу ладно облекувам и некој дуксер врз пижамите,а по фармерки дома да седам нема шанси,кај и да сум била кога ќе се вратам дома одма си облекувам пижами.

Се чупам на козметичар,ноктите да-секогаш ги средувам(тоа и од досада се прави) а косата знам да ја оставам некој ден неиспеглана ако сум сигурна дека нема нигде да одам чисто да не ја малтретирам многу :icon_lol:.

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
По дома сум си најчесто во пижами и тренерки, никогаш не ја носам истата облека од школо или низ град кога сум била по дома никогаш ..навика од мала кога си дојдам од школо и одма пресоблекување :) но секогаш си практикувам миење заби неколкупати денвно, лице чистење со лосиони а косата си ја чешлам единствено кога си ја измијам потоа ретко, чупање еднаш неделно и дома да седам и да сум во покрет вегите ми се секогаш топ и останаа ноктите не ги лакирам само сјај им ставам и нив си ги средувам ..една работа што ме ужаснува кај луѓето се несредени нокти.

S

stereo m'c

Гостин
Додека сум дома па се до моментот додека не искочам сум си со пижами или тренерки....

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Скрос внимавам, ама обично не се преслеквам, како шо ќе се облечам за излегвање така останвам до спиење, некогаш и поќе.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Пижами, зелениот дебел блузон и бушава коса! Тоа сум јас по дома, едноставно не сум тип да се замарам со такви работи по дома! Ако сум била излезена во истиот момент се пресоблекувам во пижами, ако не сум во пижами се осеќам дека се гушам!
Дома ми треба комоција, не можам да седам со фризура или не дај Боже нашминкана, јас кога излагам ретко се шминкам (освен пудра) камоли па по дома.
Леле:vozbud:во пижами по цел ден:kesa:
Искрено ова не можам да го замислам,никогаш не сум била по цел ден по дома во пижами,непријатно ми е.Само болните се по цел ден во пижами.И гледано отстрана тоа за мене се луѓе без војла.
И не би ми било убаво кај некој да идам и да седи во пижами...

U

UniqueGirl

Гостин
Trenerka Stil...

Nosimo trenerku, u njoj se lako
krećeš, Svučeš je na dole, pa ribi lako mećeš.
Trenerka stil, nose je svi, Ulice prati duh devedesetih.
I kad šetaš, i dok praviš neki dil, Opušten si, to je
trenerka stil! Tehno-rep žurka, jutarnji chill, Gornji deo oko
struka - trenerka stil! Nisi in ako nisi fin! Šetam se elegantno
u trenerci. Crvena novčanica problem svaki reši.
Skupa odela - meni lepše je u treši! Volim da je
nosim jer mi lepo leži, Izgledam lepo čak i kada
sam teži!
Šuškava, lanena,
pamučna, plišana… Nose je svi - Trenerka stil! Crvena,
zelena, šarena, prugasta… Nose je svi - Trenerka stil! Dileri,
šarmeri, šmekeri, reperi… Pravimo dim - Trenerka stil! Uzana,
široka, kratka, dugačka…

И пижамки наравно.
Инаку осим косава шо ќе ја прочешлам, неам потреба од дотеруење. :pipi:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Доста внимавам.....посебно кога купувам нови пижами, пошто по дома стално сум во пижами па гледам да се еднобојни за да можам да ги искористам и до продавница да отидам (во влез ми е):смајли:а косата ми е "уредно" собрана во репче.:coffee:

Violet girl

пепелашка од наше маало
Член од
9 февруари 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Кога сум си дома сум си нај опуштена....значи во пижами по цел ден,најкомотно си се чувствувам,уживам кога се излежавам во пижами,си пијам кафе со другарки итн итн......а тоа не значи дека сум небањата,не средена....нормално водам сметка како изгледам,можеби понекогаш косата ми е како шоката хахаха...ама не е тоа ништо лошо....:je:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
кога на времето водев важни видео конференции од дома бев облечен во токсидо... од тогаш ми остана навика :tv:

Violet girl

пепелашка од наше маало
Член од
9 февруари 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
И гледано отстрана тоа за мене се луѓе без војла.
И не би ми било убаво кај некој да идам и да седи во пижами... __________________

Не се согласувам со тебе дека седењето во пижами,знаци луѓе без волја....сепак тоа е твое мислење,ма да мислам дека не треба така да мислиш.....а за тоа кога одиш кај некој дома и е во пижами а тебе ти е незгодно....однеси си и ти пижами,па така нема да ти биде глупо...се шалам:toe:

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Искрено ова не можам да го замислам,никогаш не сум била по цел ден по дома во пижами,непријатно ми е.Само болните се по цел ден во пижами.И гледано отстрана тоа за мене се луѓе без војла.
Добро ни ја кога ќе се омажам здравје Боже нема да седам у пижами цел ден ама сеа за мајка ми па баш и не би се дотерувала :wink:.
Пижамите не се веќе синоним само за болни луѓе-деновиве има пижами со многу добар дизајн така да не сме сите ко пациенти у некоја бош сина или зелена боја :icon_lol:.
А дека тоа претставува мрзеливост тоа е точно,ама ај па дома не биди мрзелив :) и вака и така нема шо да се праи,а ти пред да идеш кај некој фино лепо ќе си се најавиш и ќе те пречекаат дотерани-ако ништо друго барем во тренерки.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е па многу е глупаво да стереотипизираш дека луѓе што си седат во пижами затоа што така им е најубаво дека се луѓе без воља. Мислам аман доста со стереотипизации, многу се нервирам кога некој донесува заклучоци според тоа кој што носи.
Дома сум своја, во мојата соба сум своја и сакам да седам во пижами кога сум дома. Тренерки РЕТКО, скоро НИКОГАШ не носам, а дома да седам во фармерки или сукња не доаѓа во предвид, така што кога сум дома не планирам да изгледам ко за на бал. Не гледам зашто би требало да ми биде непријатно тоа што сум ДОМА, во СВОЈА куќа. По дома нормално дека ќе носам она што јас сакам, ако сакам и гола ќе седам цел ден. Моја куќа, мои желби. *

* освен нормално кога имам полна куќа гости, тоа е веќе различно.

Kajgana Shop

На врв Bottom