Ај со аргументи.
Не до пред две три години...туку Откако сме независни ти е тој процент (+/-5%),така да нема корелација помеѓу вработеноста и служењето војска.
Тоа само ако нема задолжителен воен рок т.е ако нема кој да ја брани(па кој(како што треба).а на крајот и децата ќе ни испогинат....грција...еднаш употреби напалм врз Мои сограѓани(иако не сум егеец) ама тие се македонци и искрено ме БОЛИ и КРИВО МИ Е!!!
Неќам тоа да се повтори....од мене им е простено на Педерите-ама не и заборавено.
Башка што кажав убаво ако грција ја чепне македонија...мамето и се еба...а и единствена Закана за Македонија ќе биде грчката авијација.
Се согласувам 100%....барем кај нас така беше.
Не мешај баби и жаби,национализмот знаеме што стори...знаеш она од београд до токио...па пропаганда
...Кроатите исто така уште Втора светска сакале независност...усташите,едноставно кога манијак добива авторитет знаеме што се случува.
Јас не ги нареков пички идиоти....туку едноставно МОРА во денешнио систем да имаш резерва(добро обучена).
Има резултат...
Бујрум
&
[/URL][/IMG]
Мислам дека ова е доволно да ти укаже за резултатите,како што кажав сеуште имаме кадар
кој несебично би го пренел знаењето на МЛАДИНАТА за утре да не ни помислат да не нападнат.....
Покрај ова...еве и британските војници абе идат на вежби во криволак...оти така???
Дај жити се упатство(прирачник) како треба родител да воспита дете и оно да не е геј,идиот ил што ти знам.....
Ова нема потреба од коментар...веќе е дом и семејство ова.
Споредбата на АРМ со ЈНА не ја бидува,или во најмала рака е смешна.
Еве ти ФАКТ.
На сите анкети досега од 95 наваму варира довербата на граѓаните во АРМ од дури 65% па до 80% од испитаниците ИМААТ НАЈМНОГУ ДОВЕРБА ВО АРМ-имај предвид од 95 имаме анкети на 1000,па на 10000 граѓании...претпоставувам имало албанци,срби,роми....или се лажам
(значи најмногу граѓаните имаат доверба баш во АРМ...МВР порано довербата беше помала па се зголеми,па намали....едноставно варира но за АРМ имаме аритметичка средина,еве некои 75% да ги земеме кои веруваат дека војската НЕМА ДА ДОЗВОЛИ АГРЕСОР да врши терор врз граѓаните.
За образование,здравство,судство-знаеш колку граѓаните имаат доверба во нив ИЧ!!!!
Родителите,или улицата,образовниот систем....повеќе фактори.
ВСУШНОСТ војската НЕ е да ги превоспита "децата"(над 18 се имај предвид) туку е за да ГИ СПРЕМИ за вонредни ситуации како елементарни непогоди(еве имаме голем пожар од некој сјебан пироман..професионалците ќе помогнат колку можат...ама ако треба повеќе луѓе?????. ),понатаму евентуална закана кон ова парче земја што ни остана.(а гледам сакаат некои да не избришат).
Како и да е од истите анкети....
Дали ова за гејој,за зависници т.е Ф11-ката и алкохолизмо е резултат на ЈНА или пак на родителите...црквата...или пак...абе у америчките филмови гејој ги прифаќаат-кај нас ЈОК!!
Ами за болните од СИДА???
НЕ!!!!!!!!!!
Не е ароганција-туку е ОБВРСКА на секој граѓанин+што правиме ако дојде до евентуална војна???
Јас знам-пак ќе мобилизираат се од 16-17 до 20 и нагоре кои немаат тренинг нит обука и ќе изгинат џабе и мајки ќе се завијат во црно чиниш како после востание да поминал турскио аскер...Јас не би сакал тоа да се случи.
НЕ не е ароганција,туку тоа е денес,такви се односите помеѓу државите,имаме специфичен светски поредок кој остава можност за војна....ако дојде до војна
за да не ти дојде ДОМА некој копиљ и да силува ќерка,жена,да малтретира,па стрелања(има психи)...треба
ОБАВЕЗНО да имаме life force to rely on за да
ГИ СПРЕЧИ,ЗА ДА СПАСИ ЖИВОТИ!!!!
Кој пак спомна тенкови за внатрешни проблеми...нарочито за специјална војна???