Во Струмица ќе се гради плоштад во вредност од четири милиони евра

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.094
Сообраќајно решение е, ништо под иницијатива само ради естетика.
Преку лето таа улица е блокирана, забранета за автомобили, а е главна и нема баш опционални. Колку за инфо за форумските политичари.

На крај, кур ме боли од кого е, кој крадел, кој си миел нозете, додека ми е супер градот.
Плус функционален.

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Го подржувам проектот, би додал дека наместо споменик, би сакал нешто слично на ова

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Како што сум за Скопје да се гради според планот за 2014 така сум и за Струмица ама проблемот не е градењето, туку народот, нема недостаток на проста раја.

А подземните гаражи под плоштадот ќе собираат 68 возила, смешна бројка за да се преувеличува проектот, но вистински плоштад и треба на Струмица, сега е поплочена со остатоци од комунистички мермери, грди згради околу и центарски сообраќај без ред.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Како што сум за Скопје да се гради според планот за 2014 така сум и за Струмица ама проблемот не е градењето, туку народот, нема недостаток на проста раја.

А подземните гаражи под плоштадот ќе собираат 68 возила, смешна бројка за да се преувеличува проектот, но вистински плоштад и треба на Струмица, сега е поплочена со остатоци од комунистички мермери, грди згради околу и центарски сообраќај без ред.
Ко веќе обраќаш политички, тебе тешко ти паѓа изгледа оти проекто за Струмица е од буџето на Струмица а не од буџето на Р.М.

Различни страни финансираат различни проекти, тебе тоа ти боде очи.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Проектот во Струмица е од парите на струмичките граѓани за нивниот град,а додека оној во Скопје е од граѓаните на Република Македонија само за Скопје, како да не постојат други градови во државата каде што истотака треба да бидат финансирани и да се градат.:uvo:

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Срамота,луѓево,народов нема пари за леб,нема пари да оди на лекар,нема пари да го школува детето,немаат пари да отворат амбуланти по селава,немаат пари за водоводи по селата кои немаат вода,немаат пари за реновирање на училиштата,немаат пари за иградат станови за самохрани мајки и деца без родители...ама пари за вакви ГЛУПОСТИ секогаш имало и секогаш ќе има.Срамота.Зарем немаат луѓево во владава срам? Малце ли не можат да помислат?

Ама прашањето кое мене баш ме итнересира,од каде им се парите? од каде? од пензионерите? од парите за социјални грижи? од што?

Зарем не гледаат колку смешни испаѓаме,ние македонците,Македониа, вака кога владата,градочалниците се однесуваат? изгледа не.Изгледа не им е важно дали деца умираат од болести за кои `немаат` пари да купат соодветни апарати.Едноставно од овие работи човек останува без коментари.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ај не серете безвезе, референдум-меферендум ме заболе к***т за другите посиромашни општини нека си плаќаат данок и нека си избираат човек кој ќе работи за нив...

Како прво во Струмица нема плоштад... понатаму нема што да се изјаснувам по темата освен дека треба да се заврши проектот до 11 Септември (информации од З.З. кога беше на тв)

Сте биле ли во Струмица да видите дали нема пари народот како прво?

Ајт не драми и хорор филмови...

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.242
Факултети има. Нормално, ги нема сите но барем имаш опција да се запишеш дома. И годинава ќе има нови насоки на економијата, мислам оти ќе отворат и психологија.
Се испофали со факултетите кои патем се од државен буџет, а потоа...

Ко веќе обраќаш политички, тебе тешко ти паѓа изгледа оти проекто за Струмица е од буџето на Струмица а не од буџето на Р.М.

Различни страни финансираат различни проекти, тебе тоа ти боде очи.
Oh the irony...

Во врска со темата, само испрани мозоци можат да лаат кога нешто се гради. Ова важи за комуњарите во Скопје и за вмровците во Струмица, без разлика на партија. Што има врска кој гради, кога сите ќе се сликате пред тие згради, споменици, плоштади...нели сега ептен ни се лични градовите па да не ги грдиме.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707

Ти веќе да не се отсели кај Боќи 13 а не остави нас простите во Струмица Со среќа во новиот град.
Јас се радувам на се што се гради во Струмица дали е од влада или општина не ме интересира.
И кажи колку автомобили треба да има гражата за да не е смешен проектот,а како што се сеќавам некој велеше дека проектот е неизводлив.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.094
Срамота,луѓево,народов нема пари за леб,нема пари да оди на лекар,нема пари да го школува детето,немаат пари да отворат амбуланти по селава,немаат пари за водоводи по селата кои немаат вода,немаат пари за реновирање на училиштата,немаат пари за иградат станови за самохрани мајки и деца без родители...ама пари за вакви ГЛУПОСТИ секогаш имало и секогаш ќе има.Срамота.Зарем немаат луѓево во владава срам? Малце ли не можат да помислат?

Ама прашањето кое мене баш ме итнересира,од каде им се парите? од каде? од пензионерите? од парите за социјални грижи? од што?

Зарем не гледаат колку смешни испаѓаме,ние македонците,Македониа, вака кога владата,градочалниците се однесуваат? изгледа не.Изгледа не им е важно дали деца умираат од болести за кои `немаат` пари да купат соодветни апарати.Едноставно од овие работи човек останува без коментари.
Oди измиј си главата.

Инаку, правилно е МакедониЈа.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
ИСто и во Битола е предвидено Вториот Плоштад да се прави така со подземна гаража и уредување на плоштадо.За реализација на ова ке се барале инвеститори :uvo:
А во ск влада разбира се :tapp:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Локалните талентирани физичари (меѓу кој и јас) измислија облак од кој врне пари. Од таму се.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
H

^HITMAN^

Гостин
Нека се гради. Јас сум од Гевгелија и мило ми е дека се и во гради во Струмица. Нека прерасне во вистински центар на Југоисточна Македонија. Само нека се решат и проблемите со дивоградбите кои претерано ги има, со просторот околку кванташки пазар и со циганите кои со коњи и шпедитери шетаат по центарот, и нив ги има премногу.Нека се разубави градот, така и го личи.:smir:

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362

оди лечи се некаде не се пишува Македониа се пишува МакедониЈа ,а за другото шо си го пишал мешаш владини пари и пари на општина што се 2 различни поима...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Еј, а ова изградбава на плоштадов ќе иде паралелно со гасификацијата на Струмица, или прво плоштад па после гасифицирање?

Дан испадне да го напраа плоштадов па после пак да прекопуа, па после плоштадот не 4 туку 8 мил да бидне.

Kajgana Shop

На врв Bottom