Зглоб на раката

• Креатор на темата Креатор на темата nikola_bb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Imam malce problemi so zglobot kaj dlankata neznam kako se vika toj zglob?
koga ke go optovaram imam bolki i vo nekoi pozicii samo no ja imav taa raka skrseno i na 2 mesta puknato odma nad zglobot pa verovatno od toa proizleguva bolkata. Me interesira kade vo gradov i po koja cena mozam da najdam nekoj stegac za toj zglob?

Imam malce problemi so zglobot kaj dlankata neznam kako se vika toj zglob?
koga ke go optovaram imam bolki i vo nekoi pozicii samo no ja imav taa raka skrseno i na 2 mesta puknato odma nad zglobot pa verovatno od toa proizleguva bolkata. Me interesira kade vo gradov i po koja cena mozam da najdam nekoj stegac za toj zglob?

Имаш во Про Медика, околу 1500 денари е еден стегач (бар беше кога купував за мене). Болката може да ти е и од промената на времето. Можеш да ја опишеш болката? Кои коски ти беа скршени? Можеш скрос да го виткаш тој зглоб исто ко другиот или ограничен ти е тој?
Може да си скршил и некоја карпална коска на зглобот, некогаш знаат да ги промашат докторите на снимката ако е „убаво“ скршена и не е дислоцирана па може и тоа да ти прави проблеми.

ne e od promenata na vremeto zatoa sto mi se slucuva samo koga ke go optovaram nesto potesko da krevam ili da zapnam nesto da praam so nego na nego da ja potpram tezinata podolgo vreme(koa vozam tocak). Mi bese skrsena koskata so e odma pred maliot prst bukvalno precvikana neznam i kako ne mi iskoci niz koza i mi ja namestija ama malce kriva i bese muabetot demek ako sakas skroz da ja napraime prava zasto se toa mali kovcinja mora operacija i ne napraiv operacija ja ostaiv vaka, a od podlakticata na koskata so e nakaj nadvoresna strana mi bese puknata 1 cm nad zglobot i uste malce pogore uste edna mala puknatina

Докторите што ти препорачуваат? Одеше на физикална терапија по незгодата?

Мене на утакмица ми го изместија зглобот отидов у државна синмка ова она и ми ја наместија 1 месец лонгета 1 месец козле терапии.:helou:

Јас си одам кај надри лекари,ако ја имам исчашено раката.
Но,пошо ти ја имаш скрешено на тоа место,најпаметно би ти било да си појш на лекар и сигурно ќе ти дат физикална.
Има шанси да не ти е заздравено то место.
Со стегач за зглоб нишо не решаваш,само ќе ја одложиш болката :)

idev nesto praev vezbi samo kolku da se vrati muskulnata masa da mozam normalno da ja koristam rakata. a deka ne mi ima zazdraveno teska rabota zatoa so skrsena mi bese pred 10tina godini

idev nesto praev vezbi samo kolku da se vrati muskulnata masa da mozam normalno da ja koristam rakata. a deka ne mi ima zazdraveno teska rabota zatoa so skrsena mi bese pred 10tina godini
Не ти имаат праено самите тие болничари или како и да се викаат вежби на раката и масажа?
Пошо овде колку шо гледам покрај затегнување на мускулите им прават и масажа и нешо им ги превртуваат рацете :pos:
Енивеј за стегачи за раце мојш во повеќе спортски продавници да најш или аптеки,ама ти кажувам чим те боли при кревање тогаш стегачите не ти помагаат и најпаметно ти е да си одиш на лекар.

ne e od promenata na vremeto zatoa sto mi se slucuva samo koga ke go optovaram nesto potesko da krevam ili da zapnam nesto da praam so nego na nego da ja potpram tezinata podolgo vreme(koa vozam tocak). Mi bese skrsena koskata so e odma pred maliot prst bukvalno precvikana neznam i kako ne mi iskoci niz koza i mi ja namestija ama malce kriva i bese muabetot demek ako sakas skroz da ja napraime prava zasto se toa mali kovcinja mora operacija i ne napraiv operacija ja ostaiv vaka, a od podlakticata na koskata so e nakaj nadvoresna strana mi bese puknata 1 cm nad zglobot i uste malce pogore uste edna mala puknatina

Може да не ти е средена како што треба, те. да имаш последици ипак скршеница е, не мора да значи дека ќе ти биде исто како и пред да си ја скршил. Си ја скршил значи метакарпанлата коска кај малиот прст, јас ја имав скршено метакарпалната кај палецот и еве и ден денес не ми е баш скрос како што треба, кога ќе дадам поголем притисок во одредени положби или во одредени периоди (како што се промени на време или еве конкретно денес) боли. Можеби операција би ти го средило тоа но може и да не, најдобро направи муабет со некој добар хирург да видиш што ќе ти препорача.

ke vidam so nekoj dobar doktor ke zboram mada 98% ne bi se odlucil za operacija bidejkji neam nekoi kuznae si kakvi problemi barem ne sea za sea zatoa ke vidam da zboram so e rabotata i u koj tek ke se odviva

Јас имав проблем со зглобот на левата рака додека тренирав бејзбол. Ме болеше многу немав сила да префрлам топче повеќе од 10 метри. Одмарање на раката, ништо повеќе.

Сега друга работа е што ти имаш кршено рака. Тука не би можел да помогнам.

Јас имам проблем со болка во зглобовите на рацете.Правев ехо на зглобови,ми кажаа дека се работи за циста ,која периодично на промена на време се појавува...не сум имала никакви скршеници ,повреди...ми препорачаа фастум гел и задолзително носење на стегач.

Пред 2 дена ми ставија гипс на лева рака,скршен ми е зглобот.али ништо не ми кажаа,ни дека ќе треба на терапија да идам ни ништо...може некој да каже што прават на тие терапии,колку време се иде..и најважното

после колку време ќе можам да се вратам во теретана???

Pred dosta (okolu 13 god) vreme krshev raka na laktot i nekako ne mi ja namestija dobro da recham kriva e .. ama doktorot rece deka e odlicna... sega koga izrasnav se primetuva deka e kriva i koga ja opteretam me boli... dali ima nekoj vakvo iskustvo da mi kazhe ???????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom