Battlefield: Bad Company 2

T81

The Chosen One
Член од
15 ноември 2009
Мислења
229
Поени од реакции
6
Добро, бидете фини и кажете, дали нивоата со снег ви блештат?
не да блештат и не да претерале со ефекти... и јас сум на мах сетингс а и на пониско е исто ништо не глеам од снегот :)

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Добро, бидете фини и кажете, дали нивоата со снег ви блештат?

Значи, не е игриво кај мене, претерале со HDR ефектите, поготово кога го возев џипот до паднатиот сателит...чадот блештеше и ништо не гледав пред мене, снегот блешти...

А и приметив и на low и на high сетинзи е исти курац, не знам што е проблемот? :)

Ја ја имам од Замунда и не ми блештеше мене(max settings).Пробај стемни ја собата (ако си ја играл дење).Ако не незнам. :(

DarkEyE994

Возам-_-Точак
Член од
4 март 2009
Мислења
285
Поени од реакции
9
Од арена, него има торент за хбох гледам само НТСЦ има а ПАЛ некој да не сретнал
Имаш гејмпад за ПЦ
Мене ми правеше вака ареа51 блексајт
кажи ако имаш,ако немаш да не се мачам да куцам решение

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Имаш гејмпад за ПЦ
Мене ми правеше вака ареа51 блексајт
кажи ако имаш,ако немаш да не се мачам да куцам решение
Извини не те разбрав што да имам?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Извини не те разбрав што да имам?
Ископирај ги СИТЕ фајлови од crack папката (да, дури и тие двата текстуални) во папката каде што ти е инсталирана играта.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Ај и од мене краток ревју... Полоша графика од CoD MW2,
неоптимизирана скроз, сецка и на медиум сетирања, нормално нема lean, нема go to crouch (?), aim down sight е фиксен (мора да кликам десен клик цело време, место само да го држам кога ми треба) итн итн... Единствено што ми се допаѓа се звучните ефекти на самите оружja, за кои сметам дека се ПОДОБРИ од MW2 т.е многу пореални. Толку за сега.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Го средив проблемот до кракот беше.

DarkEyE994

Возам-_-Точак
Член од
4 март 2009
Мислења
285
Поени од реакции
9
Шо е ова никој не ја сака играва?!?!
Мене баш некако повеќе од MW ми се свиѓаше.Дали графика дали гејмплеј незнам
а приметив и на едно место спомнаа нешто Pussies with heartbeat monitors

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ај и од мене краток ревју... Полоша графика од CoD MW2,
неоптимизирана скроз, сецка и на медиум сетирања, нормално нема lean, нема go to crouch (?), aim down sight е фиксен (мора да кликам десен клик цело време, место само да го држам кога ми треба) итн итн... Единствено што ми се допаѓа се звучните ефекти на самите оружja, за кои сметам дека се ПОДОБРИ од MW2 т.е многу пореални. Толку за сега.
Има прееееемногу пропусти и графички glitch-ови.
Кај мене на aim-down-the-sight оружјето (не нишанот) се тресе константно, графиката има неверојатни багови (кога уништував згради од хеликоптер, лебдеше цел кат и никако не можев да го уништам - мораше рестарт), а целиот battlefield е очајно решен и непрегледен.

Јесда така е во реален живот, ама и MW2 го постигна истото, а сепак можеше ко човек да видиш од каде те пукаат. Во играва треба буквално да стојам на мета 10 секунди, за да видам кој од каде ќе почне да пука, преку целиот чад кој блешти...
Плус, откога претрпев и ги поминав снежните мисии, конечно стигнав во градчето, а таму чад и исти курац, претеризам со HDR ефекти.

Најлошо од се е што, целата игра е УЖАСНО скриптирана, секогаш излегуваат 3ца војници од лево, па 2 горе, 3 десно...се губи смисла на бојно поле.
Да не навлегуваме во пак за затемнувањата...Возиш тенк, стигнуваш до градот - се затемнува. Те дава надвор и со двоглед во рака.
Означуваш што треба, офкорс, командантот вика "ајде луѓе, идемо"...И сликата ПАК се затемнува и те дава со пушка во рака!
АМАН!

Значи и MW2 е скриптирана "до јаја", ама бар се тече мазно и се осеќаш како ти да ги правиш работите и ја водиш мисијата. Овде, мисијата е поделена на 7-8 подмисии, од едно затемнување до друго.

Ехеи, ќе заборавев, звукот е феноменален. Различен е кога се пукате во куќа, на боиште, во канализација...лудница, дефинитивно овде најмногу труд потрошиле изгледа. :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ИЗЛЕЗЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

PAL верзија за xbox

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Има прееееемногу пропусти и графички glitch-ови.
Кај мене на aim-down-the-sight оружјето (не нишанот) се тресе константно, графиката има неверојатни багови (кога уништував згради од хеликоптер, лебдеше цел кат и никако не можев да го уништам - мораше рестарт), а целиот battlefield е очајно решен и непрегледен.
Јесда така е во реален живот, ама и MW2 го постигна истото, а сепак можеше ко човек да видиш од каде те пукаат.
Мене ша баш ми е обратно чувството, во battlefield можам да ги забележам навреме противниците и да реагирам , да размислам за стратегија за елиминирање на противниците додека моите соборци ги занимаваат со suppresing fire , додека во MW2 се осеќав ко само да трчам и пукам насекаде ко блесав, што не е баш реално нели...

Најлошо од се е што, целата игра е УЖАСНО скриптирана, секогаш излегуваат 3ца војници од лево, па 2 горе, 3 десно...се губи смисла на бојно поле.
За ова си во право, претеруваат во новиве FPS во последно време со скриптирањето...

Значи и MW2 е скриптирана "до јаја", ама бар се тече мазно и се осеќаш како ти да ги правиш работите и ја водиш мисијата. Овде, мисијата е поделена на 7-8 подмисии, од едно затемнување до друго.

Ехеи, ќе заборавев, звукот е феноменален. Различен е кога се пукате во куќа, на боиште, во канализација...лудница, дефинитивно овде најмногу труд потрошиле изгледа. :)
Дефинитивно звукот е главна причина што мене повеќе ми се допаѓа играва од MW2, Сите оружја имаат специфичен реалистичен звук, а богами и ехото е присутно, што е доста битно.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Знали ајде да си кажам за играва (играно на xbox 360).

Графиката е значи ФЕНОМЕНАЛНА немам зборови колку ми се свиѓа графиката ОГРОМНА 10-ка за ЕА. Толку убаво е направено во џунглата светлата сенките убаво погодени не ме замараат како во far cry 2. Незнам зошто толку ја вреѓате. ОК можеби се потрудиле појќе околку xbox заради xbox live а и оправдано. Осеќам во мрежа би било прекрасно со играва.

С

Спенсер

Гостин
го прашувам Фициани за предлог за фпс игра,ми вика Балфилд Бед компани 2... а му кажав дека иам античко пц...:pos2::pos2::pos2: значи добра е??? да си ја симнам,па коа ке иам ново пц,вреди да се проба:vozbud:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.742
Поени од реакции
52.694
Знали ајде да си кажам за играва (играно на xbox 360).

Графиката е значи ФЕНОМЕНАЛНА немам зборови колку ми се свиѓа графиката ОГРОМНА 10-ка за ЕА. Толку убаво е направено во џунглата светлата сенките убаво погодени не ме замараат како во far cry 2. Незнам зошто толку ја вреѓате. ОК можеби се потрудиле појќе околку xbox заради xbox live а и оправдано. Осеќам во мрежа би било прекрасно со играва.
Јас денес ја зимам за xbox 360. А ќе ја земам и за РС, па да ги споредам.

Kajgana Shop

На врв Bottom