Иран ќе лансира астронаути во вселената?!

• Креатор на темата Креатор на темата Human
  • Време на започнување Време на започнување
Добро рече Гоч, ако на европејците им сметаат џамите зошто па на персијците, да не може да им сметаат црквите.
Ама не бе, не им сметаат џамиите, туку минарињата, сега демек они ке си одредиле како треба да изгледаат џамиите, башка тука зборот е за европски земји, кај што нас ни продаваат муда за демократија, цивилазиција и незнам што друго, пун курац услови, а од другата страна за некои работи и грдотии се иста гомна со нив, и не се разликуваат воопшто.
На европејците им смета она рикањето на оџата во радиус од 5км што се слуша, да не е тоа може и повеќе би ве толерирале.

На европејците им смета она рикањето на оџата во радиус од 5км што се слуша, да не е тоа може и повеќе би ве толерирале.
i mene mi smeta udiranjeto na zvoncite od crkvata koi sto vamu udiraat sekoi petnaeset minuti i so sega.:music1:

Пропагатор, знаеш ли ти дека Викањето на оџата кое ти го нарекуваш рикање што значи? Ги повикува луѓето на молитва кон истиот бог во кој и ти веруваш, само што ти веруваш искривено. Како ќе се искупиш за ова безобразен еден

Пропагатор, знаеш ли ти дека Викањето на оџата кое ти го нарекуваш рикање што значи? Ги повикува луѓето на молитва кон истиот бог во кој и ти веруваш, само што ти веруваш искривено. Како ќе се искупиш за ова безобразен еден

Ќе му даде ракија на оџата да го подмачка грлото пред да вреска.

тоа било некогаш,кога луѓето немале часовници па морал да ги потсети..но дали тоа викање денеска е потребно,кога секој човек поседува часовник?

тоа било некогаш,кога луѓето немале часовници па морал да ги потсети..но дали тоа викање денеска е потребно,кога секој човек поседува часовник?

Секогаш имало уреди со кои се мерело времето со што тие се усовршуваат но верата не се усовршува таа е таква каква што ја дал ГОСПОД. Јас сум муслиман но не ми смета чукањето на камбаната кое цел град го слуша, ни сум размислува на таа тема - бидејќи ги почитувам оние кои тоа го почитуваат

Секогаш имало уреди со кои се мерело времето со што тие се усовршуваат но верата не се усовршува таа е таква каква што ја дал ГОСПОД.

Верата е создена од човекот, а не од Господ.

Секогаш имало уреди со кои се мерело времето со што тие се усовршуваат но верата не се усовршува таа е таква каква што ја дал ГОСПОД. Јас сум муслиман но не ми смета чукањето на камбаната кое цел град го слуша, ни сум размислува на таа тема - бидејќи ги почитувам оние кои тоа го почитуваат
Во кој град живееш? Јас никогаш немам слушнато камбани во ск, но викање на оџи... Колку сакаш. Ако си од ск, тогаш лажеш за камбаните. Ако не си, ондак ок.

Ирански проектил fateh 110
ims7.jpg

Иранска ракета Shahab 3
ims6.jpg

Иранска ракета Gadr 1
ims4.jpg

Иранска антибродска крстосувачка ракета - Косар
ims3.jpg

Ирански ракети од типот Zelzal
ims5.jpg

Иранско тактичко воено возило

4wd_2275-3.jpg

Ирански Авакс Илјушин 2 76

S-300 на иранската армија произведени во русија

Производство во Иран на паметен против воздушен топ

Не велам дека Иран би победил во евентуална војна но колкави би биле загубите на оние кои сакаат да го нападнат.

Во Ирак во заливската војна 91 сојузниците загубија 36 авиони а во Вијетнам америте загубија околу 800 авиони - економија на војната ако разбира некој.

Каков би бил против ударот на Иран. Амерканските бази се многу блиску.

Тосан, лесно оклопно возило произведено во Иран
tosan_light_armoured_vehicle_rapid_reaction_tank_Iran_Iranian_army_001.jpg

Мали подморници произведени во Иран
Iranian-Army-Parade4.jpg

Хеликоптери на военото воздухопловство на Иран
Iranian Military Helicopters Pt. 2

Ирак сега е многу повеќе и помодерно наоружан од Иран а и неколку пати повеќе издатоци има за армијата, но Иран произведува речиси секаков вид наоружување, плус соседството на Иран америте многу години се обидуваат да го стабилизираат, Иран доколку би бил нападнат сигурно би играл на картата на нивната дестабилизација - нешто од што мислам дека САД најмногу стравуваат

Лесен тенк произведен во Иран

tosan.jpg

Boragh - оклопни возила произведени во Иран
boraghAPC.jpg

Rakhsh (luminating)-оклопно возило произведено во Иран
rakhsh_wheeled_armoured_iranian_002.jpg

Воен брод произведен во Иран
Iranian FAC
187309_orig.jpg

Варијанти на оклопните возила Борак произведени во Иран

Со овие слики немојте да мислите дека го фаворизирам Иран, но сакам да ја запознаеме Иранската воена индустрија, бидејќи американската воглавно ја знаеме, и да коментираме покфалитетно.

Mало оклопно возило произведено во Иран

Сето ова го имаше и во времето на Садам, кој што со парите од нафтата купуваше оружје.
И Ирак тогаш ја имаше четврата армија на свет. И исто така правеше паради, како што сега го прават тоа Иранците.
Но ниедна поединечна држава нема шанси против САД. Во позиција се да ги ангажираат не само своите ресурси во евентуална војна против Иран, туку и на остатокот од светот. Веќе видено...

првиот налет на американската авијација и овие горди момци ќе си одат дома:smir:

Иран е доста силен, најјака комбинација видена до сега:

mahdi_army_motorcycle_combat.jpg

Како бе вака ... луѓе без мозок...
:pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom