“Златна малина“

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Секоја година се доделуваат “Златните малини“, за најлошите актерски изведби, филмови и слично.

Што мислите за оваа манифестација? Дали е добро да се “казни“ некој заради неговата ултра лоша изведба или сметате дека е непотребно понижување на ѕвездите, режисерите?

И на кој филм/актер/актерка/режисер/итн вие би му дале Златна Малина?

Оваа година, номинациите се следниве:

За најлош филм:

All About Steve (20th Century Fox)
G.I. Joe: The Rise of Cobra (Paramount/Hasbro)
Land of the Lost (Universal)
Old Dogs (Disney)
Transformers: Revenge of the Fallen (Dreamworks/Paramount)

За најлош режисер:

Michael BayTransformers: Revenge of the Fallen
Walt BeckerOld Dogs
Brad SilberlingLand of the Lost
Stephen SommersG.I. Joe: The Rise of Cobra
Phil TraillAll About Steve

За најлош актер:

Will FerrellLand of the Lost
The Jonas BrothersJonas Brothers: The 3D Concert Experience
Steve MartinThe Pink Panther 2
Eddie MurphyImagine That
John TravoltaOld Dogs

За најлоша актерка:

BeyoncéObsessed
Sandra BullockAll About Steve
Miley CyrusHannah Montana: The Movie
Megan FoxJennifer's Body and Transformers: Revenge of the Fallen
Sarah Jessica ParkerDid You Hear About the Morgans?

За најлош актер во споредна улога:

Billy Ray CyrusHannah Montana: The Movie
Hugh HefnerMiss March
Robert PattinsonThe Twilight Saga: New Moon
Jorma TacconeLand of the Lost
Marlon WayansG.I. Joe: The Rise of Cobra

За најлоша актерка во споредна улога:

Candice BergenBride Wars
Ali LarterObsessed
Sienna MillerG.I. Joe: The Rise of Cobra
Kelly PrestonOld Dogs
Julie WhiteTransformers: Revenge of the Fallen

За најлошо сценарио:

All About Steve
– written by Kim Barker
G.I. Joe: The Rise of Cobra
– screenplay by Stuart Beattie and David Elliot & Paul Lovett; story by Michael B. Gordon and Beattie & Stephen Sommers, based on the comic book by Larry Hama
Land of the Lost
– written by Chris Henchy & Dennis McNicholas; based on the television series created by Sid and Marty Krofft
Transformers: Revenge of the Fallen
– written by Ehren Kruger & Roberto Orci & Alex Kurtzman
The Twilight Saga: New Moon
– screenplay by Melissa Rosenberg; based on the novel by Stephenie Meyer

За најлош филмски пар:

Any two (or more) Jonas Brothers (as themselves) – Jonas Brothers: The 3D Concert Experience
Sandra Bullock (as Mary) and Bradley Cooper (as Steve) – All About Steve
Will Ferrell and any co-star, creature or "comic riff" – Land of the Lost
Shia LaBeouf (as Sam) and either Megan Fox or any TransformerTransformers: Revenge of the Fallen
Kristen Stewart (as Bella Swan) and either Taylor Lautner (as Jacob) or Robert Pattinson (as Edward Cullen) – The Twilight Saga: New Moon

Најлош римејк, продолжение...:

G.I. Joe: The Rise of Cobra

Land of the Lost

The Pink Panther 2

Transformers: Revenge of the Fallen

Е така, малце критики, не само пофалби... :icon_lol:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Јас сум против откако му дадоа еден куп канти и малини на Сталоне а човекот има напишано сосема пристојни сценарија и има најголем број under rated филмови од сите. Ама во секоја прилика да се плукало.

Треба да има ваква манифестација која навистина ќе бара најлоши филмови. Нешто од типот на Land of the Lost. Но оваа манифестација бара познати актери кои може да ги распне на крст во јавноста. Има далеку полошо во Холивуд од тоа што го наградуваат тука. Често пати и во Оскарите има материјал за Златна Малина :)

Нејсе, мене најголем хит ми беше ми беше Halle Berry кога се појави да си ја земе наградата, а не како они другите страшливци :pos2:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
прв пат слушам за ова :) но сепак штом има позитивно (оскари на пример) мора да има контрареаакција :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Имам слично мислење со IOsonoINTERISTA. Ги неќам овие „награди“ затоа што номинираат филмови и луѓе кои се далеку од тоа да се најлоши. А во исто време има и некои кои навистина се.

Пример 1, Силвестер Сталоне. Колку му се собраа, 10? И упте толку други номинации. неоправдано. Човекот кој го напиша Роки и одглуми одлично во него!
Пример 2, Том Круз. Од каде бе Том Круз за малина. А има неколку земено.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пример 2, Том Круз. Од каде бе Том Круз за малина. А има неколку земено.
Види, според мене Том Круз и не е баш нешто посебно добар актер, си има човекот неколку добри утки така... :)

Мада, се согласувам, знаат некогаш погрешни филмови и актери да номинираат. :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Види, според мене Том Круз и не е баш нешто посебно добар актер, си има човекот неколку добри утки така... :)
Добар е, добар е. Посебно добар. И јас едно време мислев дека е зафркант, ама не. Немаше Стивен Спилберг да го вика и тоа во повеќе филмови или пак Стенли Кјубрик.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Најлош филм - освен Land of the Lost ги иам глеано другите
All About Steve

Најлош режисер -
Phil Traill

Најлош актер -
Eddie Murphy

Најлоша актерка -
Sarah Jessica Parker

Најлошо сценарио -
All About Steve

Најлош филмски пар -
Steve and Mary

Најлош римејк -

ми се чини ко ќе го изгледам Land of the Lost од корен ќе се измени се ова погоре :tv:
иако Вил Фарел многу го ценам, али филмов ми изгледа прилично дебилно, нешто слично како минатогодишниот Love Guru, иако тоа важи и за Мајк Маерс кој е феномен.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Многу добро осмислена пропаганда на Холивуд. И во двата случаи и „Златната малина“, а и „Оскарот“, ја предизвикува публиката на интерес да ги погледне филмовите за да донесе одлука, дали навистина филмовите се номинирани вистински. Така што финансискиот ќар не изостанува, што е најбитно за Холивуд. Плус, новинарите создаваат фама и материјал за пишување, папараците ги ловат „малинестите“ и „оскаровците“, фановите полемизираат за тоа да или не, и се е како подмачкано.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не гледам јас ништо лошо во наградиве.
Секаде постојат добри и лоши работи, со тоа има секаде добри и лоши награди. Знаеме да прочитаме низ весници најлоша емисија на годината, налошо облечена ѕвезда, налош фудбалер, најлоша книга итн. но нема официјални доделувања на награди. Е тука тоа го има. Најлошите филмови, актери, сценарија за таа година официјално си добиваат малинки.
Плус си имаат предобра реклама!
И најдобрите прават грешки. Некои филмови не им се допаѓаат на гледачите а се избрираат за најдобри и имаат добри оценки од критичарите, некои филмови па на гледачите им се допаѓаат а на критиката не. Така да се е вкус и многу зависи како Холивуд гледа и го оценува тој филм.
И еве баш се присетив на ова со Хали Бери, си отиде храбро и си ја зема Златната малина, а во другата рака го држеше Оскарот :) И која награда се помни и ја знаат сите? Оскарот нормално. Лошото се заборава и се учи од него.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
На оннет излезе статијава со “добитниците“ на Златна малина.

Најлошото од филмот во 2009-та

На само еден ден пред доделување на Оскарите каде што е номинирана за најдобра актерка во филмот Blind Side, Сандра Булок се “закити“ со Златна малина за најлоша женска улога во филмот All About Steve.

Булок на доделување на Златната малина дошла со ДВД-то од филмот и им го делела на присутните.

“Нешто ми кажува дека не сте го гледале филмот, затоа што навистина да го гледавте и да разберевте што сакав да кажам, јас сега немаше да бидам овде,“ изјавила холивудската актерка.

Таа со Бредли Купер, нејзиниот партнер во All About Steve, ја добија и наградата за најлоша актерска двојка.

Transformers: Revenge of the Fallen доби златна малина за најлош филм, режисер и сценарио.

Златната малина за најлош актер колективно добија и членовите на бендот Џонас Брадрс за "Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience."

По повод 30-годишнината од доделувањето на оваа награда, Еди Марфи беше прогласен за најлош актер на деценијата а Златната малина за најлоша актерка отиде во рацете на Парис Хилтон. Златна малина на деценијата доби и „Battlefield Earth“ со Џон Траволта.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Battlefield Earth....

Прв пат кога го гледав филмов на нашиве телевизии бев импресиониран, не знаев ништо за него ни режија ни сценарио ни по кое литературно дело е правен.
И нормално пошто имало лошо оценки за него нашиве телевизии можеа да го купат за евтини пари и да го емитуваат. Парите ги нема извадено филмот туку е еден вид на трибјут.....
Гледајќи вака непристрасно можам да забележам дека постари филмови имаат доста плагијатирано и се доста ценети и успешни, но забележете кога се прави филм по оригиналното дело тоа не се цени и со себе го носи цел багаж од контроверзии.

Филмот е немам зборови апсолутно нешто одлично внимава дури и на гравитација кај вонземјаните нивното движење е прикажано вонземско, првиот контакт кој што го имаше овај земјанинот со нив јас се уплашив иако дури на хорор филмови сум се смеел. Сепак во сцената е точно доловено како нас би ни изгледал голем и страшен вонземјанин......

C

Cool Hand Luke

Гостин
Кевин Костнер за Вајат Ерп си ја заслужи. Кој го гледал ќе се сложи :)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
The worst actor title was shared by the fraternal pop band The Jonas Brothers, who played themselves in "Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience."
Supporting "winners" were Billy Ray Cyrus for his performance in "Hannah Montana: The Movie" and Sienna Miller for her appearance in "G.I. JOE: The Rise of the Cobra."

Еве и за најлошите актери и за најлош спореден актер/ка. :)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Sandra Bulok e zakon....
Никој не негира дека е закон, ама сите може да направат утки и грешки, не се сите безгрешни. Мада не можам да зборам, затоа што го немам гледано филмот за кој доби Златна малина, ама познавајќи ги Американците и нивната желба да прават спектакли од се, ништо чудно и да имаат исценирано намерно Сандра да добие и едно и друго. :)

Јас се сеќавам еднаш филмон на Мараја Кери кога доби најмногу Златни Малини, ама она ептен си заслужи, едноставно не ја бива за глумење жената.

П.С Ме интересира дали некој знае дали МАДОНА има добиено Златна Малина? Мислам дека има, ама не сум 100 посто сигурна, е таа жена исто не знае да глуми дефинитивно! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom