Ок тоа си е твое мислење.... јас дома имам вадсл и е живо срање ама вимаксов ко што разбрав дека имало базна станица во порта влае и си фура супер 3 мегабита нема зашо да го фалам ако не чини бог да чува...
Прво ако прашуваш каков е интернетот, и бараш информација зашто а после го вртиш ставот у стилу "тоа си е твое мислење" зашто воопшто прашуваш?
Ај објасни ми сеа малце... како ти после само 1 ден дозна све за интернетот кој јас го имав скоро 2 години? ако веќе си "дознал" за толку кратко време, тогаш неможам да кажам ништо друго освем дека ти си фенмоен на природата! бтњ јас сум од Влае на 50/100 метери од базната станица, па сега види ти за какви иформации се работи.
Сепак ако сакаш да се тешиш дека си направил добар избор, тоа е друго! да ти кажам само дека и кај мене беше потпoлно исто нетот леташе првата недела. После тој период брзината преку ден од 11.00 до 00.00 во просек беше од 0.5 до 1мб прекусила, видеа на Youtube беше невозможно да се гледа дури и во 240п (убедливо најнизок сетинг) а камоли во поголем. Чекав буквално по 2/3 минути за да се лоадира видео од мизерен квалитет! пингот ми беше 180 просек со земји од балканот!! вариацијата на истиот беше ужасна. Загубата на пакети беше константна и цело време се случуваа мини/рестарти на интернетот, па често пати се случуваше да ти прекине некој даунлоад или да изгубиш/добиеш интерент во рок од 10-на секунди, си симнувал да реќем цел гигабјт и нагло оп све у вода, а трансферот ти се брои, cool right...
Џитерот беше по 200/300мс и повеќе! значи ужасен интернет од секој можен поглед!