Neotel интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
@ BEZSTRASNIOT, Јас до сега немам сретнато стабилен бежичен интернет, поготово не во Македонија!

Ако не живееш на 50 метри од централата, ма и тогаш нема да биде добар, јас бев на 200 метри од централата бев и пак нетот беше тиња!! :pos: за Неотел зборам.

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
Зашто бе баш го земав вимаксот на неотел 30гб топ, екстра е барем во минативе 6 саата нит паднал нит споро иде екстра презадоволен за овој период башка сигналот 4 од 5 и 5 од 5 цело време да не го урочам....

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Ок ќе праиме муабет за одреден период, нека ти биде топ сега :) јас тој нет го имав 2 години.

Во Mакедонија проблем е што сите се презадоволни со све што ќе купат, значи ова не важело само за хардвер! :pos:

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
Ок тоа си е твое мислење.... јас дома имам вадсл и е живо срање ама вимаксов ко што разбрав дека имало базна станица во порта влае и си фура супер 3 мегабита нема зашо да го фалам ако не чини бог да чува...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Ок тоа си е твое мислење.... јас дома имам вадсл и е живо срање ама вимаксов ко што разбрав дека имало базна станица во порта влае и си фура супер 3 мегабита нема зашо да го фалам ако не чини бог да чува...
Прво ако прашуваш каков е интернетот, и бараш информација зашто а после го вртиш ставот у стилу "тоа си е твое мислење" зашто воопшто прашуваш?

Ај објасни ми сеа малце... како ти после само 1 ден дозна све за интернетот кој јас го имав скоро 2 години? ако веќе си "дознал" за толку кратко време, тогаш неможам да кажам ништо друго освем дека ти си фенмоен на природата! бтњ јас сум од Влае на 50/100 метери од базната станица, па сега види ти за какви иформации се работи. Сепак ако сакаш да се тешиш дека си направил добар избор, тоа е друго! да ти кажам само дека и кај мене беше потпoлно исто нетот леташе првата недела. После тој период брзината преку ден од 11.00 до 00.00 во просек беше од 0.5 до 1мб прекусила, видеа на Youtube беше невозможно да се гледа дури и во 240п (убедливо најнизок сетинг) а камоли во поголем. Чекав буквално по 2/3 минути за да се лоадира видео од мизерен квалитет! пингот ми беше 180 просек со земји од балканот!! вариацијата на истиот беше ужасна. Загубата на пакети беше константна и цело време се случуваа мини/рестарти на интернетот, па често пати се случуваше да ти прекине некој даунлоад или да изгубиш/добиеш интерент во рок од 10-на секунди, си симнувал да реќем цел гигабјт и нагло оп све у вода, а трансферот ти се брои, cool right...Џитерот беше по 200/300мс и повеќе! значи ужасен интернет од секој можен поглед!

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
јас нереков дека за 1 или 2 недели ке биде ко што е сега само зборам дека сега е ок.... а нека биде така ко што викаш па ке се разбереме во неотел после...

Член од
24 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Абе нема врска и да си залепен за базната станица инетот не им го бива. Не може кога и да мерам на speedtes.neotel да ми дава 5 Mbps а на http://www.speedtest.net/ да ми дава 0.5Mbps и тоа на македонски сервер !!!!!!!
Тоа е како во мојата домашна мрежа да ставам wireless access point, да си хостирам на мој сервер еден тест од speedtest.net и да викам дека продавам инет од 54 Mbps а мојата конекција кон инет е 10 Mbps. Тогаш кога би тестирал навистина на мојот локален тест брзината ќе биде 54 Mbps, ама како ќе се отвараат другите web сајтови тоа е друга приказна.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
јас нереков дека за 1 или 2 недели ке биде ко што е сега само зборам дека сега е ок.... а нека биде така ко што викаш па ке се разбереме во неотел после...
Да да сигурно :pos: да беше така сите ќе имавме лудило нет, кај нас никој не те ферма без разлика за која свера од општеството се работи. Ако си направил договор, толку од приказната.

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
daleku se oni od toa sto nie sakame da bidat, ali toa e i nemame bogzae i kakvi podobri opcii od niv:

transver mesecov:

[video]http://i1113.photobucket.com/albums/k513/vlatko175/neotel.png[/video]

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Влатко, каков пакет имаш и со колку симнуваш?

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Здраво на сите,

Имам некој прашања.
1. Дали некој кој ја има новата надворешна антена од Неотел има јавна IP адреса?
2. Дали некој успеал да прави CardSharing за Dreambox ( но не само да биде клиент, него и сервер )?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
зошто при уклучување на компјутерот ми се рестартира конекцијата ??? (истото се случува и при гасење) ????

Kajgana Shop

На врв Bottom