Neotel интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Koga ti uklucuvaat telefon od neotel ti zemaat 1900 denari za priklucok taka imam informacija dali e tocno ???

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Pa za kabel i za priklucok i mene mi e cudno zosto ne e besplatno

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Koga ti uklucuvaat telefon od neotel ti zemaat 1900 denari za priklucok taka imam informacija dali e tocno ???
Еднократен трошок за инсталација Договор на неопределено време 2990 ден. Договор на 1 година 1990 ден. Договор на 2 години 0 ден. (во цените не е вклучен ДДВ од 18%)

Значи се зависи од должината на договорот. :)
:helou:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Еднократен трошок за инсталација Договор на неопределено време 2990 ден. Договор на 1 година 1990 ден. Договор на 2 години 0 ден. (во цените не е вклучен ДДВ од 18%)

Значи се зависи од должината на договорот. :)
:helou:

До кога вака :tapp:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
До кога вака :tapp:
Зaшо бе до кога?!
Па има оправданост ова. Гледаат што подолго да ги задржат корисниците под своја капа. Е сеа знам дека имам и друг метод, а тоа е да се понуди одлична услуга па така да се задржат корисниците, ама сепак за да се дојде до тоа треба сепак на некого да му текне и да го скрши мразот.
Како и да е, бидејќи слушнав одлични критики за НеоТел, јас мислам дека и 2 години не се проблем кога имаш таков интернет, додека пак јас не знам како ќе издржам уште 8 месеци со “интернетов“ од Он.Нет.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Hmm jas ovaka razmisluvam koga ima telefonija na cosmofon,cabletel,t-home ,telekabel mozebi uste nekoj neotel naplatuva za priklucok pa toa vreme projde
I uste nesto da zavisi od dolzinata na dogovorot ama sto pravime ako ti dojde deka si vrtel promer vo Amerika dodeka si spiel, ili na hot line a ti ne mozes da go raskines dogovorot kaj da se zalis ??? :toe:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Зaшо бе до кога?!
Па има оправданост ова. Гледаат што подолго да ги задржат корисниците под своја капа. Е сеа знам дека имам и друг метод, а тоа е да се понуди одлична услуга па така да се задржат корисниците, ама сепак за да се дојде до тоа треба сепак на некого да му текне и да го скрши мразот.
Како и да е, бидејќи слушнав одлични критики за НеоТел, јас мислам дека и 2 години не се проблем кога имаш таков интернет, додека пак јас не знам како ќе издржам уште 8 месеци со “интернетов“ од Он.Нет.
Па логички поентата да те задржат како корисник они треба бесплатно да ти дадат приклучок а не да ти го наплаќаат ? Наплаќање само у македонија може, оди надвор и види дали компаниите ти наплаќаат приклучок :tapp:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Па логички поентата да те задржат како корисник они треба бесплатно да ти дадат приклучок а не да ти го наплаќаат ? Наплаќање само у македонија може, оди надвор и види дали компаниите ти наплаќаат приклучок :tapp:
Па ти даваат бесплатен приклучок доколку потпишеш договор на 2 години и со тоа они си имаат еден корисник повеќе осигурано за наредните 730 дена. :)

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
Никој не зема пари за монтажа освен единствената Неотел. Идиотска работа

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Никој не зема пари за монтажа освен единствената Неотел. Идиотска работа
Мољим? А 1500те денари на Т-хоум што се? 800те денари на Телекабел, ако си купиш свој модем, ако не 2-3000? А?

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
Кај Cabletel се е безпари, ти ставаат дома 20-30 метра кабел за ТВ, монтажа на модем, телефон + апарат за безпари а паметниве од неотел еднократен трошок за инсталација, бре бре..

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Кај Cabletel се е безпари, ти ставаат дома 20-30 метра кабел за ТВ, монтажа на модем, телефон + апарат за безпари а паметниве од неотел еднократен трошок за инсталација, бре бре..
Споредуваш....баби и жаби....

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
затоа и имаат сервис кој што не вреди ни 0 денари.:kesa::kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom