Текнувалница за закони (предложете закон)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
1. Закон за лична хигиена (ако погоре не е споменато)

- туш барем еднаш дневно (по можност со сапун/шампон), пожелно наутро, за двапати се добива оценка -се истакнува
- менување чорапи по можност, најмалку 2-3 пати неделно (менување со испрани чорапи)
- заби миење зависно од исхрана, најмалку еднаш дневно... третирање со сода бикарбона, прст или замена со мастика не е опција
- долен веш според боја (по извесен период на користење) на самиот веш. Ова со бојата дополнително ќе се прецизира (светло жолта до темно кафена во три фази:kesa:)
Нокти, уши и слично ќе се допрецизираат со одлука/што-и-да-е.

----------------
Фина ствар, можам да тресам колку сакам и пак никој да не ми замери :)

Јас имам една замерка ..ова болдираното не ми е паше како мислеш најмалку ЕДНАШ дневно јас препорачувам најмалку двапти дневно наутро навечер а најреално за законов да биде функционален после секој оброк три до четири пати дневно ...бај`д`веј коа се у питање вакви работи секој има нешто да замери.

...бај`д`веј коа се у питање вакви работи секој има нешто да замери.
Знаев, знаев, знаев дека на уставен ќе ми падне барем еден член :vozbud:
Ај ќе мењам, еднаш дневно со паста за заби или двапати со четка (за заби) :)

Да знаеш и еднаш дневно некој да ги мие кој ќар и раат ќе го имам на работа...типот објаснува дека паста за заби му трае месец дена. Демек земена од некоја Цептер (Амвеј ли, не ги знам) или слична фирма, наводно квалитетна...абе иди бегај, ако ги мие поретко од еднаш неделно ќе му трае година дена :)
Заради тоа ставив и за таквите некој разумен компромис.

Гледаш, одма реагирам на прашања за законот :smir:
Можда не е во согласност со европските ама ќе ја наредиме до тогаш

господи зошто секоја тема мора да да се свати во политички контекст и мора да се вади пропаганден материјал
Зошто
Зошто
Зошто
Зошто
Зошто
Зошто
ООООООООООООООООООООООООООООООООООООО -зошто?

Казна од 1000 еври ако се начека некој недодркан копук да пишува по форуми.

Минимум 2 саата играње надвор за копиљаци под 13 години.

Максимум 30 минути компјутер дневно за копиљаци под 15 години.

1. Закон за забрана за влагање во играчница на лица под 14 години, и Указ од Претседател на РМ, со кој се налага на истите лица, најмалку 5 часа во текот на викендот да играат жмурка, плочка, викторија, шуто-дупе, џамлии и плочка, за да видат дека постојат и такви социјални игри, а не само држење снајпер и маус во рака.
2. Казна од 60 000 ден. до 1 месец забрана за вршење дејност на сопственикот на интернет-кафето, доколку во просторијата бидат затекнати вакви лица.
:)

Поради загушна атмосфера во локалите,се забранува јадење граФ во петок и сабота.

1. Закон за 6 месеци школо, 6 месеци одмор :icon_lol:
  2. Закон за полагање на испит преку компјутер.

господи зошто секоја тема мора да да се свати во политички контекст и мора да се вади пропаганден материјал
Зошто
Зошто
Зошто
Зошто
Зошто
Зошто
ООООООООООООООООООООООООООООООООООООО -зошто?
ЖоШто?

1. Закон за 6 месеци школо, 6 месеци одмор :icon_lol:
  2. Закон за полагање на испит преку компјутер.

1.Mислам дека ако ги пресметаш саботите,неделите,празниците,распустите и слично ,дека е 6 месеци школо,а 6 распуст. :)

2.На Правен кај мене ,испит на компјутер се полага :nesum: :)

1.Mислам дека ако ги пресметаш саботите,неделите,празниците,распустите и слично ,дека е 6 месеци школо,а 6 распуст. :)

2.На Правен кај мене ,испит на компјутер се полага :nesum: :)
1. 8 месеци и 21 ден трае школото.

2. ок :(

Закон јавната администрација да работи на доброволна база...Веднаш сите ќе избегаат како глувци...Вака инаку се легачишта се собрале,не можеш еден обичен пасош да извадиш...Ц,ц,ц...

8 месеци и 21 ден со се недели и саботи и празници...:)
без нив? :)
Ај веќе кога се фативте како слепи за стап.
Пресметај колку има 6 месеци со се празници и други срања што ги набројувате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom