pearl
..~..~..~..~..~..~..
- Член од
- 20 август 2005
- Мислења
- 2.651
- Поени од реакции
- 1.962
Впрочем, што е во случајов (во темата) либерално, а што конзервативно и традиционално? И дали либералното е добро, а она другото лошо или некоја смеса, некој компромис, некоја средна вредност (макар да нема формула за вакви ствари, само така го нареков)...?
Конечно еден одмерен муабет. Нема на темава право/криво, секој со својата среќа, желби и амбиции во животот. Како и сите други теми на форумов кои обработуваат малку посериозни прашања треба сите ние да се обидеме да гледаме сиво. А како по обичај, баш на вакви теми, повеќето гледаат црно/бело. Секој има право да си го живее својот живот како што сака и како што му е погодено, без разлика дали нивните избори се вклопуваат во мојата ментална матрица.
Но, она што досега се блаботи низ сите страни е осуда и ништо повеќе. Никој ни малку не се обиде да разбере или можеби to guess кои се причините. Не за друго, туку и мене ме интересира да дознаам.

Ако се овие лица како Мајка Тереза во мисија и посветени на Бог...тогаш пеки, не сум знаел...да ги оставиме да му служат на доброто на човештвото![]()
Правиш поделби кои не држат вода.
Ако кариерата им е посветена на Бог, тогаш пеки. Ама ако тера бизнис, тогаш не бива брат.

Испаѓа дека не е до тоа дали тера кариера или не (како причина да не раѓа), туку каков тип на кариера одбрала. Ме разбираш, нели?