GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Агностици, атеисти, верски фанатици, атлетичари, озрачени, напатени, ебени, дупени...
Кога ќе умрете ќе видите дали има или нема, ебате!
е па кога ќе видиш ти не се замараш со ништо и кога ќе умреш ќе видиш што има и како има, па нели тоа автоматски не те прави агностик? прочитај ги постовите, можеби и ќе се најдеш
Јас лично не сум некој верник голем ама и не го негирам постоењето на Господ но сепак понекогаш се прашувам дали навистина постои? кај е крајот на вселената? како започнал животот и што било пред него? Покрај овие прашања има и уште мал милион други кои за жал ни науката ни религијата не можат да ми ги одговорат. Значи....агностик сум

Да го искривиме патчево малце, иако ќе го оставам главниот знак кој вели “АГНОСТИЦИЗАМ 30км“.За да кажеш НЕ ЗНАМ пред себеси и пред светот, треба мадиња богами, и тоа биковски :wink:
не ми пречи тоа за етикетата, тоа сум и нема потреба зашто да се кријамАбе зашо мораш да си лепиш етикета?
Биди ништо,кул е
Едноставно истражувај и дознавај,не мора да значи дека со тоа стануваш ова или она.

Нема агностици на форумов. Во претходниве 3 страници, сите се докажувате што сте и зошто сте или не сте тоа и со тоа автоматски се замарате, само овој пат не е теист vs. атеист, туку агностик vs. others. Нели беше краток животот за вакви дискусии?![]()
Ова. Агностицизмот не е незамарање, баш напротив, претставува далеку поголемо замарање по господовото прашање отколку оние другите што веќе донеле цврст став и се наоѓаат некаде на двете екстреми, преку субјективно филтрирање на аргументите и затворање очи кај ќе им се присака.Не да не се замараш, тоа не е агностик, тоа е неверник, или во најдобар случај, незаинтересиран човек.
Имаме голема одбивност кон признавање некомпетентност, зарем не. Етикетичарската офанзива е само резултат на тоа.Етикетите „немање мадиња“, „педерска работа“ и сличните на нив погрешно се упатени кон агностичките убедувања. За да кажеш НЕ ЗНАМ пред себеси и пред светот, треба мадиња богами, и тоа биковски :wink: