The Mummy
The world is not enough
- Член од
- 3 мај 2006
- Мислења
- 5.415
- Поени од реакции
- 181
Е и Алонсо така ја освојуваше титулата... се сеќаваш во 2006? Па никому ништо. Некогаш и стратегијата се исплати. Него, во споредба со Хејки Ковалаинен и неговите бледи вожњи изминатите 2 сезони... Батон е каде каде подобар за клубски колега на Хамилтон во Мекларен, тоа и се гледа во генерален пласман. А како возач, воопшто не е лош. Можеби не е којзнае каков шампион (му се погодија коцките лани па дотурка до каде што дотурка), ама и не е некој возач за потценување.
Фан сум на Ферари отсекогаш, но и Алонсо не ми е нешто омилена фаца. Премногу е валкан возач, но сепак е каде каде поагресивен од Батон. Точно дека имаше доминантен болид кога освои титула, но за мене е многу подобар возач од Батон.
Во моментов за мене топ 3 возачи се Хамилтон, Фетел и Алонсо. Сепак Фетел мора уште да учи, бидејќи прави евтини грешки кои го чинат многу поени.
На крајот на краиштата прашање на вкус кога дискутираме за возачите, за многумина Шуми е најдобар на сите времиња, но истовремено за исто толку луѓе е најомразен возач и успесите се препишуваат на тимот и тактиките.