Балкански навивачки групи

Која е најдобра балканска навивачка група ?

• Вкупно гласачи
    306
Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
И знамињата не ги вадат Србите, туку грците кои скоро на секоја утакмица на Маракана идат, барем по некој од нив.
Идат Македонци, идат грци. Тоа што они вадат знаме, а Македонците не, не е проблем или забрана од страна на Србите.

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
И знамињата не ги вадат Србите, туку грците кои скоро на секоја утакмица на Маракана идат, барем по некој од нив.
Идат Македонци, идат грци. Тоа што они вадат знаме, а Македонците не, не е проблем или забрана од страна на Србите.
Zosto pa do sega ne sme videle niedno makedonsko zname :( sto e pa togas problemot ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.116
Поени од реакции
75.025
Еве и ја да се изјаснам малку на темава што ја развртевте :)
За жал нормално е во нашава држава некој да си симпатизира некој од клубовите од појаките првенства (шпанско, германско, Англиско и Италијанско), и ни 10% од народот нема везе со македонскиопт фудбал. Се навикнав на ова и скоро и да не ми пречи што луѓето се палат на странскиот фудбал (читај фудбалот во западните земји) на штета на македонскиот. Јас сум на трибините за вардар секоја недела, но ете си ги симпатизирам и Депортиво. Тоа ме прави НАВИВАЧ на Вардар, а само СИМПАТИЗЕР на Депортиво. И сите такви споредби за тоа како никој од македонциве не прати наш фудбал не ме боли толку, колку што ме боли тоа што голем дел од младината се палат на клубови од Српска, Хрватска и слични екс-ју лиги, кои немаат ама НИШТО, апсолутно НИШТО подобар фудбал од нашиот. Тоа ми е како лична навреда. Да следиш и да се соживуваш со тоа што направила Ѕвезда или Партизан на меч со Чукарички или Јавор, а да незнаш ништо за тимовите од својата земја, а си македонец, за мене е нешто најдолно!!!
Па да му ебам мајката, што имаат тие држави што немаме ние???
Нив не ги ни сметам за странски тимови, пошто се тимови од земји со кои некогаш сме биле заедно, и имаат лиги кои се на ниво на нашата, а нашите се претепуваат и живот даваат да идат на нивни утакмици:tapp:
Не знаете ни самите што пропуштате со тоа што бодрите (на некој начин) тимови кои не се од вашата земја (не збоарам за симпатизирање на западно европски тимови :smir:)!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
голем дел од младината се палат на клубови од Српска, Хрватска и слични екс-ју лиги, кои немаат ама НИШТО, апсолутно НИШТО подобар фудбал од нашиот
Навивањето за тие клубови нема врска со квалитетот на фудбалот во тие земји.Постарите што навиваат за тие екипи уште од Југославија си се за нив,а помладите кои навиваат за тие екипи навиваат бидејки се со потекло од тие земји.

Иначе во тие лиги квалитетот е ист,само ако ги исклучиш екипите од големата четворка кои според мене играчки се како просечна екипа од бундеслига.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Навивањето за тие клубови нема врска со квалитетот на фудбалот во тие земји.Постарите што навиваат за тие екипи уште од Југославија си се за нив,а помладите кои навиваат за тие екипи навиваат бидејки се со потекло од тие земји.

Иначе во тие лиги квалитетот е ист,само ако ги исклучиш екипите од големата четворка кои според мене играчки се како просечна екипа од бундеслига.

Ако најаките тимови од Србија,Хрватска... толку се јаки немаше пример Партизан на последниве утакмице со Ѓорче 2 пута нерешено да заврши...Порано биле јаки,но сеа не се тоа што беа порано со исклучок на Динамо кој пробуе да напрае нешто у Европа ама ка што гледам не им е тоа таке лесно...Кај ќе ме праша некој дали навивам за Звезда или Партизан :tapp::tapp:,а тој самиот незнае кој игра за тиа 2 клуба.Што се тие толку подобри од нашите клубови,единствено навивачите што се и тоа многу подобри од нас.Кога ќе се отргне тоа од државава е дури тогаш ќе се подобри навивањево и со тоа и фудбалов во државава.Има многу млади што не се со потекло од тие државе па пак навивава за нив или се чалама со тоа.Да немаше фудбал у држава ајде де,ама барем малку да го оживееме ова што остана.:toe:По гордост од тоа да навиваш за својот клуб што ти се наоѓа во твоја околина нема да знаете:salut:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Ако најаките тимови од Србија,Хрватска... толку се јаки немаше пример Партизан на последниве утакмице со Ѓорче 2 пута нерешено да заврши...Порано биле јаки,но сеа не се тоа што беа порано со исклучок на Динамо кој пробуе да напрае нешто у Европа ама ка што гледам не им е тоа таке лесно...Кај ќе ме праша некој дали навивам за Звезда или Партизан :tapp::tapp:,а тој самиот незнае кој игра за тиа 2 клуба.Што се тие толку подобри од нашите клубови,единствено навивачите што се и тоа многу подобри од нас.Кога ќе се отргне тоа од државава е дури тогаш ќе се подобри навивањево и со тоа и фудбалов во државава.Има многу млади што не се со потекло од тие државе па пак навивава за нив или се чалама со тоа.Да немаше фудбал у држава ајде де,ама барем малку да го оживееме ова што остана.:toe:По гордост од тоа да навиваш за својот клуб што ти се наоѓа во твоја околина нема да знаете:salut:
пријателски се тоа батка :)
Партизан е сила за клубовите од Мак лига,реално сме многу назад за разлика од првенството на Србија и Хрватска....

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
па и Рома,Шалке,Марсеј,Севилја,Селтик итн се сила за клубовите од Србија и Хрватска,па не гледам дека пола нивни народ МОРА да навива за нив:toe:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ако најаките тимови од Србија,Хрватска... толку се јаки немаше пример Партизан на последниве утакмице со Ѓорче 2 пута нерешено
Пријателски утакмици.На пријателска утакмица Динамо ги тепаше Клуж и Ред Бул Салзбург по 4-0 ама во Европа кога требаше изгуби од нив.
Види само кои играчи играат во Партизан,а кој во Македонија.Не викам дека нешто се појаки тие првенства,но се сепак поквалитетни од македонската лига.Кај нас кога доаѓа некој србин од некоја просечна или подпросечна екипа е огромно засилување,а наши играчи кои идат таму никој ништо не прави позначајно.Плус види во Европа,скоро сите нивни екипи стигаат до 3 коло во квалификации,а 1 редеовно иде во фаза по групи.А кај нас?Сите уште првото коло испаѓаат.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.660
Поени од реакции
1.293
Луѓе, дај не ја упропастувајте темава, ве молам, држете се до неа.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Кај ќе ме праша некој дали навивам за Звезда или Партизан :tapp::tapp:,а тој самиот незнае кој игра за тиа 2 клуба.Има многу млади што не се со потекло од тие државе па пак навивава за нив или се чалама со тоа.
Тука се согласувам со тебе.Но на пример на луѓе со потекло од тие земји да им замераваш што си навиваат за тие екипи не можеш.

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Тука се согласувам со тебе.Но на пример на луѓе со потекло од тие земји да им замераваш што си навиваат за тие екипи не можеш.
Никој не им замерува на тие што се по потекло срби или хтвати да си навиваат за нив тоа е сосема нормално,но да немаш ама баш ништо заедничко со Хрватска или Србија,а да се палиш на нивните екипи е тоа стварно не го сфаќам

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.116
Поени од реакции
75.025
Никој не им замерува на тие што се по потекло срби или хтвати да си навиваат за нив тоа е сосема нормално,но да немаш ама баш ништо заедничко со Хрватска или Србија,а да се палиш на нивните екипи е тоа стварно не го сфаќам
И јас го потенцирав истото дека муаббетот ми се однесува за оние кои немаат ништо заедничко со овие земји!
Тоа што нашите навиваат за Партизан и Ѕвезда е исто како некој од Шпанија да фаворизира некој Италијански тим и да не ја гледа својата лига, или нешто слично. Нон-сенс!!

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Епа пред да се искењате за тоа кој за кого и зашто навива, а притоа незнаејќи му го потеклото,националната припадност и целата ситуација околу поединецот, не пишувајте на форум коекакви глупости. :wink:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
па не знаев дека пола народ има српски корени:toe:
значи после 50/100 години,децата на тие што имаат бугарски пасош,треба да навиваат за Левски и ЦСКА Софија
:nenene:
несомнено најдобри се:
1)GAY 7 и GAY 13 поради јаката лига(навивачка и фубалска)
2)Гробари,Делије и Торцида-поради бројноста во нивните просечни лиги,кореографиите,креативноста,гостувањата и инцидентите
3)Фирма,Лешинaри,Хорде Зла -исто ниво на бројност т.е. исти ешалон ми се овие
4)Комити,Чкембари или која било друга навивачка група од МК, е многу глупо да ги ставиш рамо до рамо со овие групи-пред се поради бројноста,дома гости,репертоарот и инспирацијата за песни,креативноста и инцидентите-ние може да се носиме со Варвари,Црвени Ѓаволи,Мераклии,Торнадо,Green Dragons и остантите ехЈу групи од тоа ниво

за БББ се мислам меѓу 2 и 3 место да ги рангирам-поради нивната посетеност на домашен терен за 3 место,и поради нивните кореографии,гостувања,инциденти за поважни утакмици за 2 место
Таурунум-би рангирал на 3 место,но поради нивната мала бројност би ги ставил на 4:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom