Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sto im fali na MRTV i MNT od arhitektonsko-estetski aspekt? ( za funksionalnosta, okey, se soglasuvam deka se promaseni, narocito za MRTV )на што ти му се дивиш на скопје како Скопјанец???? на МНТ, МТВ, факултетот стоковната или ГТЦ??? жити мене, или студентскиот можеби - Скопје е архитектонски екперимент што отишол по гаволите и тоа малце симпатија што ја имаш е поради тоа што ѓивееш тука...да си дојден одстрана ке речеш у кој курац социјалистичко коцкаст кошмар сум влетал...
ПОУБАВО е во планот отколку што е сега, СЕГА да го дадеме на реферндум и избори одма ке помине..И ТУКА Е ПРОБЛЕМОТ-ако ова се направи не наредни 4 туку 24 години власт за Црвените, за тоа е паниката.
да сме нормални се што е добро и убаво па и грдо КОГА СЕ ГРАДИ СЕ ПОДРЖУВА И ОХРАБРУВА, ако мене ме прашуваш и ДУИ и гаволот да го градат заедно, ако е корисно НЕ МИ СМЕТА.
се друго е А1 шлајмови...да се повторам, СДС да го градеше латас ке правеше Тв дебати а Миленко ке јуришаше со Архибригадата
и ја сумљам зошто не е секогаш излегува така како што се гледа на слика барем кај нас.Каква слика ќе биде преку ден Скопје кога околу плоштадот по цел ден ќе висат работници на скелиња на што ќе личи тоа?Ваљда не верувате дека до 2014 може да се изгради она се?
Бронзено доба :pos2:
А по кој пат ќе се бираат фирмите што ќе градат?или само Гранит и Бетон ќе бидат или уште е рано за тоа?На градилиште, на пари, на работа за градежници, фирми за инсталација, фирми за...комплет. Плус (не ми е јасно више што се ќе се гради, калабалак стана со информацииве) ако има хотели, работа во нив... Дали ќе стигнат до одреден рок, тоа е друго, не знам, но за ова...фина глетка беше кога се градеше Скопје (не е од време на Ное, но тука негде).
Е тоа појма неам, нит знам што и како, колку пари но, и само 2-3 згради да се направат, тоа се доста добри средства за фирмите изведувачи и фирмите кои ги произведуваат материјалите (или дел од нив), инсталациите и сите зафати од почеток до крај.А по кој пат ќе се бираат фирмите што ќе градат?или само Гранит и Бетон ќе бидат или уште е рано за тоа?
Јас верувам дека ќе се изгради.Некои работи веќе се градат.Ваљда не верувате дека до 2014 може да се изгради она се?
Бронзено доба :pos2:
Само центар а останатиот дел од градот ???Скопјево е ужасно гадно и монотоно. Ниту еден објект не ми е убав...сите се стари и едноставни. Ни треба нешто ново. Ми се свиѓаат градбите но не и спомениците , особено тие со по 10 луѓе на нив.
И фонтаните во Вардар тешко дека така ке изгледаат...ке се запушат од шишињата и тињата
Сепак се е поубаво од денешново Скопје.
Искрено мене ми се допаѓаат скоро сите предвидени новини. Плоштадот со обнова на фасадите многу убаво ќе изгледа и плус новите згради покрај Вардар со новите мостови стварно добро ќе дојдат. Малку не ми е јасна портата Македонија и бистите на лавовите но во глобала добри се идејите.
Абе ајде зарем верувате на лагиве???Една понова атракција имаме Крстот на Водно и тој пропаѓа,нема кој да го одржува,да го префарба,да среди одоколу,да пуштат пат до горе,само за сликање идат.Овој планов у бардовци,можеби некој и ќе поверува.