Најдобра петорка што некогаш играла заедно

• Креатор на темата Креатор на темата the Consigliere
  • Време на започнување Време на започнување
Малку порано,сезоната 98-99 играа финале овие два тима.Никси загубија во серијата со 4-1.Интересно финале беше,Данкан и Робинсон беа
доминантни,а Никси мака мачеа со повредите на центрите.
Ееее тоа беа времиња :) Ајде здравје од другата година пак ќе бидат јаки Њујорк. Џејмс и Нејт Робинсон парче ќе праат:).

Ееее тоа беа времиња :) Ајде здравје од другата година пак ќе бидат јаки Њујорк. Џејмс и Нејт Робинсон парче ќе праат:).
Дај боже,и јас сум фан на Никси.Откога замина таа генерација за која зборувавме погоре,само претумбации во тимот,ништо сериозно.
А кога ќе ми текне истото тоа финале како сум скокал на забивањата на Кемби над Данкан,контрите на Спривел,ме фаќа носталгија за тимот кој тогаш барем имаше душа,ако не друго.

Имаше еден форум за нба порано го пратев, српски беше или хрватски незнам точно и имаше дебата баш за ова.
Најдобриот тим составен некогаш беше темава али нешо слично на ова.
Ги споредуваа првиот дрим тим oд 1992 олимпијадата.
И тој од последната олимпијада или СП незнам точно

1992 беше Стоктон, Џордан, Пипен, Мелоун и Јуинг, со Робинсон, Дрекслер, Баркли, Малин , Бирд и Меџик кои беа на залез на кариерите но сепак беа туе.

А во вториов беа Кид, Коби, Ентони, Џејмс и Гарнет, со Шек, Данкан, Ајверсон, Т-мек, Вејд, Бош итн.

Стварно тешка одлука. Ја не сум ги гледал првите и затоа според мене најдобрата петорка која некогаш сум ја видел била оваа вторава

Имаше еден форум за нба порано го пратев, српски беше или хрватски незнам точно и имаше дебата баш за ова.
Најдобриот тим составен некогаш беше темава али нешо слично на ова.
Ги споредуваа првиот дрим тим oд 1992 олимпијадата.
И тој од последната олимпијада или СП незнам точно

1992 беше Стоктон, Џордан, Пипен, Мелоун и Јуинг, со Робинсон, Дрекслер, Баркли, Малин , Бирд и Меџик кои беа на залез на кариерите но сепак беа туе.

А во вториов беа Кид, Коби, Ентони, Џејмс и Гарнет, со Шек, Данкан, Ајверсон, Т-мек, Вејд, Бош итн.

Стварно тешка одлука. Ја не сум ги гледал првите и затоа според мене најдобрата петорка која некогаш сум ја видел била оваа вторава

Вторава иначе мислам дека не играла никад заедно:wink:.
Гарнет нема играно за САД од ОИ во Сиднеј, значи 2000. Шек мислам дека само 96-та има играно, треба да проверам дали и тогаш играл воопшто. Данкан има играно 2004 за САД заедно со ЛБЏ,Мело,Вејд,Бош како млади играчи али они земаа само бронза во Атина, и затоа мислам дека не се баш дораснати на вистинскиот дрим-тим од 1992.

На последната олимпијада имаше добра селекција од Крижевски со Коби како лидер ама ги немаше Шек,Данкан,Ајверсон,Т-мек и Гарнет

Фиктивни се тие, немаат континуитет а богами ни некој посебен успех освен промовирање на нови патики, менѓуши или кравати:wink:

Фиктивни се тие, немаат континуитет а богами ни некој посебен успех освен промовирање на нови патики, менѓуши или кравати:wink:
American shit right? :)
Не ни мислев да ги пишам, пишав јас мое мислење кој се најдобра петорка што играле заедно него, онака ме интересираше - од куртоазија. :wink:

American fuckin' shit :D ...

Него пред некоја година, 2007 ми се чини кога финале на Евролига играа ЦСКА и ПАО. Од една страна Дијамантидис,Бечировиќ,Дикудис,Батист и Шишкаускас против Холден,Смодиш,Ленгдон,Андерсен и Папалукас. Страшно нешто.

Барселона од 2003 со Бодирога,Фучка,Наваро,Јасикевичиус,Фемерлинг.

+ Чарли Ворд и Лери Џонсон...Последната генерација од Њујорк што направи нешто позабележително.

+ Глен Рајс и Тим Томас мислам дека и тиа беа во тимот во тоа време

Никој и ништо не може да го замени DREAM TEAM.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom