A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Шо да праам овие се кењаат дека договорот ми бил автоматски продолжен а нели 15 дена пред крајот на договорот треба да известиш што беше направено од моја страна.. Сега од кога си ставив 3 Max овие од One неќат да ми го раскинат договорот.. говнари

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Шо да праам овие се кењаат дека договорот ми бил автоматски продолжен а нели 15 дена пред крајот на договорот треба да известиш што беше направено од моја страна.. Сега од кога си ставив 3 Max овие од One неќат да ми го раскинат договорот.. говнари
Ја ги известив месец дена пред да ми прекине договорот, лани ова време. Тешко пуштаат корисници ама треба да си сфатат дека даваат конкурентите подобри понуди.

G

Gray Foxx

Гостин
ме интересира нешто..комшијата има соло пакет со 20ГБ...дали се доплаќа нешто откако ке го поминеш лимитот?

оти сакам и јас да турам од оне
Се доплаќа момчета, ја знам најубаво. 10 000 ден сметка за интернет измислено потрошен, маме им ебам!

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Па штом заврши договорот после си на неопределено време и може кога сакаш да го раскинеш?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.535
Поени од реакции
2.704
Па штом заврши договорот после си на неопределено време и може кога сакаш да го раскинеш?
Ах ретко која фирма веќе го јаде овака да ти се продолжи договорот на неопределено време.Еве пример Оне во договорот имаат член што ако месец дена пред да заврши договорот не поднесеш барање за прекин автоматски ти се продолжува уште година дена.Не ти се они криви.Такви им се условите ако ти одговара земи ако не иди кај некој друг.Али сепак треба убаво да се читаат членовите од договорот не само што побрзо да се потпише :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Им се заинатив и се согласија да го раскинам договорот :)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Ах ретко која фирма веќе го јаде овака да ти се продолжи договорот на неопределено време.Еве пример Оне во договорот имаат член што ако месец дена пред да заврши договорот не поднесеш барање за прекин автоматски ти се продолжува уште година дена.Не ти се они криви.Такви им се условите ако ти одговара земи ако не иди кај некој друг.Али сепак треба убаво да се читаат членовите од договорот не само што побрзо да се потпише :)
Е како, јас имам од ОНЕ пост пејд број од 2007 до сега се поминати три и пол години, договорот беше на 2 години, после ако сакам ќе го исклучам, не сум венчан за нив.

извинете за офтопик

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
а да не ти бараа да платиш нешто?
и уште колку ти остана од договорот?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Не бе ми рекоа од 1 до 20 се поднесува барање, после 20 во месецот ќе го раскинат. договорот ми е поминат година и пол, од 2007 го склучив до сега се поминати три и пол години.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.535
Поени од реакции
2.704
Е како, јас имам од ОНЕ пост пејд број од 2007 до сега се поминати три и пол години, договорот беше на 2 години, после ако сакам ќе го исклучам, не сум венчан за нив.

извинете за офтопик
Муабетот ми беше за интернетот на ОНЕ дека самиот користев 3 години од кај нив и знам како идеа овие работи со договорите и автоматските продолжувања од нивна страна.За мобилните услуги не знам зошто не сум користел од кај нив :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Муабетот ми беше за интернетот на ОНЕ дека самиот користев 3 години од кај нив и знам како идеа овие работи со договорите и автоматските продолжувања од нивна страна.За мобилните услуги не знам зошто не сум користел од кај нив :)
У старите договори немаше таква клаузула, додека беа on.net.mk. Воа го измислија словенците. Јас ги знае овие работи од напред и месец дена пред да заврши најавив дека заминувам. Точно на дента вратив опрема, и сега ми стигна фактура на 180 денари, демек они на 17 ме исклучиле, па да доплатам за двата дена требало. Нема долго да траат.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
абе сакате да бараме од ОНЕ да го покачат сообраќајот на пакетите М-20гб и Л-40гб да дадат повеќе гигабајти, зашто на Кејблтел за 1000 има 80гига. можеме прво да пишуваме на фасебоок страната на оне

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Скапан нет на Оне...
Секој месец доплаќам уште 2500 (+/-) за надминат сообраќај. Ко милионерка да сум

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
абе сакате да бараме од ОНЕ да го покачат сообраќајот на пакетите М-20гб и Л-40гб да дадат повеќе гигабајти, зашто на Кејблтел за 1000 има 80гига. можеме прво да пишуваме на фасебоок страната на оне
Епа за 1000денари и ние може да имаме толку :)
А демек ако бараме да го покачат лимитот и ќе го сторат тоа ? ...тешка работа :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom