A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Вчера кога снема струја во Тетово незнам дали од тоа или не но ми се појави проблем со модемот/сплитерот конекција доаѓа после 5=10 минути се смрзнува АДСЛ сијаличето постојано трепка пробувам директно во телефонската линија да го ставам кабелот од модемот пак иста ствар.
Денес дојдоа техничари да проверат ми рекоја дека треба да ги однесам во ONE продажното место модемот и сплитерот, дали некој знае колку време се чека нови да ми дадат? ЌЕ останам без интернет викендов или пак...
Колку трае таа процедура?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
mnogu moguce da riknale mnogu se osetlivi na strujata mene taka edno ruterce mi otide od doagjanje i snemuvanje struja

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Вчера кога снема струја во Тетово незнам дали од тоа или не но ми се појави проблем со модемот/сплитерот конекција доаѓа после 5=10 минути се смрзнува АДСЛ сијаличето постојано трепка пробувам директно во телефонската линија да го ставам кабелот од модемот пак иста ствар.
Денес дојдоа техничари да проверат ми рекоја дека треба да ги однесам во ONE продажното место модемот и сплитерот, дали некој знае колку време се чека нови да ми дадат? ЌЕ останам без интернет викендов или пак...
Колку трае таа процедура?
Jaс таа процедура ја завршив за 20минути работа, се јавив на 02 181 пријавив дека ми се сјебал модем и дека со друг модем кога ќе пробам е се океј и тие одма пуштија налог да земам нов модем, и се симнав во Германос(УАН) и ми го дадоа одма модемот, ако има на лагер сигурно ќе завршиш одма работа.
Е сеа зависи во кој град си, јас на пример се изненадив за брзата процедура, а не сум од Скопје :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Мене ми помина договорот и бев да го раскинам, од 1200 денари бонус па до 6 месеци без претплата и на крај и ДВД па и печатар што не ми понудија ама јас сепак им откажав љубов не го продолжив договорот, аривидерчи ОНЕ. :nenene:
Мене ми истекуваше договорот овој 15.ноември. Два, три месеци пред тоа тоа мерачите мереа ненормално, еден месец и ми наплатија 1200 ден. Инаку имав 101 гига интернет. Кога им се пожалав на тел.подршка ми препорачаа да се обратам на полиција они да најдат кој се спаја на мојта линија, пошто немало теорија нивните бројачи да омаанат. На 15 октомври ИМ најавив дека нема да продолжам договорот оти по автоматизам се продолжувал. На 15 ноември (и тоа точно на дента морало, оти порано ако сме се раздужеле ќе се третирало како ПРЕДВРЕМЕНО раскинување на договорот) се раздужиме. Два саата траеше процедурата. И оп на 1 декеври фактура. 176 ден. Три дена ме маткат шо се тие пари, на крај испадна дека ОНИ ме исклучиле од системот на 17 и сеа ми барат за тие два дена.
Од кога дојдоа словенците, го сјебаа ОН.НЕТ скроз, за мобилната и фиксната тел. да не зборам.
И со тешко срце морам да изјавам дека барем моментално најпоштени се Т-Хоме и Т-Мобиле.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Мене ми истекуваше договорот овој 15.ноември. Два, три месеци пред тоа тоа мерачите мереа ненормално, еден месец и ми наплатија 1200 ден. Инаку имав 101 гига интернет. Кога им се пожалав на тел.подршка ми препорачаа да се обратам на полиција они да најдат кој се спаја на мојта линија, пошто немало теорија нивните бројачи да омаанат. На 15 октомври ИМ најавив дека нема да продолжам договорот оти по автоматизам се продолжувал. На 15 ноември (и тоа точно на дента морало, оти порано ако сме се раздужеле ќе се третирало како ПРЕДВРЕМЕНО раскинување на договорот) се раздужиме. Два саата траеше процедурата. И оп на 1 декеври фактура. 176 ден. Три дена ме маткат шо се тие пари, на крај испадна дека ОНИ ме исклучиле од системот на 17 и сеа ми барат за тие два дена.
Од кога дојдоа словенците, го сјебаа ОН.НЕТ скроз, за мобилната и фиксната тел. да не зборам.
И со тешко срце морам да изјавам дека барем моментално најпоштени се Т-Хоме и Т-Мобиле.
Луди се, пред два дена ми се јави операторка ме отепа од молење да сум го продолжел договорот, па да сум одел таму имале специјал-специјални понуди да сум размислел уште еднаш :pos:

Сепак ја разочарав ми падна дури и жал :cry:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Дали некој може да ми каже нешто.
Сега земав нова опрема од One (модем, сплитер итн) зошто претходниот модем се расипа и сега додека се немам конектирано, светилката INTERNET на модемот не свети, само другите три светат (Power, Lan и DSL). Кога ќе се конектирам, Интернет светилката почнува само да трепка.
Дали е ова во ред?

Фала ви однапред на одговорот

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Дали некој може да ми каже нешто.
Сега земав нова опрема од One (модем, сплитер итн) зошто претходниот модем се расипа и сега додека се немам конектирано, светилката INTERNET на модемот не свети, само другите три светат (Power, Lan и DSL). Кога ќе се конектирам, Интернет светилката почнува само да трепка.
Дали е ова во ред?

Фала ви однапред на одговорот
Kaj мене е сосема исто,се е во ред,не би требало да има проблеми,едно прашање.Кој е моделот на модемот?

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
ADSL2 + Modem (D - Link)
Се надевам ова е одговорот. Мене ми е чудно зошто мислам дека на претходниот модем кога беше исклучен компјутерот и воопшто светеа сите четири.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
ADSL2 + Modem (D - Link)
Се надевам ова е одговорот. Мене ми е чудно зошто мислам дека на претходниот модем кога беше исклучен компјутерот и воопшто светеа сите четири.
Додека светат е во ред, проблем е едно од тие да не свети, овоа твоето е нормално, и кај мене е така.
Без гајле.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Како што рече членот над мене ист е и мојот одговор,значи кога трепка имаш интернет,а ако не свети ти паднала мрежата.Enjoy:smir:

Член од
2 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
20
ме интересира од вие што го имате пакетот Fix/Net/TV L која брзина ви достигнува на интернетот...се јавив ми кажаа дека треба да биде 8 Mbps, а кај мене достигнува до 4?

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
ме интересира од вие што го имате пакетот Fix/Net/TV L која брзина ви достигнува на интернетот...се јавив ми кажаа дека треба да биде 8 Mbps, а кај мене достигнува до 4?
I kaj mene e isto poveke od 5 ne ide.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Јас го имам fix/net/m пакетот и од 6 мбпс добивам постојано 5мбпс и сум презадоволна од интернетот.

samunoske

unidentified specie
Член од
21 април 2007
Мислења
242
Поени од реакции
18
ме интересира нешто..комшијата има соло пакет со 20ГБ...дали се доплаќа нешто откако ке го поминеш лимитот?

оти сакам и јас да турам од оне

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
ме интересира нешто..комшијата има соло пакет со 20ГБ...дали се доплаќа нешто откако ке го поминеш лимитот?

оти сакам и јас да турам од оне
Се доплаќа.
Мислам дека е 109 денари од 1гб надминување или така некако беше, не сум го поминал за да знам точно колку денари ме изгориле:), ама битно е дека се наплаќа.(барем за пакет М)

Kajgana Shop

На врв Bottom