Бугарија најавува блокада за Турција во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Анголскиja договор е совсем друг. Договора е МНОГУ назад во времето-1925 и е за имотите на бугарите протерани от днешна Турциja во 1913 година. Совсем за друг договор станува збор.До този момент Турциja не е изполнила аганжмана по изплакjaне на компензациите.

Јок, па дури 0д 1925, не заебавај, дали ти веруваш вистина дека ке платат?

Aj da se kaldime jas i ti za 30000 evra deka Bugarija nema da im stava veto na Turcija,i nema da zemat nitu 1 Cent od Turcija:toe:
Со наjголемо задоволство. Има тотално 2 можности.
Или Турциja ке се откаже за членство во ЕУ и тогава ке се замрази това прашане и Турциja нема да изплати на БГ компенсациите или вториот вариант е ако Турциja продолжи да преговара со ЕУ ке мора да си плати компенсациите.
Това са двете можности.

Јок, па дури 0д 1925, не заебавај, дали ти веруваш вистина дека ке платат?
Договора е во сила,заштото нема друг след него.БГ и Турциja не са водили воjна след 1913 и нема друг договор коjто да урежда бежански бранове.

Со наjголемо задоволство. Има тотално 2 можности.
Или Турциja ке се откаже за членство во ЕУ и тогава ке се замрази това прашане и Турциja нема да изплати на БГ компенсациите или вториот вариант е ако Турциja продолжи да преговара со ЕУ ке мора да си плати компенсациите.
Това са двете можности.

Договора е во сила,заштото нема друг след него.БГ и Турциja не са водили воjна след 1913 и нема друг договор коjто да урежда бежански бранове.

:pos2::pos2: hahahah abe zs bugarite se naj smesen narod na svetot, abe veruvaj mi deka Turcija ima precki od Francija i Germanija, ne zanesuvajte se vie demek od vas Turcija nemalo da stane clenka na EU.

Taka da bese Grcija uste od odamna ke im stavese veto na Turcija. :tapp:

Vie ste sitni ripcinja, od vas samo galama ima durgo sve e prazno, veruvaj mi deka toa ke go gledas vo bliska idnina:toe:

Grcija i Bugarija se mrsulcinja na Balkanot, Turcija nema gajle od niv.

Ситни може да сем,секакви може да сме,но нека светскиот икономски тигар Турциja да си изполни подпишаните договори. Само да те информирам дека ако сите N на броj членки на ЕУ не гласат ЗА приемане на нова држава-новата држава ке мора да си почека,докато сите не гласат ЗА.:wink: Това са си правилата.
А това дека Турциja има проблеми и со Германиja и со Франциja-уште повеке натоварва работата.Да не забораваме и проблема со Кипар-исто членка на ЕУ.Да не забораваме дека председателот на ЕУ - Рампои исто не е против палноправното членство на Турциja во ЕУ. Никаде не сум рекол дека само ние сме единствениja проблем Турциja да влезе во ЕУ.:toe:

Abe bugarite i grcite nemat muda da im stavat veto na Turcija,sto sega vie po junaci ke ste od grcite.:pos2:

Sedi bre covece, taka ako beja rabotive Grcija nemase da ceka.:toe:

Ama nema muda toa e druga rabota.:toe:

А колку треба да плати Грчка на Македонските бегалци.

Abe bugarite i grcite nemat muda da im stavat veto na Turcija,sto sega vie po junaci ke ste od grcite:pos2: sedi bre covece taka ako beja rabotive Grcija nemase da ceka:toe: Ama nema muda toa e druga rabota:toe:

Јаничар, што се секираш бре човек, и така никој не ги сака муслиманите во Европа. Турција нека се окрене кон Блискиот Исток, природно припаѓаат таму.

Какви професори од Англиjа, какви глупости, Polaris клет. Турциjа има подпишано договор црно на бело. Се знае што заграбила Османската империjа од Бугарите во Одринска Тракиjа, се знае за геноцидот врз православците на Балканот, се знае за jaничерите, за исламизациите, за културното и економско уназадување, се знае за дискриминациjата. Па само во Охрид пред да доjдат Османлиите имало толку цркви колку денови во годината. Пет саати радување на црешови топчиња од Истанбул може да биде доволно jака причина некои држави да jа сметам Турциjа за приаjтелска земjа. Други знаат да памтат поназад.

Abe bugarite i grcite nemat muda da im stavat veto na Turcija,sto sega vie po junaci ke ste od grcite:pos2: sedi bre covece taka ako beja rabotive Grcija nemase da ceka:toe: Ama nema muda toa e druga rabota:toe:
Дали имат или немат-това ке го видим во иднина.Кипар сама сака да стави вето,без да има подржки ни от коjто и да е.
Мене нема да ме начуди ако прашаниjaта не се решат много држави от ЕУ да не гласат ЗА влизането на Турциja во ЕУ.

:pos2: бугарите сакат да се споредат со Франција:pos2: оооо татарчиња,Франција има луксузи да им стават вето на турците,ама вие немате,многу сте блиску до Турција,за разлика грците беја по паметни тие никогаш не се заканија јавно со вето на Турција..

Турците не се како нас, тоа да ви е јасно. Ќе ги прекинат контактите со ЕУ, а ако им падне напамет и Бугарија можат да ја нападнат и да ја здробат за 24 часа имајки предвид дека ја поседуваат третата најсилна воздушна флота после Сад и Русија, без разлика дека и двете држави се во НАТО, и Грција е во НАТО па пред неколку години се спукаат со турците. Им порачувам на бугарите да не си играат со Турција. Ќе го јадат и тоа цел ќе им го спопикаат.

Дали имат или немат-това ке го видим во иднина.Кипар сама сака да стави вето,без да има подржки ни от коjто и да е.
Мене нема да ме начуди ако прашаниjaта не се решат много држави от ЕУ да не гласат ЗА влизането на Турциja во ЕУ.

leleleee sega ke me teras da gi pobaram po starite temi kade sto pisuvas ti deka Grcija i Kipar ke i stavat veto na Turcija,a toa nitu ednas ne se desi.:toe:

A za placenje ste number 1, zaedno so grcite. :tapp::drk:

A be ne lupajte gluposti, ovie bugarive stvarno izbegale od pamet, koj dogovor koj bakraci, nema sansi Turcija da gi plati tie pari po nikoja cena a bugarive samo sakaat da se stavat vo pozicija deka i tie se nesto interesni.

Турците не се како нас, тоа да ви е јасно. Ќе ги прекинат контактите со ЕУ, а ако им падне напамет и Бугарија можат да ја нападнат и да ја здробат за 24 часа имајки предвид дека ја поседуваат третата најсилна воздушна флота после Сад и Русија, без разлика дека и двете држави се во НАТО, и Грција е во НАТО па пред неколку години се спукаат со турците. Им порачувам на бугарите да не си играат со Турција. Ќе го јадат и тоа цел ќе им го спопикаат.

Во право си:tv:

leleleee sega ke me teras da gi pobaram po starite temi kade sto pisuvas ti deka Grcija i Kipar ke im stavat veto na turcija,a toa nitu ednas ne se desi:toe: A za placenje ste number1,zaedno so grcite:tapp::drk:
Море, еден сончев ден ќе го снема тоа американско влиjание во ЕУ преку UK, па тогаш ќe видиш во акциjа каква љубов зрачат балканските земjи-членки спрема твоjата татковина Türkiye.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom