Nekoi banirani na tri dena, a nekoi preziveaa!
Site sledni na ban takugjere.
Site ostanati na temata, bez navredi. Jasno!!
Благодарам и се надевам ќе ме извиниш што те изнервирав! :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nekoi banirani na tri dena, a nekoi preziveaa!
Site sledni na ban takugjere.
Site ostanati na temata, bez navredi. Jasno!!
Убивани и во некои случаи прогонувани да,но не е тоа организирано од државата.Најголем дел од убиствата(кои во повеќе од 90% се случуваат после Олуја) се во голем дел лични одмазди.Воени злосторства да,имало не викам не,тоа уствари никој не го ни негира,но геноцид нема.Не би се сложил со тоа. Различни извори кажуваат различни бројки на загинати и протерани срби, но сите кажуваат една работа, дека убивања и протерувања имало.
Кој беше протеран од своите домови 91 и 92?На србите воопшто не им беше во интерес да се сруши Југославија зошто тие само така живееа сите срби во една држава и никакви српски политичари кои беа релевантни во тој момент не им беше целта рушење на Југославија.Сите знаеме кој со каков влог влезе во таа Југославија кој со кого беше во војната и кој колку жртви даде за да се создаде таа држава и растурањето кого го чинеше најмногу.Затоа иницијалната каписла за чистење на српскиот народ од деловите каде беше мнозински го започна хрватската независна држава на чело со Туѓман а после тоа следеше српскиот одговор итн.
Изгледа не бев јасен.Тие што имаа интерес да ја срушат Југославија ја започнаа војната а тоа не беа србите.А секој нормален знаеше дека ако дојде до такво распаѓање на Југославија ќе има војна зошто многу принципи ќе се измешаат и сите ќе мислат дека имаат право и заради тоа ќе тргнат по свој пат а тоа ќе значи војнаКој беше протеран од своите домови 91 и 92?
Србите имаа интерес за Голема Србија,затоа и беа војните,али малце си се сј****.
?????Изгледа не бев јасен.Тие што имаа интерес да ја срушат Југославија ја започнаа војната а тоа не беа србите.А секој нормален знаеше дека ако дојде до такво распаѓање на Југославија ќе има војна зошто многу принципи ќе се измешаат и сите ќе мислат дека имаат право и заради тоа ќе тргнат по свој пат а тоа ќе значи војна
Хрватска сакаше на блиц криг да ги фати србите во Хрватска уште 91-та ама не им успеа тогаш зошто не можеа сами ама им успеа после 4 години со помош на САД Германија и др.
Изгледа не бев јасен.Тие што имаа интерес да ја срушат Југославија ја започнаа војната а тоа не беа србите.А секој нормален знаеше дека ако дојде до такво распаѓање на Југославија ќе има војна зошто многу принципи ќе се измешаат и сите ќе мислат дека имаат право и заради тоа ќе тргнат по свој пат а тоа ќе значи војна
Хрватска сакаше на блиц криг да ги фати србите во Хрватска уште 91-та ама не им успеа тогаш зошто не можеа сами ама им успеа после 4 години со помош на САД Германија и др.
ZoraNaSlobodata;3228131[B напиша:]Полна подршка за србите кои беа етнички исчистени од Хрватска.
Како шо некој спомна горе, одредени психочетници имат извршено воени злосторства и слични глупости.[/b] Србите никогаш не извршиле геноцид !Кој се извршува врз еден цел народ, србите не ни стигнале до г.
За разлика од хрватите кои имат добра историја на геноцидарно однесување во минатото, на пример почнувајќи од 30 годишната војна каде при опсадата на Магдебург, голем дел од војската беше хрватска...само 20% од населението на градот преживеа.
А бугарите преку стапо ми се дојдени да делат памет на секоја тема за србија и да ја судат за сите "злосторства".![]()
Во одговор на твојот пост:
Месиќ: Белград тешко ќе го докаже геноцидот над Србите!
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=118195
ke te molam nemoj so takvi religiozni custva, nie go jadivme kurot od tie nasi religiozni braka, taka da mi se losi koga nekoj ke mi mesa vera religija so interes i se drugo ostanato.Можи и тешко ќе го докажат, ама па и грците не стапнаја на територија на Република Македонија па лом напраја.Цело етничко чистење беше извршено таму во Краина, едноставно планот да се исчисто се шо неможи да се покатоличи во Хрватска, успеа.Па радвајте се вие заедно со унијатите од Бугарија шо се психички разболени од комплекси кон Србија ден денес.
Можи ќе се свестиме ко ќе останиме една педа православни словени на Балканот.А територите така си одат, една по една.
ke te molam nemoj so takvi religiozni custva, nie go jadivme kurot od tie nasi religiozni braka, taka da mi se losi koga nekoj ke mi mesa vera religija so interes i se drugo ostanato.
Можи и тешко ќе го докажат, ама па и грците не стапнаја на територија на Република Македонија па лом напраја.Цело етничко чистење беше извршено таму во Краина, едноставно планот да се исчисто се шо неможи да се покатоличи во Хрватска, успеа.Па радвајте се вие заедно со унијатите од Бугарија шо се психички разболени од комплекси кон Србија ден денес.
Можи ќе се свестиме ко ќе останиме една педа православни словени на Балканот.А територите така си одат, една по една.