Nik20
Неверификуван член од немаштија
- Член од
- 13 јули 2009
- Мислења
- 5.459
- Поени од реакции
- 6.756
зарем во времето на Манчини Интер немаше костур на екипата... како се определува тој кадар, колку беше кадарен Пеп за да се натпреварува во ЛШ уште при првата негова официјална сезона.И сега погледни ги Интер, менуваат тренер кој не беше кадарен за ЛШ
па чива вина е тоа, негова... како можеше Гус или Раниери да го направат тоа што го направија?Мурињо со 433 филозофија која ја менува по крајот од фазата на групи лани, ги трга двете главни засилувања на страна, летово го продава лидерот на екипата, Ибра, носи 5 нови играчи, и ти сакаш преку ноќ Интер под дифолт да стигне до сам врв.
ја колку што паметам Мурињо имаше друг став во неговата прва сезона, ветуваше инстантен успех во Еу... кој се тие осум, Баерн,Арсенал,Порто се во нив изглеа, според тебе тие имаат појак кадар-костур од Интер?И уште една работа, доволно е она што Мурињо го кажа на почетокот од оваа сезона, денес во ЛШ постојат 8 тимови за кои може да се каже дека на крајот ке бидат шампиони, доволно е да ти се долови колку е тешко да се освои тоа натпреварување.
1. Не, тоа уште тогаш на форум го тврдев, се дур е он во овој тим, се дур го тера тој негов беден 4-4-2 систем со Максвел ко лево крило уз двајца класични дестркутивци, Интер нема теорија да догура до едно финале во ЛШ1.зарем во времето на Манчини Интер немаше костур на екипата... како се определува тој кадар, колку беше кадарен Пеп за да се натпреварува во ЛШ уште при првата негова официјална сезона.
можеби Интер треба да размислува да го назначи тренерот на младинците.
2.па чива вина е тоа, негова... како можеше Гус или Раниери да го направат тоа што го направија?
3.ја колку што паметам Мурињо имаше друг став во неговата прва сезона, ветуваше инстантен успех во Еу... кој се тие осум, Баерн,Арсенал,Порто се во нив изглеа, според тебе тие имаат појак кадар-костур од Интер?
Леле, Баже бе, пошто не можеш со Рома некоја радост да добиеш, оди барем Аватар гледај го, пак и пак.
Да, чудни сваќања имаме, уживаме да ги газиме Милан, Јуве и Рома. Тоа ни е поважно од се.многу чудни сваќања за фудбалот имате вие фановите на Интер...
ако со тоа сте задоволни ноу проблем...
изглеа овој тим не се чуствува доволно Италијански па затоа нејќе да допринесе.. .
дали малце не ве фрустрира тоа што Мануре,Барса,Челзи... совршено ритаат на сите фронта а вие сте затупени само за тоа Калчо(во последниве години со драстично помало значење.)
Треба да ти цртаме што има големо во тоа да освоиш Калчо?чекај малце, а ти што големо виде во освојување на Калчо???
и самиот викаш дека Милан,Јуве,Рома и остали се недостојни противници така ли е??/
па со кого се натпреварува Интер, на кого му докажува нешто?
параметри биле потребни за освојување ЛШ... ахх па дали ние тука збориме за the special Жозе.. шо има толку специјално во оваа персона... го поштувам многу али со преминот кај вас го смени пристапот и тоа што го правеше специјален.
стварно нејќев да навлезам во бесцелна дискусија одпоново со вас ама што да се прави...
Остајго бе нека поседи уште малкуИ ај одјеби од фан-клубов. ОК?
Знаеш дека сум толерантен и не се расправам со никој, ама сум приметил дека стално сере. Не сакам некој ни да го злоупотребува тоа што сме расположени за зезање. Никогаш не сум отишол на некој фан-клуб после нивна победа да им серам и после да им кажам дека не ми било тоа намерата.Остајго бе нека поседи уште малку
1. само тоа барав да го добијам како одговор, благодарам.1. Не, тоа уште тогаш на форум го тврдев, се дур е он во овој тим, се дур го тера тој негов беден 4-4-2 систем со Максвел ко лево крило уз двајца класични дестркутивци, Интер нема теорија да догура до едно финале во ЛШ
Барса системот кој сега го тера Пеп го тера повеќе од 20 години од нивната историја, едноставно сакаат таков атрактивен фудбал, затоа и таков стадион имаат со толкави димензии на теренот. И помошните тренинг терени им се со иста димензија, и нивната школа се адаптира на тој систем на игра затоа вадат такви феноменални играчи кои без проблем се адаптираат во првиот тим, али како што реков, се дур гледаш површно со работите ке тераш и вакви глупи муабети.
Ваквиот фудбал на Барса е карактеристика за нив, ко префикс му доаѓа, забава за публика, а уз феномен ко Меси, Ибра, Чави и Иниеста, лани Ето истото значи и атак на сите фронтови.
За ЛШ не е потребно само добар ростер, потребен е и период на поставување на шампионска основа, искуство и познавање помеѓу играчите, Ферги по 10 години од доаѓањето во Јунајтед стигна до врвот во ЛШ и тоа во период кога бројот на конкуренти не беше толку голем.
2. На Мурињо е де, т.е. делумно, зашто секој тренер си тера своја зацртана филозофија, од старт сите знаеа дека 4-3-3 системот ке се форсира, но ете, се покажа тотално деструктивем, затоа и завршија втори во лесна група во ЛШ по што добија противник кој беше главен конкурент за титулата во тоа натпреварување .
Но ете, и покрај сите тие проблеми на крајот убедливо беа први на табелата во Италија иако и Јуве и пред Се Милан имаа доста силни состави.
3. Ајде, најди ми една изјава на Мурињо каде ветува инстантен успех во ЛШ :tv:
Чудно како ние како фанови на Интер такво нешто не сме сретнале иако секојдневно ги прелисутваме сите релевантни медиуми поврзани со тимот. Глеаш дека фантазираш и тераш муабет на претпоставки кои не се точни. :wink:
Во ниеден момент Мурињо не ветил инстантен успех во тоа наптеварување ( денес тоа е аналогно на лудост ), напротив, од прв ден укажува на тежината на истото, и Морати излезе со изјава дека ЛШ не е предуслов со кој ке му се суди на Мурињо.
најзаебан начин е дебатирање преку нет... неможеш да знаеш што вистински мисли спротивната страна, така и сеа, недоразбирање...Да, чудни сваќања имаме, уживаме да ги газиме Милан, Јуве и Рома. Тоа ни е поважно од се.
Овој тим се вика Интернационале. Превод треба?
Што има помало значење???
Треба да ти цртаме што има големо во тоа да освоиш Калчо?
Милан, Јуве и Рома се недостојни затоа што Интер стана прејак за нив. Интер се натпреварува со нив и нив им докажува дека е газда во Италија и дека долго време ќе остане така.
Шо има специјално во Жозе? 8 години без пораз на домашен терен! Не пишувам појќе.
Сакаше да влезеш во бесцелна дискусија. Секогаш кога Интер тепа ти почнуваш да јадеш бурек на фан-клубов за ебеното 1/8 финале. Изгледа ти е глупо што за таа твојата екипа никој не навива и нема со кого да дискутираш, а нема ни што да дискутираш. Затоа од сега ќе прекршам кодекс на однесување и ќе јадеш црвени стално кога ќе те видам.
И ај одјеби од фан-клубов. ОК?
а што се замарате со стручњаков .... истиот овој беше убеден дека пандев ќе пропадне во интерЗнаеш дека сум толерантен и не се расправам со никој, ама сум приметил дека стално сере. Не сакам некој ни да го злоупотребува тоа што сме расположени за зезање. Никогаш не сум отишол на некој фан-клуб после нивна победа да им серам и после да им кажам дека не ми било тоа намерата.
Е која би ми била намерата тогаш?