Украина е готова да се распадне на 6 државички!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
"Ако Украина не стане федерација, скоро она може да се раздели на шест одделни држави ", - изјавил кандидатот за претседател на Украина, Сергеј Ратушнјак.

"Практички секоја од областите на Украина - се одделни субкултури. Освен закарпатската, черновецката и кримската има уште други десетина субкултури. И ако ние не се засакаме себеси како единствен народ, убав и неповторлив во своите разнообразија, - ние нема да опстоиме како држава . Најдобра варијанта за нас - е југословенското сценарио, и се да пројди без крв, инаку ќе биде крваво", - одговорил Сергеј.

извор

M

Mario Gómez

Гостин
Украина ниту е федерација сеуште, овие се невозможни сценарија. Германија е составена од покраини и не се распаѓа а овие мислат дека Украина може.:)

Попрво тоа ќе и се деси на Шпанија.:smir:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Не ми се верува баш на ова,мирни се украинците.

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Не е можно ова да се деси,џабе се крева џева.:nenene::nenene::nenene:

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Попрво би се распаднала САД него Украина

H

^HITMAN^

Гостин
Нема да се распадне Украина никогаш. Ова се политички игри од некои порадикални политички структури подгреани од Русија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако Украjна се разпадне ке биде под напора на Русиja.Но лично на мене не ми се верва да се разпадне Украjна.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Нема да се распадне Украина никогаш. Ова се политички игри од некои порадикални политички структури подгреани од Русија.

Тотално се согласувам со ова, само зошто од САД??? Нели Обама беше сега на гости го Русија, не ми се верува дека е уште една задкулисна игра на САД

K

kaiser soze

Гостин
Истиот овој тип,пред неколку месеци нападна симпатизер на друг претседателски кандидат.Исто е познат и по својот изразен антисемитизам.
Што се однесува до Украина,сум бил неколку пати таму,и точно е дека постои културолошка разлика,а и различна настроеност во регионите,
проруски или прозападно оирентирани,ама дека нема да опстои како држава,ваква како што е,сепак е далеку од вистината.Ниту пак народот
има волја и расположение за поделеност.
Изјавата доаѓа од еден несериозен политичар,така што не би требало да се сфати здраво за готово

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Истиот овој тип,пред неколку месеци нападна симпатизер на друг претседателски кандидат.Исто е познат и по својот изразен антисемитизам.
Што се однесува до Украина,сум бил неколку пати таму,и точно е дека постои културолошка разлика,а и различна настроеност во регионите,
проруски или прозападно оирентирани,ама дека нема да опстои како држава,ваква како што е,сепак е далеку од вистината.Ниту пак народот
има волја и расположение за поделеност.
Изјавата доаѓа од еден несериозен политичар,така што не би требало да се сфати здраво за готово

аКа ....... Тачи!

Мене само така ми се чине или?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
17 миљона Руси има во Украина. Така да ........

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
На два дела да се подели има некакви сценариа ама на шест тоа е невозможно.Ако победи сега Јануковиќ ќе пробаат западњациве со тоа сценарио ако победи Тимошенкова не верувам зошто таа е веројатно нивни играч иако добро кокетира и со русите па и тие немаат толку против нејзе.На Русија никако не би и одговарало во Украина да има криза или не дај боже војна.Ама ако проба некој сигурно е дека и тие ќе се замешаат.Русија на Украина гледа како на најважен сојузник и само сегашниот председател е пречка да се создаде тоа сојузништво.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Имаат проблеми со идентитетот. Ни нив не им признаваат црква и егзистираат паралелно Руската и Украинската црква, а има и Унијати. Сега многу зависи од ставот на Русија и ако Русите имаат таква политика може да се распадне поради големиот број на Руси кои што живеат таму. Но тоа не е случај. Русите или некој друг немаат таква политика и тоа нема да се случи.

Kajgana Shop

На врв Bottom