аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
никој не рече дека заради тоа шо ни е загадена околината пушиме цигари. ја пушам лично за мое задоволство не за твој инат не за мој инат. не за да наштетам на некој или да му полнам џњбот едноставно за мој интерес. дали ја се трујам или не лично мое е и никој неможе да ми забрани мене дали ке пушам или не. мое право е тоа.Зошто човек кој има астма не би си дозволил да седне во кафич? Или некој кој има хпв, или излекуван рак? А, сепак, замисли, не сака некој да му дува чад во лице и со тоа да се изложи на ризик, а од друга страна сака да излезе и да се напие кафе надвор од дома. Здравјето веќе не им е загрозено на излекуваните од рак, ама не сакаат ни да си го загрозат, па затоа не сакаат ни чад да дишат.
И, по втор пат, да, има и други причинители на рак, факт е дека живееме во ужасно загадена средина, и не можам да ви ја разберам логиката дека заради тоа што ни е загадена земјата, треба да се труеме и со цигари. Цигарите не се само капка во море, ако тоа сакате да го кажете. И, не, вие не сте недопирливи од штетните ефекти на цигарите, вие сте само обични смртници кои се очигледно премногу млади за да сфатат што се' може да се случи. Фактите не ви одат во прилог, затоа не се силете толку, тоа што можеби бројно има многу пушачи не значи дека сте во право или посилни.
види и ние и вие и сите се обични смртници и добро знам шо може да ми се случи од цигарите... мој избор моја воља. и а те прашам шо те прави тебе толку постар да ми делиш памет? исто години имам колку и ти значи ти знаеш шо е океј а шо не е за тебе ја знам шо е океј а шо не е за мене...
и те молам каде виде дека сме во право зашо не има во голем број пушачи? никој никаде тоа не го кажа..
у врска со асмата или ХПВ то. колку заболени има од тие болести во македонијава бе човек а колку пушачи има... ај мене ке ми објасниш дека не е океј. ама на 700 000 како ке им објасниш? и тоа 700 000 официјална бројка а верувам повеќе дека се.