PowerBoY14
Јас Сум Тој и Тој Роден Тогаш и Тогаш
- Член од
- 13 април 2007
- Мислења
- 256
- Поени од реакции
- 4
сум за законот против пушење на јавни места. Пошто ми студи. :pusk:
Не грешиш. Ако те застанат со цигара во рака, е потполно истата глоба како да те застанат со мобилен. И точно, тоа е дел од законот за безбедност во возењето, и нема врска со овој новиов, велелепен закон.Зошто мислам дека и сега не е дозволено на возач да пуши, дека тој закон сакаа да го протнат со оној за мобилните? Или грешам?
Колку само излитени коментари...Пушачи, не можем да ве сватим најискрено. Толкава фама се дигна за овој ебан закон небаре од дома ве брка некој. Да стануеше збор за некој закон кој далеку повеќе ќе не засегаше како народ во целина ќе ви беше сеедно отколку овој кој индивидуално ви "ускратува" некакво задоволство.
Чудно богами, ко да ви забранил некој леб да јадете
Големи плачковци сме имале, можда сега ќе им опадне прометот на кафулињава и кафаниве, ама дефинитивно ќе се зголеми прометот на трафикиве, на продажбата на паломи де
Читај боље, не реков дека ебана ни е државата туку реков дека е законот, знаеш има разлика. И знаеш има една народна која вика ќејф у ќенеф, така да таму слободно ќејфнуј си колку сакаш.Колку само излитени коментари...
Ќе се дигне фама и тоа голема затоа што ДА како што кажа ебаната држава и влада ни ускратуваат задоволство што од дома не ни го забраниле. Кој е Грујо мене у случајов да ми забранува цигар со кафе во кафуле како нормален човек?
Ме засега законов да! И револтирана сум и се осеќам дискриминирано.
Не се секирај ти за прометот на трафиките.Секако си имаат далеку поголема заработувачка од продажбата на цигари.Една кутија цигари зборам за мене е 50 денари а паломата 5 денари.
Порадувајте се уште малку...Зачувајте си ги белите дробови додека можете.Првата шанса што ќе ми се укаже ќе ви се смејам на сите на форум додека ќе плачете дека не е фер што законот се укинал.
Трај не спомињај, сега ќе ти реча кој те терал да седиш со пушачи. Си можел да станеш и да заминеш ако ти сметало.da be diskriminacija , diskriminacija .. A koga se pusese , nepusacite treba da si kutea ? Koj bese togas diskriminiran ?
Прва работа.Не генерализирав јас никаде во мојот пост дека непушачите се ненормални.Само спомнав дека јас сакам нормално да си излезам на кафе и со кафето да си запалам цигара.Нешто нејасно?Читај боље, не реков дека ебана ни е државата туку реков дека е законот, знаеш има разлика. И знаеш има една народна која вика ќејф у ќенеф, така да таму слободно ќејфнуј си колку сакаш.
Викаш кафе со цигаре ко секој нормален човек, а мие шо пиеме само кафе без цигаре сме ненормални, ни фали нешто у главата ли?
Инаку ја конкретно не се секирам нити за прометот на трафиките нити пак за профитот на кафулињата, ама баш ич око не ми трепнуе. Газдете нека си се секираа за тоа, не за џабе отвориле кафуле, за да привлечат клиенти, за пред се нели, да остварат профит.
Ја нити се радуем нити тугуем за законов (ко што праа повеќето), мене ми е ама баш сеисто, ама кој ќе прочитам нешто ко ти што си напишала со радуењево, искрено кажано ми е мило што ви го опнаја законов, грицкај нокти сега!
А мене ми е свеисто дали ти сакаш да пушиш или не сакаш. Само сега ви брцнаја малце у кутиете со цигариња па барате дежурни виновници а сега тоа по дифлот ви се непушачите. Они се криви што непушат.
И за крај чоек (непушач) да не пише по темеве, одма ко хиене се нафрлате дискриминација, дискриминација, дискриминација... :star:
Case closed ..:nesvest:Прва работа.Не генерализирав јас никаде во мојот пост дека непушачите се ненормални.Само спомнав дека јас сакам нормално да си излезам на кафе и со кафето да си запалам цигара.Нешто нејасно?
Ок јас мислев се засекира кога спомна за паломите и трафиките.
Не грицкам нокти драги.Си седам пред компјутер на кајгана и си пушам цигара со кафе.
И за крај.Дискриминација е да! Затоа што додека не постоеше мизерниов закон никаде ве немаше да се побуните за било што како што напоменав во предходни постови.Сега се ви смета.Дали пред да се донесе овој закон некој вас непушачите ве дискриминираше како што е случајов сега?
Излегувавте и вие по кафулиња и слично заедно со пушачи и никогаш ама никогаш за моиве 19 години не сум слушнала дека на некој тоа му пречи.
Значи вие никогаш не сте биле дискриминирани како што сме ние во случајов.
da be diskriminacija , diskriminacija .. A koga se pusese , nepusacite treba da si kutea ? Koj bese togas diskriminiran ?