Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Не верувам дека ќе бидат затворени:toe: неколку може ќе бидат затворени ама сите нема шанси. Голем .!. ако ги затворат ама ај нека пробаат и така : )

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Јебига овој народ ке гладува,ке тримари нема да има за струја бедотија на сите страни и сите си седат мирни но чепниим околу алкохолот и цигароте очи кети извадат :toe: така е нај искрено многу може да истрпи овој народ ама има граници незнам само далие свесен Гвујо дека токму поради овој закон, не само овој туку уште неколку други дека изборите му се изгубени уште 1-1-2010
Ако нее свесен а нее тогаш чао адио преродбенику кој во буквална смисла не прероди ни еба мајките на сите:pos2:
ПС: Почнав да конзумирам цигари од фришоп поефтинисе и немаат акциза па чим Гвујче ме ускратува мене ке го ускратам и јас него од акциза размислете за ова луѓе :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Пуштете на НашаТВ има јака дебата hahahaha

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не верувам дека ќе бидат затворени:toe: неколку може ќе бидат затворени ама сите нема шанси. Голем .!. ако ги затворат ама ај нека пробаат и така : )
А што ќе изгубат ако ги затворат викендов, кога и така ќе се празни ?
А богами и економска криза па се испразнија многу пред тоа па сега и законов...

Сакаш да кажеш дека умре по грешка, оти пушачот го згреши пиштолот... наместо „упаљачот“... му го запали со „окидачот“...
Ти дечко премногу тајни знаеш. Пази се, лошо било по здравјето...

Вие очигледно не сваќате дека законот за брзо време ќе падне на уставен. Потоа ќе се покачи цената на цигарите како замена за законов и поздрава популациона политика.

Потоа знаете што следува, од каде ќе има шлепери со цигари и други интересни работи.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе стварно нема смисла.....ко ако ги затворат одма владава ќе се смилува и ќе го поништи законот. Џабе само повеќе ќе им се намали прометот, со оглед на тоа дека сабота викенд ден они нема да работат. Ама ајде ако мислат дека така ќе постигнат нешто нека затвораат.
Јас сум непушач ама законов е БЕЗВЕЗА стварно:toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
А што ќе изгубат ако ги затворат викендов, кога и така ќе се празни ?
А богами и економска криза па се испразнија многу пред тоа па сега и законов...

Ти дечко премногу тајни знаеш. Пази се, лошо било по здравјето...

Вие очигледно не сваќате дека законот за брзо време ќе падне на уставен. Потоа ќе се покачи цената на цигарите како замена за законов и поздрава популациона политика.

Потоа знаете што следува, од каде ќе има шлепери со цигари и други интересни работи.
Незнам од што попрво да се пазам од тајните или од чадот :)

Сакаш да кажеш дека и здружението на камјонџиите ќе даде отворена поддршка :)

П.С. Последна понуда- разумен компромис :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Избришав интересни постови, ама офтопик беа:) Дечки, задржете се на темата, да не ја затеруваме многу на сеир:):helou:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Браво. Вчера го гледам Ѓорчев сере нешто жена му била трудна 7 месец, па им сметал димот. Па пизда му материна бре. се носи ли трудна жена у 7 месец у кафана.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Незнам од што попрво да се пазам од тајните или од чадот :)

Сакаш да кажеш дека и здружението на камјонџиите ќе даде отворена поддршка :)

П.С. Последна понуда- разумен компромис :)
Па од чадот, нема потреба - стај си маска и така има свински грип.

Камјонџиите се моментално на пат.

Нема разумен компромис за неразумни контрапродуктивни закони.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Awesome. За 5 минути што ќе излезете надвор да испушите од тој отровот правите проблеми. Себичен народ еј у пм. Ми пречи мене на очите, ми солзат. И што сега? Треба јас да излезам оти некој не може да си контролира нагони?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Аман де ова чадов од цигариве го направија толку опасен што подобро е да си во гасна комора кај Хитлер. Има фудбалери што пушат па пак трчаат по 90 минути.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Awesome. За 5 минути што ќе излезете надвор да испушите од тој отровот правите проблеми. Себичен народ еј у пм. Ми пречи мене на очите, ми солзат. И што сега? Треба јас да излезам оти некој не може да си контролира нагони?
Па јас треба да излегувам надвор зошто на некој му е дојдено до плачење и се преправа дека е од цигарите????

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Аман де ова чадов од цигариве го направија толку опасен што подобро е да си во гасна комора кај Хитлер. Има фудбалери што пушат па пак трчаат по 90 минути.
Абе ај што е научно докажано, и на цигарите ти пишува дека е штетно. Мислиш тие што ги произведуват така им дошло да напишат? Остај ти тоа, еве има некои како мене што воопшто не поднесуваат. Милион пати ми имаат очи солзено поради цигари во затворени простории. Дали јас треба да ја напуштам просторијата иако не правам ништо лошо, или некој што не може да контролира нагони или е мрзелив да си мрдне газот за 2 чекори да испуши надвор?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Затоа луѓето си бараат посебно пушачи посебно непушачи. :smir:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Интересно е што во кола може да се пуши. Јас попрво тоа би забранил (но само на шоферот сопатниците нека пушат) откјолку во кафичи. По опасно е да се пуши додека се вози отколку да си во кафич со добра вентилација каде е дозволено пушење.

Абе ај што е научно докажано, и на цигарите ти пишува дека е штетно. Мислиш тие што ги произведуват така им дошло да напишат? Остај ти тоа, еве има некои како мене што воопшто не поднесуваат. Милион пати ми имаат очи солзено поради цигари во затворени простории. Дали јас треба да ја напуштам просторијата иако не правам ништо лошо, или некој што не може да контролира нагони или е мрзелив да си мрдне газот за 2 чекори да испуши надвор?
Абе и мене ми солзеле од чад но во просторија (најчесто домашна) каде нема вентилација. Доколку има добра вентилација не е толку трагично како што го преставуваат тоа. Дури и да нема ако има високи плафони не е страшно до толку да солзат очи.

Kajgana Shop

На врв Bottom