Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
........што значи КОНЕЧНО ќе се намалат пијалоците и јадењата во кафулињата,кафаните и дискотеките:))))))))))))))))
Не забележав ништо чудно оти сум непушач па ми изгледаше нормално тоа, ама после се сетив на ригорозниот закон како ги празни кафаните и ми падна чудно едно велат а друга е реалноста....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не забележав ништо чудно оти сум непушач па ми изгледаше нормално тоа, ама после се сетив на ригорозниот закон како ги празни кафаните и ми падна чудно едно велат а друга е реалноста....
Која е реалноста?Еве сите незнаат,ти си ја видел,па повели просветли не...

Се спрема нов закон,забрана за пиење кафе,штетно е за желудникот,предизвикува гастритис!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Се спрема нов закон,забрана за пиење кафе,штетно е за желудникот,предизвикува гастритис!
Мислиш дека од тоа прдам ко родан??
Од кафето?

Бај д веј, сите кои го поддржуваат законот и сакаат да биде имплементиран насекаде без измени за да се адресираат правата на пушачите да ми го поддржат!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Реалноста е дека немаше место :toe:.

Кладба дека барем терасите ќе ни ги остават ако не падне цел закон на измени:)

Си има фиксирано канти за ѓубре таму дури и пепељари има ама пред два дена прв пат видов човек покрај таква канта да пуши :icon_lol:.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.009
Еве еден линк со многу интересна и опширна анализа во врска со пушењето напишана од еден тип по име Џо Џексон...текстот е во 4 дела и се вика ЏО ЏЕКСОН: ПУШЕЊЕ, ЛАГИ И ДРЖАВАТА- ДАДИЛКА ,и е прилично интересно напишан и не е лошо секој да го прочита...btw голем дел од размислувањата шо се во текстот се поклопуваат со моите размислувања кои ги имам одамна :)...еве го линкот http://on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=F1A22B9BD7AB6247AECF6A27A6BCED72

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Реалноста е дека немаше место :toe:.

Си има фиксирано канти за ѓубре таму дури и пепељари има ама пред два дена прв пат видов човек покрај таква канта да пуши :icon_lol:.
Реалноста со која не просветли е една кафана во Прилеп која си ја посетил во време од 1 час во некој ден?
Јас вчера поминав покрај еден кафиќ и беше празен,верувајте дека она што јас го кажувам е вистината :icon_lol:

А ова и смешно ти доаѓа,а? :) Само смејте се,да не се бутне законов па цигари во уши да ви набијат во секој локал :icon_lol:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Оф топик обајцата вчеравечер шетавте низ Прилеп??

Боже, понеделнички да акаш низ Прилеп. Греота мор Љандро.

Инаку, законот треба да претпри измени бидејќи никаде не предвидува просторија за пушачи. Никаде. Дискриминација/

Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
Еве еден линк со многу интересна и опширна анализа во врска со пушењето напишана од еден тип по име Џо Џексон...текстот е во 4 дела и се вика ЏО ЏЕКСОН: ПУШЕЊЕ, ЛАГИ И ДРЖАВАТА- ДАДИЛКА ,и е прилично интересно напишан и не е лошо секој да го прочита...btw голем дел од размислувањата шо се во текстот се поклопуваат со моите размислувања кои ги имам одамна :)...еве го линкот http://on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=F1A22B9BD7AB6247AECF6A27A6BCED72
tocno se slozuvam i jas so ova a ne me ni zasega zakonov ne sum pusac ama me zasega ekonomijata i profitot :D taka da ne mozam da ve slusam nekoi penzioneri i nekoi napaleni sportisti ko ke mi recat lele fala bogu nema vise da se trueme so cigari ccccc alooooooo vie normalni ste pa cigarite se najmal problem na planetava od zagaduvanje ako vise pocnuvame da sreduvame i stvarno i vladata se zalaga za podobruvanje na zdravjeto na lugjeto(ako se lazeme im e gajle za nas) daj da zatvorime site fabriki da unistime avtomobilive,avtobusive,kamionive i site da si sedime po parkovi i da si uzivame vo ubaviot cist vozduh:pos2: ama ima eden problem posle ke treba i da se jade nesto neli aj da vidam sto ke praite taka da zakonov i site slicni se gluposti zivi nemoze da mu kazuvate na nekogo dali da pusi ili ne so zakon toa si e pravo na izbor :kesa:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас вчера поминав покрај еден кафиќ и беше празен,верувајте дека она што јас го кажувам е вистината :icon_lol:
Не барам никој со сила да ми верува само констатирам тоа што видов.

Море ова држава е не е заебанција, треба да се почитуваат законите :icon_lol:.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не барам никој со сила да ми верува само констатирам тоа што видов.

Море ова држава е не е заебанција, треба да се почитуваат законите :icon_lol:.
Не ме сфати.Не дека не верувам дека баш таа кафана била полна,туку дека пренесуваш слика како за 58970 локали во Македонија и се маваш од земја дека е така.„Еве ја реалноста :icon_lol:“ А останатите по маил ли ти пишуваат колку гости имаат :pos2:
Нека заврши месецов,ќе испадне статистика со информации,каква е реалноста.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ako prometot ne e opadnat, ako se e v red, zosto slusam deka se zatvorile nekolku poznati kafulinja i meani vo MK?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Денес случајно поминував низ клиничкиот центар, и има што да се види, пола и повеќе медицински персонал надвор поред кантите..се во бело :vozbud::pos2:....... а разговорите помеѓу нив во однос на законот не се опишуваат тука.....премногу се ексциплитни...:pos2::pos2:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
zakonot e donesen i e vo sila toa e realnosta,so vasata nesposobnost i zavisnost ste sami krivi sto ne mozete bez smrdea.da vie ste zavisnici od smrdea i sekojdnevno ja smukate vo vasite beli drobovi vo vasiot organizam i uzivate vo toa,uzivate vo smrdea gadna i ne e toa vi e malce pa sakate i nie da ja diseme srdeata vo koja vie uzivate i aj dali ste aslni sega zivvi sve po gavolite.aj vie sto sakate da smukate smrdea barate i nie nepusacite da bideme pasivno primorani na toa i se custvuvate deka nekoe pravo vi e zagrozeno!?.ako imavte malku domasno vostitanie i dostoinstvo ke se zaprasavte ama eve ve citame sto pisuvate vie ste zaslepeni od zavisnosta odnosno smrdeata koja vi e potrebna da si dojdete vo normala.
za zalenje ste

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ako prometot ne e opadnat, ako se e v red, zosto slusam deka se zatvorile nekolku poznati kafulinja i meani vo MK?
Добро сега ќе се адаптираат односно евоулираат спрема потребите на пазарот, еве има дефицит на овчари итн....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Nema, eden e ofcarot moj drag Bucio, eden e i toj ve vodi site vas ofcicki na ispasa dodeka ne se zgoite za da ve podnesat na klanje i strizenje.

Nosime zakoni, a nedonosenkovci gi pisuvaat.
Pisi brisi, ne e se copy - paste! Nesto bara i mozok!

Kajgana Shop

На врв Bottom