Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеш и цело пакло наеднаш кога веќе си тргнал натаму.Постот е скратен ради простор......оригиналот ти стои...
Какво бе намалување...сонувај си само....дневната норма на овој или оној начин ќе си ја исполниме.....значи ништо од тоа....дури може дозата да биде и зголемена од причина што кога ќе излезеш надвор дали од кафана или работна просторија наместо една цигара на брзина ќе мавнеш две, три....
Можеш и цело пакло наеднаш кога веќе си тргнал натаму.
Заштеда сепак ќе има, затоа што нема со себе да повлечеш луѓе од кафана или работна просторија во болничка соба. Comprende?
Колку што разбирам јас забраната од законот се однесува на јавни објекти. Значи ако не ти идат странки и/или вработени во работната просторија... сигурен сум дека можеш да правиш што сакаш. У најмала рака на никој нема да му сметаш. Knock yourself out! :wink:А што правиме ако работната просторија е моја лична приватна сопственост и не е од категоријата „јавно собиралиште’’ и имам издвоена просторија која не е за странки.....дали тука ми се узурпира правото на владеењето со мојот имот?
Лошо си разбрал!Колку што разбирам јас забраната од законот се однесува на јавни објекти. Значи ако не ти идат странки и/или вработени во работната просторија... сигурен сум дека можеш да правиш што сакаш. У најмала рака на никој нема да му сметаш. Knock yourself out! :wink:
А пури забрането е да се пуши?
Не сум пушач.
Не ми ни сметаат цигари.
Али ми смета арогантниот став на пушачите.
Да бевме луѓе, и да бевме коректни, немаше да има потреба од ЗАКОН и рестрикција за Пушачи.
Шо? Егото не им дава да изгасат цигара? Мангуплукот и отровот го ставаат пред мене?
Чим нема компромис. Ќе има закон.
А со закон следи и пендрак, па осеќајте се ко животињи, ради таа тврдоглавост.
Напети луѓе, простаци, всушност, себични луѓе.
Али нема везе. Не сум имал инцидент до сеа, коа ќе замолам, гасат, иако ретко ми смета...
А сеа, со законов? Ако некој запали и ми чури под нос, а притоа одбие да изгаси ако го замолам? Ау браД, има да распалам поголема буксна од него, не труба, ебан саксофон, ќе му седнам на сепаре и ќе му дувам у Уво!
Ништо од тоа не е изменето ни сега по воведувањето од законот. Законот не спречува социјализација, само труење на недолжни луѓе.-Мислам дека е јасно, во тие места, до пред да се воведе законот, не се одеше со цел да се пуши, туку едноставно, да се воспостави чин на социјализација со другите луѓе.![]()
Не сум кој знај колкав пушач па да не можам без цигара да седам или да купвам по 4 пакети во 3 дена, ама законот ми е преглуп!
Муабетот не е мангуплак или себичност, муабетот е што кога си надвор, си пушел, не си пушел, пак си загаден, де од автобуси, од автомобил, па да не правам муабет за Битола (Рек), Тетово (Депонијата)..
И не да земат да се погрижат за такви работи, што го трујат воздухот, тие зедоја демек ќе исправуват криви дрини со цигарите. Дај ти се молам. И слеп би видел дека сето ова е за полнење на буџетот.
Алооооо...душегрижнику....си ја утнал темата....
Законот е само за ограничување на пушењето на одредени места......
....оди таму во подфорум Здравје и разглабај докторски дисертации.:helou:
Да се обидеше да ги прочиташ барем дел од предходните постови ќе видеше дека проблемот со цигарите е многу повеќе од „исправување криви дрини„ Зголемена концентрација од тутунски чад во релативно мала просторија и на пократко време никако не е работа за потценување ни за здрави луѓе. А каде се оние со хронични заболувања, нека не излегуваат од дома, а?Не сум кој знај колкав пушач па да не можам без цигара да седам или да купвам по 4 пакети во 3 дена, ама законот ми е преглуп!
Муабетот не е мангуплак или себичност, муабетот е што кога си надвор, си пушел, не си пушел, пак си загаден, де од автобуси, од автомобил, па да не правам муабет за Битола (Рек), Тетово (Депонијата)..
И не да земат да се погрижат за такви работи, што го трујат воздухот, тие зедоја демек ќе исправуват криви дрини со цигарите. Дај ти се молам. И слеп би видел дека сето ова е за полнење на буџетот.