Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.366
- Поени од реакции
- 36.549
Сеа ќе му кажеш на момаков и белите дробови да си ги исчисти со прашок? И баш ме интересира кај искачаш па дома не се враќаш со засмрдени алишта... или можеби и дома ти смрди на тутун повеќе одколку облеката па не можеш да направиш разлика.Ти само по биртии ли си искачал бе?! Јас досега никогаш не сум си дошла дома усмрдена од цигари, а и да сум дошла алиштата се перат не за друго тука за лична хигиена. Те читам вака некоја педантерија се правиш па веројатно внимаваш на чисти алишта, или пак штедиш на пРашок?
За Велешаните баш ми е жал и би сакал да можам да направам нешто окулу тоа... тоа што мене ме интересира е што ТИ направи окулу тоа?Колку што се грижи државата за Велешаните, толку ќе се грижи и за пушачите... Кола возиш? Колата ти е на воздух?! Сега бре прочитавте Владава решила ќе копира глупи европски закони...
Ова што го предлагаш, ако те разбрав добро е: све е загадено, бла-бла, сите ќе умреме и така и така, бла-бла, удри на пушење (или барем мене остави ме да те трујам) итн итн
Економија?Ти бе имаш поим малку економија? Знаеш што значи ова за државата? Прво немој да мислиш дека во оваа држава сите пари што ќе влезат во каса се за тебе за трошење! Парите вртат! Знаеш колку даноци се плаќаат? Знаеш кои казни фрчат?
Немам бројки за Македонија (затоа што најверојатно и нема студии) ама бројките од САД и ЕУ доволно зборуваат сами за себе: Само придобивките од помалиот број случаи на здравствени проблеми заради последици од пушењето, пасивно или активно, неколкукратно ги надминуваат негативните привремени последици врз угостителството.
Прво од каде знаеш што слушам јас и каде излегувам?Преку глава ми е од неписмена раја која излегува по биртии НЕ ВИ СМЕТА ТУРБО ФОЛКОТ БЕ? Или тоа ви ги лечи раните, ве тера да заборавите на маките?
Абе не се срами со глупостите дека цигарите се штетни!
Она што ти сакаш да ми го наметнеш, а за моја среќа овојпат законот е на моја страна, е местата за излегувања да ги бирам не од музички/клубски/whatever аспект туку по тоа дали во нив моментално има нема премногу пушачи.
Хахаха, ти си навистина забавна во својата тесноградост... Значи сите ние што не сакаме да не труеш сме СЕБИЧНИ. Заради тоа што не сакаш да си го мрднеш газето да излезеш надвор да си ја испушиш цигарата, јас и сите како мене треба да НЕ одиме во омилените места.Ти бе мора да си на некои тешки дроги! Па што ти е гајле за моето здравје? Ова е мој живот или твој? Не ти се седи кај што има пушачи? Еве ти решение: СТАНИ ОДИ СИ! Кој си ти да ми кажуваш дали јас сум себична или не? Со мојот живот правам што сакам! Во овој случај
СЕБИЧНОСТА АКО ПОСТОИ Е ОБОСТРАНА!!
Да станам и да си одам?
Не си разбрала, ТИ си таа што ќе стане и ќе си излезе...
Е ова треба да га ставам во потписот... што гледаш и воопшто не е лоша идеја! :wink:Абе не се срами со глупостите дека цигарите се штетни!