Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам друже искрено. Ама без разлика кој бил износот/процентот за 2009та година, за 2010та ќе биде тројно поголем поради трите нови идиотски казнувања
- забрането пушење
- забрането возење со 0.1 промил алкохол во крвта
- разно, има надеж и време за да се пополни оваа точка, само втор ден од 2010 сме.
Јас гледам. За да можеме и јас и ти да седиме ко луѓе, без јас да ти штетам на твоето здравје, а за и двајцата да се чувствуваме ко луѓе кога ќе седнеме негде.Не гледам причина зошто не би имало просторија за пушачи во еден локал, освен преочигледната цел локал да се претвори во просторија за пушачи.
Те фати некој за гуша да излегуваш такви кафичи? Седи си дома бе драга, секако вие непушачите сте малцинство во државава.![]()
Женско сум:helou:
А зошто да "оладам" од темава? Се трудам да објаснам некои работи но мене никој не ме слуша.:nenene:
А може да значи и обратно, дека има уште помала поддршкаТебе не ти правам муабет! Знаеш и сам зошто. Лута сум ти! Ама ај ќе ти одговорам. Ако на форумов да речеме нема подршка (а има поголема подршка) немора да значи дека и во државата нема подршка:wink:
На форумов сите 2 милиона македонци членуваат? Не! Епа?![]()
Никој не се бунеше на претходниот закон секој локал да има просторија за пушачи и просторија за непушачи. Влегуваш во кафич да сркнеш кафе со цигарче, прашуваш келнерката за просторијата за пушачи, ти дава ишарет у стилу "онаму", и немаш гајле.Од друга страна фер е за непушачите кои беа присилени да бидат пасивни пушачи.
Дали се идиотски или не е дискутабилно, а факт е дека доколку не се прекршуваат висината на казните е ирелевантна.
Според мене подобро е помал број на луѓе да го прекршат законот, а да платат енормни “нефер“ казни, отколку голем број да го прекршат законот и да платат “фер“ казни.
Ако висината на казните не делува воспитно на тврдоглавоста јас незнам шо друго.
О сори сори...незнав дека си од понежниот пол...И ај те молам објасними како јас ке одам во кафулињата и кафаните со друштвото ако 50 % од нив се пушачи?(море повеќе ке да се од 50%)
чекај чекај малку ти за нормална се сметаш ???:pos2::pos2::pos2:Така е! А во времето на бц се величеше се што е абнормално и тоа на љубимците негови им одговара така? Епа сега нема така, сега е времето на нормалните!![]()
ИЧ АМА ИЧ тебе да нете боли стојна за мене и моето здравје а колку што е за мое добро толку ти да бидеш жива и тој шо го донесе ај сега некати кажат од штаб репликаИ пак никој не ме слуша дека пушењето е штетно по здравјето за самите пушачи! Ццццццц:nenene: И уште барате простор во кафаните за пушење. Абе како не сваќате дека пушењето е штетно за вас! И дека оваа влада донесе ваков закон за ваше добро бре!
Мистичен кој ти вика помала подршка? А како објасни ми стигна на власт оваа влада ако нема подршка од народот? Па да ги спроведува овие закони...![]()
Не бе..нема да плаќаме.....едноставно ќе го почитуваме законот т.е. ќе ги избегнуваме местата каде е тоа забрането......а и еве кај и да е за некој месец пак ќе проработи од младите најпосетуваната кафана на отворено..градскиот парк:helou:Абе шо сакате правите, законот е во сила, ако не ви одговара и ако нешто ве чеша во џебот, плаќајте си по 300 евра од цигара, шо да ви кажам друго![]()
Види, да те немаше ќе требаше да те измислиме тебеМистичен кој ти вика помала подршка? А како објасни ми стигна на власт оваа влада ако нема подршка од народот? Па да ги спроведува овие закони...![]()
Како па да не....
тој закон беше само онака ради-реда...чадот секаде „шеташе“и џабе ти просторија за непушачи.