P
Princ
Гостин
Ќе мораме да почекаме за таква информација. Ревизорот треба да пресмета што се изело, што се испило.Ајде сеа претпоставка, колку досега ете во 2009 се собрани во процент?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе мораме да почекаме за таква информација. Ревизорот треба да пресмета што се изело, што се испило.Ајде сеа претпоставка, колку досега ете во 2009 се собрани во процент?
Леее..... инка.Што има глупо во тоа непушачите да бидат заштитени?
Се работи за моето здравје ако ти свесно сакаш да ми нанесуваш штета зошто уопште да те толерирам?
Пишав убав и долг пост, незнам дали го прочита на претходниве страни. Еве да сублимираме уште еднаш во две реченици, најпросто што може - нема да изгуби од акцизи, затоа што забраната нема да влијае на намалување на продажбата на цигари. Но, ќе се соберат значителни средства од наплата на глоби.
Ајде сеа претпоставка, колку досега ете во 2009 се собрани во процент?
Ти силно си убеден дека буџетот (пази) СЕ НАПОЛНАЛ од казни, а појма немаш колку. Значи претенциозно и од нервоза ти е муабетот или верваш на политичка реторика без многу мислење.
Види, ако СОЛИДНО НЕ СЕ ПУНИ, тогаш сме сведоци на голема моронштина на нашата ценета ВЛАДА!!! Не ми е јасно што толку тогаш , во овие ептен кризни, неколку следни години , запнала да праат НЕРВОЗА со МЕГАЛО КАЗНИ, по сите основи , не само од Забрането Пушење????
Мислам дека сепак се полни и тоа добро...како за полнење од такви извори..![]()
Ќе мораме да почекаме за таква информација. Ревизорот треба да пресмета што се изело, што се испило.
Леее..... инка.
Одлично е непушачите да бидат заштитени. И да се најде вистинско решение. Кафичи за непушачи, простории за непушачи... кафичи за пушачи, простории за пушачи.
Едноставно, без забрани и глоби. Ептен едноставно. Незнам што е комплицирано.
Ова е една од причините зошто нема да успее законов. Владата, занесена во нејзината цел да собере што повеќе приходи од казни, носи секакви закони и забрани. Ама заборава дека доколку ја немаш поддршката од најголем дел од населението, законот не значи ништо, гола вода.
Еј, супер, уште да дадеше одговор на просто поставеното прашање по однос на проблемот, без финтаџиски муабети во кои се бега од одговор.Мене па вчера ми се виде многу функционално. Пред локал пепељара, плус и нова шема се отвара социјализират луѓе. Ете зимно време еден од оние греачите (како и да се викат) мислам дека 600 денари за плинска боца шо трај цел ден не се голема инвестиција. Задоволството јес да не е исто, ама ако се работи за зависност има задоволителни услови да се задоволи без да се наруши комфортот а и здравјето на 10-100 “невини“ во локалот.
Види, ако СОЛИДНО НЕ СЕ ПУНИ, тогаш сме сведоци на голема моронштина на нашата ценета ВЛАДА!!! Не ми е јасно што толку тогаш , во овие ептен кризни, неколку следни години , запнала да праат НЕРВОЗА со МЕГАЛО КАЗНИ, по сите основи , не само од Забрането Пушење????
Мислам дека сепак се полни и тоа добро...како за полнење од такви извори..![]()
Законов не е донесен за владата да собира приходи, туку за доброто на македонските граѓани!
Полека но сигурно пушењето убива!
И ај погледни горе во анкетата:wink:
Значи ја има подршката од повеќето:wink:
Да, од дууууури неполни 3% повеќе, кои се направија во последниве неколку часаИ ај погледни горе во анкетата:wink:
Не стварно не те прашвам тенденциозно, најискрено ме интересира дали вистина се работи за значителен процент 10, 20, 30 проценти.
Еј, супер, уште да дадеше одговор на просто поставеното прашање по однос на проблемот, без финтаџиски муабети во кои се бега од одговор.
Не, сериозно, зошто да не е така?
Да, од дууууури неполни 3% повеќе, кои се направија во последниве неколку часа
Ептен гоoooлема поддршка има забранава![]()
Ај сега земи пенкалото и направи анализа на старосната структура на на оние кои гласале. Ако ги иземеш минималната и максималната вредност и добиеш просек 16-17 години, тогаш зборуваме за популација која и онака НЕ СМЕЕ ниту да пуши, ниту да купува цигари, ниту пак да биде послужувана со алкохол по истите оние локали во кои не сакаат да им се зачадува гардеропката.Законов не е донесен за владата да собира приходи, туку за доброто на македонските граѓани!
Полека но сигурно пушењето убива!
И ај погледни горе во анкетата:wink: