Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Apokalitpo, ovoj citiraniov kaza sve! Da ja zaklucime temata, a?Kлиматските промени од човекот зависат многу малку,околу 0.1 %. Загревањето и заладувањето на Земјата се природни процеси и човекот тука може многу малку да стори![]()
Да... а брат мислиш дека ако почнеме да пукаме со атомски оружија нема да достигнеме до степен сами да се уништиме??? тогаш немало луге да ги сечат дрвата и да снема од главните произведувачи на кислород... НО ТОГАШ СОНЦЕТО СВЕТЕЛО РЕГУЛАРНО!!! А СЕГА ОЗОНСКАТА СЕ ШИРИ И ТОПЛИНАТА НА ПЛАНЕТАТА СЕ ЗГОЛЕМУВА ИСПАРУВААТ ВОДИТЕ ПОБРЗО СЕ ЛАДАТ СТРУИТЕ СЕ МЕНИ РЕЛЈАФОТ НА ЗЕМЈИТЕ НАТПРИРОДНО
лол ... нафтата што се наога е со километри подземјата па со гооолеми бушалку се прави тоа а не со ноктите на лугето... немаш логика да ме сватиш
Абе ти сам не се разбираш па очекуваш друг да те разбере, која бе дупка која бе топлина од неа??????????:pos2:
Е јбг кога и недобро упатени во некоја работа дискутираат за неа наместо да читаат и учат!!!!
На темава доаѓам кога ми е досадно да се насмеам малце... Ништо од ова нема да се случи, можеби ќе затоплување или климатски промени но во мал размер, а ништо од гореспоменатото. Тоа е само за да се замајува јавноста од вистинските проблеми, да има тема за драпање и да е полни со непотребни работи за да неможе да ја увиди реалноста.
а реалноста е?
дај просветли не![]()
Apokalitpo, ovoj citiraniov kaza sve! Da ja zaklucime temata, a?
Zosto pobogu vakvi postovi!
Temata e sosema druga!
Ограничување на сите човекови права, претварање на народот во роб на неколку масони или владетели, стварање на една светска влада... итн...итн... А ние ќе драпаме овдека за ледено доба за 6 месеци... Исто ко во 2000-та што ќе имаше хаварија на компјутерските системи, исто што и дека во 2012 ке има катаклизми, апокалипса и уште триста други гомна кои се интересни за обичниот човек да се замара под влијание на медиумите и да нема простор да размислува за тоа што навистина се случува околу него.
се согласувам со ова ...
но не го занемарувам и фактот дека постои можност од катаклизми, имало и ќе има катаклизми ...
сепак човекот и сега е роб на норми и правила .. а кои се тие кои ги влечат тие конци и ги поставуваат правилата (пак истите тие владетели, масони, семејства итн итн )
но сепак за да има напредок глобализацијата е неизбежна ... но е битно на кој начин ќе се спроведе ... битно е кој ќе ги влече конците ... таков светски идеолог со идеја (во која ќе се исфрли Егото, материјализмот пред човечноста, во која Идеја ќе постои почит од тебе кон секого и од сите кон тебе, соживот и среќа) а кој не е марионета во рацете на другите сеуште не сум чул дека постои ....
потребна е глобализација поради соживот конечен на земјава и напредок кон надвор од неа ... доста беа војни самоуништувања и материјализам пред се ...
кога ќе сватиме дека сите сме едно Големо семејство и почнеме да делуваме сите за доброто на сите без скриени намери поради материјалистички придобивки ќе тргнеме сите напред посреќни ...
моемнталната ситуација е многу далеку од тоа ...
секој денеска делува позади маска и со скриени намери и пред се за свои лични интереси ...
некогаш си викам па и нека дојде некоја катаклизма да не збрише ... белким на наредните ќе им тргне подобро ... џабе им го трошиме времето ..![]()