Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Тимот се уигрува на пријателски и контроли натпревари,на купови од типот на Берлускони купот,Тим купот и слични. Не се уигрува во тек на сезоната кога сите тимови гледаат да зберат бодови за што повисок пласман,а не да го уиграат тимот.Ама нашата управа многу доцна ангажираше некои од играчите па така да останува да се уиграат низ текот на сезоната и не очекувамнекое големо достигнување сезонава пошто дома од вакви екипи несмееме да губиме бодови. Се надевам ќе се уиграт брзо и ќе изненадат и ќе ми сменат мислењето. Саа за саа мислам оти тешко оти ќе напрааме некој значаен успех таа сезона
Чоек тимот е тотално нов ,не се прави тим за 3 месеци,така е тоа изиграј 10 пријателски и после ќе газат целосно нов тим ,читам сеа нешто за Касано во јануари ,ни треба ваков напаѓач иако е малце болен у главата:) вчера го искина Мора по десна страна .

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Чоек тимот е тотално нов ,не се прави тим за 3 месеци,така е тоа изиграј 10 пријателски и после ќе газат целосно нов тим ,читам сеа нешто за Касано во јануари ,ни треба ваков напаѓач иако е малце болен у главата:) вчера го искина Мора по десна страна .
Никаде не спомнав дека ќе газат одма. :) Само пишав дека требаше со засилувањата малце порано да ја фатат работата да ги ангажираат за да може постепено со тек на времето побрзо да се уиграт и адаптират,ама уште е старт на првенство ваљда ќе биде поарно.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Traore е повреден еден месец. Штета, се надевав дека ќе го гледаме дечково против Лех или Удине...

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
епа некој вика касно биле заангажирани некој играчи епа нека ојт тој таму нека биди генерален директор и нека преговара тој мисли лесно е е не ако моџи ги решаваше за 15 20 мин епа сигурно им има давано и пари од поке од договореното тоа го мислам дека има правено мучки

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ајде после некое време и јас да прокоментирам нешто, цело време читам и нон стоп се врти истиот муабет дали ќе биде нешто од ЈУВЕ оваа сезона, мое мислење е дека апсолутно ништо нема да биде, играчкиот кадар е сосема солиден(со исклучок на бековите) но тренерската функција во клубот барем според мене е најслабата точка, 2 натпревара по ред Дел Нери прави круцијални грешки, едно не ми е јасно сака да ја добие Сампдорија во последните 15 минути а ги вади двата најдобри играчи, гледа дека не може ништо да направи преку средина туку само преку крилата и тој баш тие ги вади, поголема глупост од таа не сум видел, со такви потези јас искрено најмногу што се надевам е 4 место и тоа ќе видиме дали ќе биде достижно, јас незнам каква е оваа преродба кога во последните 3 години не се доведе еден асален дефанзивец(без разлика што во тоа време беше друга управа), бековите ни се ужас веќе четврта сезона, така екипа не се прави, се знае во Италија, кој ја има најдобрата одбрана тој го освојува и скудетото, неможам да го споредам Де Челие со Киву ниту пак Мота со Занети, со две класи се послаби од нив, кога ќе се вземе во предвид и незаинтересираноста на голем дел од играчите ќе имаме повторно бурна сезона со многу нервози. Тим кој прима 3 гола на домашен терен и тоа сите ефтини голови не може да се надева на ништо. Четири години поминаа а јас не видов ништо подобро во овој нов ЈУВЕ, незнам како очекуваат фановите да бидат оптимисти кога самиот Дел Нери изјавува дека ЈУВЕ нема капацитет за скудетото, треба самиот да се преиспита дали клубот нема капацитет или пак самиот тој, мое мислење е доколку беа доведени два солидни бека и тренер од нешто повисок ранг ЈУВЕ итекако ќе имаше шанса за скудето, вака се се врти во круг, од трн па на глок.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Bobby Bettega изјавува дека Јувентус не е инфериорен во однос на ниту една екипа:

"Погледнете ги реултатите на другите екипи до сега, Интер постигна само 2 гола на 2 натпревари, Милан изгуби од Чезена. Зошто би требало Јувентус да биде инфериорен во однос на нив...?"

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ајде после некое време и јас да прокоментирам нешто, цело време читам и нон стоп се врти истиот муабет дали ќе биде нешто од ЈУВЕ оваа сезона, мое мислење е дека апсолутно ништо нема да биде, играчкиот кадар е сосема солиден(со исклучок на бековите) но тренерската функција во клубот барем според мене е најслабата точка, 2 натпревара по ред Дел Нери прави круцијални грешки, едно не ми е јасно сака да ја добие Сампдорија во последните 15 минути а ги вади двата најдобри играчи, гледа дека не може ништо да направи преку средина туку само преку крилата и тој баш тие ги вади, поголема глупост од таа не сум видел, со такви потези јас искрено најмногу што се надевам е 4 место и тоа ќе видиме дали ќе биде достижно, јас незнам каква е оваа преродба кога во последните 3 години не се доведе еден асален дефанзивец(без разлика што во тоа време беше друга управа), бековите ни се ужас веќе четврта сезона, така екипа не се прави, се знае во Италија, кој ја има најдобрата одбрана тој го освојува и скудетото, неможам да го споредам Де Челие со Киву ниту пак Мота со Занети, со две класи се послаби од нив, кога ќе се вземе во предвид и незаинтересираноста на голем дел од играчите ќе имаме повторно бурна сезона со многу нервози. Тим кој прима 3 гола на домашен терен и тоа сите ефтини голови не може да се надева на ништо. Четири години поминаа а јас не видов ништо подобро во овој нов ЈУВЕ, незнам како очекуваат фановите да бидат оптимисти кога самиот Дел Нери изјавува дека ЈУВЕ нема капацитет за скудетото, треба самиот да се преиспита дали клубот нема капацитет или пак самиот тој, мое мислење е доколку беа доведени два солидни бека и тренер од нешто повисок ранг ЈУВЕ итекако ќе имаше шанса за скудето, вака се се врти во круг, од трн па на глок.
И што треба сега да го избркаме Дел Нери?Од Раниери наваму само тренери мењаваме и за тоа се фрлаат пари тоа се играчите неможе преку ноќ да најдат игра не е така едноставно има многу ротации во натпревар неможе секој да се снајде зависи и од противникот.Со измените Дел Нери отиде од 4-2-2 на 4-3-3 формација што значи не се бранел.И Киелини изјави дека Јуве нема капацитет за скудето и тоа е реално зошто немаме игра за такво нешто треба уште некоја година ако може да се направи во Лига европа повеќе не дека не сакам скудето ама да ја согледаме реалноста за после да не се разочаруваме.Треба многу да работи Дел Нери со играчите за да знае кој колкави можности има и кој заслужува прв тим неможе замерки да му даваме од второ коло нека помине сезонава па ќе видиме дали ќе се мења тренер

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Не знам дали некој спомна, но Красич и Кваљарела се во тимот на колото според football-italia.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
незнам за другите ама кваљарела тапа ја изгира последнава утакмица

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
кога дојде андреа на преседателско место рече вака ние ке се обидиме да направиме конкурентен тим првата година ке ги покриеме дупките па тек од наредната за титула да се атакува а не од прва год ... ете толку јакиот тим на волф со џеко графите и диего има 3/3 изгубени ....

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
И што треба сега да го избркаме Дел Нери?Од Раниери наваму само тренери мењаваме и за тоа се фрлаат пари тоа се играчите неможе преку ноќ да најдат игра не е така едноставно има многу ротации во натпревар неможе секој да се снајде зависи и од противникот.Со измените Дел Нери отиде од 4-2-2 на 4-3-3 формација што значи не се бранел.И Киелини изјави дека Јуве нема капацитет за скудето и тоа е реално зошто немаме игра за такво нешто треба уште некоја година ако може да се направи во Лига европа повеќе не дека не сакам скудето ама да ја согледаме реалноста за после да не се разочаруваме.Треба многу да работи Дел Нери со играчите за да знае кој колкави можности има и кој заслужува прв тим неможе замерки да му даваме од второ коло нека помине сезонава па ќе видиме дали ќе се мења тренер
Јас како што знам од кога се вративме во Серија А немаме еден саглам тренер, се некој слепци доаѓаат, можеше да се доведе некој добар тренер али незнам од кој причини еве го Дел Нери, нели велеа порано да дошол тренерот за да ја уиграл екипата, јас не гледам никаква уиграност во моментот, не сме ние некоја маалска екипа па самиот тренер да вели дека сме немале капацитет, ако некој планира да го направи клубот на ранг на Сампдорија ондак ок само незнам колку фановите ќе се помират со тоа, секогаш прв приоритет на Јуве треба да е скудетото, и незнам јас за каков капацитет ми зборува Дел Нери кога ниту Интер ниту Милан не се којнзае колку сјајни (и Бетега го кажува тоа во својата изјава) така да не е времето мерило дали екипата ќе игра добро или не туку пристапот кон играта, ако на пола од играчите не им е битно дали ЈУВЕ ќе победи или не ондак џабе е време, впрочем ова е 4 година по ред без титула а уште се вели нов проект ова она, требало време. Треба некој сериозно да си ја свати работата и да почнат со резултати, кој не дава максимум од себе за клубот вратата му е слободна,а и време е според мене Алекс да се седне на клупа, годините го газат, нема сила за цела утакмица, може да игра во последните 30 минути кога би бил многу попродуктивен за екипата, не ме нервира тоа што губат, ме нервира нивниот пристап, е само затоа ЈУВЕ неможе да стигне до титула а не поради играчкиот кадар.

Alexandre_Pato

Шева 7
Член од
13 февруари 2009
Мислења
132
Поени од реакции
36
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom