^ Поентата е што играчите никој не ни ги подари туку сами си ги биравме...
Немав нет подолго време, па да си кажам што ми лежи на душа во однос на првиот натпревар против Бари.
Катастрофалната работа на Марота летово дојде до израз уште во првото коло. Тоа беше оној истиот мизерен Јувентус кој го гледавме во претходните две сезони. Неможам да сватама како тимот нема ама баш никаков дух за надигрување. Наместо да излезат на терен и да горат од желба да играат во првиот натпревар од сезоната, половина од првотимците се вртеа како пијани кокошки.
Со ваква игра најмногу што можеме да се надеваме е четврттото место.
Најразочаран сум од Бонучи, Пепе, Мартинез Маркисио и Сисоко. Красиќ и Кваља не ги критикувам затоа што немаа доволно време да се вклопат во тимот.
Бонучи - за оваа дрвово плативме 15,5 милиони евра ???? Треба да си деген (т.е. Марота ) за да направис вакво нешто. Бонучи е потпросечен дефанзивец кој има да седи цела сезона на клупа доколку не се деси чудо со неговата форма. Ринаудо е далеку подобро решение од него, а за Легро па муабет да неправиме. Играчиве на Бари го дупеа како Украинка во порнич па мораше Киело да игра и за него. Крајно сум разочаран од овој, ако мисли Дел Нери да го игра прва постава, Господ нека ни е напомош, две чисти нема овој.
Мартинез - секоја топка што ја фати ја погреши, иако половина од второто полувреме го играше повреден, сепак се виде дека човекот го нема очекуваниот капацитет за да го носи црно-белиот дрес. Уштед една огромна грешка на Марота, која не чини 12 милиони евра.
Пепе - од овој очекував најмногу од сите трансфери на Марота. тотално изгубен на првиот меч, пробуваше и лево и десно ама без ефект на двете страни. Подобро нека го стават десен бек да игра, барем има брзина и острина во дуелите.
Маркисио - е ова детиштево почнува на живци да ми иде. Ебате талентот ќе изигра една утакмица па десет е камен. Доколку влезе Аквилани во форма Марксиио има да замрзне на клупа. Алмирон се покажа како трипати побрз од него ( и не само од него туку од целиот тим на Јуве, неверојатно е каков играч испуштивме и не успеавме да го вклупиме) Алмирон имаше повеќе успешни пасови од цел тим на Јуве заедно.
Сисоко - што се деси со човеков навистина незнам. Неможе да погоди подавање на пет метри, а за подалеку да не зборувам. Огромен пад во формата. Очекувам Фелипе Мело, кој е дефинитивно најдобриот средњак што го имаме, и Аквилани да бидат првотимици, Сисоко и Маркисио во моментов се надвор од колосек.
Кога ќе се собере се, натпреварот против Бари само ги потврди последните две сезони и најави дека во тимот ништо дсрастично не е сменето. Сеуште Јувентус нема победнички дух и менталитет, а без тоа ќе завршиме како што завршивме лани.