Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Уште од кога се направи трансверот на диего претпоставував дека е вклучен Џеко.Сега после изјавава сум 100% сигурен дека ќе дојде во Јуве.

Член од
28 август 2008
Мислења
184
Поени од реакции
11
ако се деси ова нз добро би ни дошол во јаноари
Не може да дојде во Јануари затоа што веќе го купивме Красич,а во еден трансфер период може да се купи само еден non EU играч :smir:.Ако сакаме да го купиме ќе мора да чекаме до наредното лето,али по последната изјава на Марота и тоа ќе биде тешко.“We’ll make another attempt to get him, but I have a feeling that he will end up at Bayern Munich…”.Очигледно Марота е песимист во врска со Џеко,па мали се шансите да го видиме во црно-бел дрес наредната сезона :toe:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Не може да дојде во Јануари затоа што веќе го купивме Красич,а во еден трансфер период може да се купи само еден non EU играч :smir:.Ако сакаме да го купиме ќе мора да чекаме до наредното лето,али по последната изјава на Марота и тоа ќе биде тешко.“We’ll make another attempt to get him, but I have a feeling that he will end up at Bayern Munich…”.Очигледно Марота е песимист во врска со Џеко,па мали се шансите да го видиме во црно-бел дрес наредната сезона :toe:

50 страни поназад:
Oчигледно е дека Волфсбург не сакаше да го продаде Џеко на ниеден друг клуб освен на Минхен. Затоа ја ставија и таа смешна цена од 40 мил за никој да не може да ја понуди (од тие што беа заинтересирани за него) и да имаат алиби да ги одбиваат другите понуди. Не се прашува играчот во случајов што сака. Да беше така тој веќе ќе беше во црно-црвен или црно-бел дрес.

Освен ако се случило нешто со трансферов на Диего, ама скептик сум...

:coffee:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Можно е да го спремаат за во Минхен али Џеко изјави дека не сака да игра у бундес лига па сеа не знам,едно е желбата на браќата Хенес друго е желбата на Џеко,сеа кога веќе Милан го земаа Ибрахимович ние остануваме но до следно лето мн. работи може да се десат,можеби и други клубови ќе влезат у игра

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.975
Поени од реакции
5.590
50 страни поназад
А можно е и да е само трансфер политика на Марота,за никој да не го обвинува и да не му создава притисок зошто не успеал да го потпише Џеко.Исто така можно е со изјавата дека „мислам дека Џеко ќе заврши во Баерн“ сака да го одбрани играчот од понуди од други тимови,и да ја зачува својата позиција кај играчот. Што е најточно повеќе ќе се разјасни наредното лето.

Одлична колумна на Антонио Лабате за трансфер пазарот на Јувентус и за работата на Марота.

С

сашенко

Гостин
Што бе пак Џеко ке го донасаат новинарите кај нас?Булшит.Најомилена тема им сме на трачарите во светот на фудбалот.Мир не ни даваат.Не е ни прв ни последен џеко за кого се вртеле вакви муабети околу доаѓање у јуве а пак не се случил трансфер така да :coffee:

F

FuckYouAll

Гостин
Одкако се изјасни Диего му дојде ред на Џио.
Тоа со црвено ми се допаѓа. :)

Novo pojačanje Parme, Sebastian Giovinco, se još jednom obrušio na Juventus, povodom njegovog odlaska iz Torina.

"Atomski mrav" je bio frustriran zbog toga što nije dobijao pravu priliku da pokaže svoj talenat, te je odlučio pronaći svoju sreću negdje drugo.
U intervjuu za SKY Italiu, Giovinco je bio upitan i da prokomentariše navode Diega "da uprava torinskog kluba nije bila iskrena s njim", te o svom ličnom slučaju.
"Istina je, direktori su trebali biti jasniji, trebali su takvi biti od prvog dana od kad sam došao, da mi kažu kakvi su im planovi. Medjutim, nisu bili takvi, nisu bili iskreni. Ali život ide dalje. Ne znam kako su se direktori ophodili prema Diegu, medjutim ja mislim na sebe."

"Nisu me tretirali onako kako sam želio, ali ne mislim više na to. Sada sam ovdje (Parma) i mislim samo na to da budem dobar u novom klubu. Za budućnost ćemo vidjeti. Nadam se da će moje partije ovdje promijeniti misljenje ljudi u Juventusu."

"Ovdje sam našao to što nisam imao u Juventusu, respekt prije svega. Prošla godina je bila teška. Stvari su krenule loše po mene, po ekipu, po klub, bila je najgora u historiji, tako da možete zamisliti kako je to izgledalo".

Sebastianu želimo što bolje partije u ekipi Parme , i povratak u ekipu Juventusa sljedece sezone.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Ќе се врати, само има еден мал проблем. Ако реши Парма да откупи половина од неговиот договор, Џовинко останува таму и наредната сезона. Освен ако не сака Јуве да си ја откупи штотоку продадената половина (најверојатно по многу повисока цена) или на слепа аукција. Договорот што го потпиша Марота со Парма гласи така.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.975
Поени од реакции
5.590
Зебина на својата презентација како нов играч на Бреша изјави дека му посакува на Андреа Ањели и на другите свои соиграчи голем успех со Јувентус,и изјави дека не очекувал многу од минатата Управа со оглед на тоа како го третирале Недвед.За несогласувањата со фановите на Јувентус изјави дека е недоразбирање. линк

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Одкако се изјасни Диего му дојде ред на Џио.
Тоа со црвено ми се допаѓа. :)

Novo pojačanje Parme, Sebastian Giovinco, se još jednom obrušio na Juventus, povodom njegovog odlaska iz Torina.

"Atomski mrav" je bio frustriran zbog toga što nije dobijao pravu priliku da pokaže svoj talenat, te je odlučio pronaći svoju sreću negdje drugo.
U intervjuu za SKY Italiu, Giovinco je bio upitan i da prokomentariše navode Diega "da uprava torinskog kluba nije bila iskrena s njim", te o svom ličnom slučaju.
"Istina je, direktori su trebali biti jasniji, trebali su takvi biti od prvog dana od kad sam došao, da mi kažu kakvi su im planovi. Medjutim, nisu bili takvi, nisu bili iskreni. Ali život ide dalje. Ne znam kako su se direktori ophodili prema Diegu, medjutim ja mislim na sebe."

"Nisu me tretirali onako kako sam želio, ali ne mislim više na to. Sada sam ovdje (Parma) i mislim samo na to da budem dobar u novom klubu. Za budućnost ćemo vidjeti. Nadam se da će moje partije ovdje promijeniti misljenje ljudi u Juventusu."

"Ovdje sam našao to što nisam imao u Juventusu, respekt prije svega. Prošla godina je bila teška. Stvari su krenule loše po mene, po ekipu, po klub, bila je najgora u historiji, tako da možete zamisliti kako je to izgledalo".

Sebastianu želimo što bolje partije u ekipi Parme , i povratak u ekipu Juventusa sljedece sezone.
Да да ако ги чита чоек текстојте а не само насловите можи да се осети дека Џовинко болно посакува да игра за Јуве. Насловите се обидват да ја извртат цела приказна и да напрат контроверзија.
На Џовинко премногу му е потребно играње и сум пресреќен шо замина во некое клупче (фаак колку се менват работите, Парма беше гигант) да учи. Со потегот со косопствеништво Марота можеби го решава проблемот со претходната позајмица на Џио. Тогаш едвај беше игран. Сега Парма ќе имаат мотивација да кренат малку цена за Џио ако го промовираат во играчиште.

--- надополнето ---

Зебина на својата презентација како нов играч на Бреша изјави дека му посакува на Андреа Ањели и на другите свои соиграчи голем успех со Јувентус,и изјави дека не очекувал многу од минатата Управа со оглед на тоа како го третирале Недвед.За несогласувањата со фановите на Јувентус изјави дека е недоразбирање. линк
Кажав на неколку пати Зебина е голем оратор. На неколку пати ја имаше брането позицијата на Јуве. А интересно е кој бил тој третман на Недвед.

F

FuckYouAll

Гостин
Да да ако ги чита чоек текстојте а не само насловите можи да се осети дека Џовинко болно посакува да игра за Јуве. Насловите се обидват да ја извртат цела приказна и да напрат контроверзија.
На Џовинко премногу му е потребно играње и сум пресреќен шо замина во некое клупче (фаак колку се менват работите, Парма беше гигант) да учи. Со потегот со косопствеништво Марота можеби го решава проблемот со претходната позајмица на Џио. Тогаш едвај беше игран. Сега Парма ќе имаат мотивација да кренат малку цена за Џио ако го промовираат во играчиште.
Да да, насловот се продава. :)
Ако продолжи Џио како првото коло сигурно ќе стане голем играч и се надевам дека ќе го замени Капитенот.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.975
Поени од реакции
5.590
Кажав на неколку пати Зебина е голем оратор. На неколку пати ја имаше брането позицијата на Јуве. А интересно е кој бил тој третман на Недвед.
Точно така.Зебина беше еден од најгласните играчи на Јуве за време на фарсополи.За Недвед се шпекулираше дека Секо му давал помала плата за да го продолжи договорот со Јуве,а Недвед ја одбил.

Кога беше поставен Андреа Ањели за Претседател,Недвед уште другиот ден изјави дека е подготвен да се врати во Јувентус и да му помогни во враќањето на старите патеки,а пред тоа одбиваше да заземе некоја функција во клубот.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Точно така.Зебина беше еден од најгласните играчи на Јуве за време на фарсополи.За Недвед се шпекулираше дека Секо му давал помала плата за да го продолжи договорот со Јуве,а Недвед ја одбил.

Кога беше поставен Андреа Ањели за Претседател,Недвед уште другиот ден изјави дека е подготвен да се врати во Јувентус и да му помогни во враќањето на старите патеки,а пред тоа одбиваше да заземе некоја функција во клубот.
Интересно. А Шо стана со Недвед нели ќе се враќаше во клубот на некоја провизорна функција како медијатор меѓу играчите и управата? Мислам дека сето ова беше во времето кога Бетега беше во клубот.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
изгледа нема надеж за Супермен,ќе се врател на терените дури наредната година.....

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.975
Поени од реакции
5.590
изгледа нема надеж за Супермен,ќе се врател на терените дури наредната година.....
Па подобро така,отколку како што направи минатиот пат.Се врати побрзо од предвидувањата само да му помогни на Јуве,со неизлечена повреда,и си направи поголема штета.Затоа сега изјавува дека се враќа само кога ќе се опорави 100%.

Јакинта веројатно ќе биде подготвен за со Сампдорија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom