Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Аквилани нема да го пушти одма Мело ќе биде прва а ќе влезе како резерва можда во наредните утакмици ќе почнува прва коа ќе почне ЛЕ таму Мело ќе биде прва постава според мене

Циглер не е нешто посебно, еве тазе беше мечот со Вердер и ништо посебно не изигра исто и претходно не ми имаше впечаток некој остаено. Просечен играч.
Овај Беналуан појма немам кој е и се надевам не е некој на нивото на ДеЧеље и да се коцкаме со него.
За трансфер на Капдевила исто сум против. едно шо мислам старичок дека беше второ мислам дека е најслабиот стартер од репрезентацијата на шпанија од светското.
колку пари-толку музика,за трансфер од околу 3-4 милиони евра Циглер е добро решение,не да го фалам играчот ама физички барем е спремен и е далеку подобар и од Гросо,Григера,Зебина.....се праша за Баштош,меѓутоа сума над 16 милиони евра Јувентус по се изгледа не можи да си ја дозволи во моментот

Несакам да плачам по Диего што е сторено сторено е само не ми е јасно како мозат играч како Диего да продадат за 15м, поарно Мартинез да не го купеа (12м) и така на таа позиција натрупавме играчи (Пепе, Красич) :jaj: Само се надевам дека не згеши управата, времето ќе покаже. Му посакувам се најдобро на Диего :toe:

запнале па запнале по диего нека крши гла ако сакаше да игра војуве ке речеше стоп на трансферот немаше да се сложи ај достате минато е веке диего ајт

Капдевиља :jaj:

Капдевиља лани десет пати подобро изигра од тоа што Де Чеље и Гросо заедно го изиграа минатата сезона,и е класа над нив.И на натпреварот против Штурм беше очигледно дека левата бековска позиција е најслабата точка во Јувентус,и мора да се ангажира некој играч на таа позиција.Де Чеље е тотално бескорисен во одбрана,а во 4-4-2 формацијата бекојте треба да бидат подефанзивно ориентирани.

Диего вчера му се заблагодари на Јувентус заради тоа што секогаш биле коректни кон него, а денес изјавува тотална спротивност од вчерашната изјава (бил продаден против желбата на Дел Нери,Марота не му кажал ништо итн.),а вчера му се заблагодари на клубот бидејќи секогаш биле искрени кон него.Има голема контрадикторност во неговите 2 изјави, и сам се негира себеси.

Капдевиља лани десет пати подобро изигра од тоа што Де Чеље и Гросо заедно го изиграа минатата сезона,и е класа над нив.И на натпреварот против Штурм беше очигледно дека левата бековска позиција е најслабата точка во Јувентус,и мора да се ангажира некој играч на таа позиција.Де Чеље е тотално бескорисен во одбрана,а во 4-4-2 формацијата бекојте треба да бидат подефанзивно ориентирани.

Диего вчера му се заблагодари на Јувентус заради тоа што секогаш биле коректни кон него, а денес изјавува тотална спротивност од вчерашната изјава (бил продаден против желбата на Дел Нери,Марота не му кажал ништо итн.),а вчера му се заблагодари на клубот бидејќи секогаш биле искрени кон него.Има голема контрадикторност во неговите 2 изјави, и сам се негира себеси.

Ќе видиме колку ке направи овој Капдевиља. Сигурно е подобар од Де Чеље и од Гросо, ама само подобар. Дај боже да игра јако, во Шпанија ми беше најслабиот играч кога играше за репрезентацијата.
Да се надевам дека ке изигра јако овие 2 години што му остануват од неговата кариера :)

Што бидна со Зеиглер и овој од Франција ?

Ќе видиме колку ке направи овој Капдевиља. Сигурно е подобар од Де Чеље и од Гросо, ама само подобар. Дај боже да игра јако, во Шпанија ми беше најслабиот играч кога играше за репрезентацијата.
Да се надевам дека ке изигра јако овие 2 години што му остануват од неговата кариера :)

Што бидна со Зеиглер и овој од Франција ?
за Ѕиглер мислам дека самп не го пушта на позајмица ке мора кеш а додека за тој од франција пристигунав понеделник :toe:

Слабо-јако,сепак е прв избор за лев бек во Шпанската репрезентација која во моментов е Европски и Светски Првак,а играчот ги изигра скоро сите натпревари за Репрезентацијата.Ако е слаб,веројатно немаше ниту да биди таму.

Слабо-јако,сепак е прв избор за лев бек во Шпанската репрезентација која во моментов е Европски и Светски Првак,а играчот ги изигра скоро сите натпревари за Репрезентацијата.Ако е слаб,веројатно немаше ниту да биди таму.

Нема друг, затоа беше таму. Ќе ви биде Гросо втори дел. ;)

колку пари-толку музика,за трансфер од околу 3-4 милиони евра Циглер е добро решение,не да го фалам играчот ама физички барем е спремен и е далеку подобар и од Гросо,Григера,Зебина.....се праша за Баштош,меѓутоа сума над 16 милиони евра Јувентус по се изгледа не можи да си ја дозволи во моментот

Епа да Јуве потроши мнооооогу пари па можеби годинава (секако не играме во ЛШ) ќе замижат и ќе тераат вака (со коцкање). Ако не бива на зима ќе фрлан дузина миљончиња за салам бек. А до година нов. ОВа е една теорија

Се сложвам дека таа позиција е топ приоритет

Диего вчера му заблагодари на НАВИВАЧИТЕ не на клубот. Оваа другата изјава е за клубот. Во секој случај ако не му светнеја доларчиња во очите ќе си кажеше не. Вака ко сака да биди цар на село место да се тепа во врвен клуб нека оди. Јак е оптимизмо на клупчињата како Волзбург, Сити, Салзбург дека преку ноќ можат да станат нешто.

Кога веќе сум кај Диего да си се олеснам. Едно време ќе го дававме за 17 па се попишманивме па сега за 16 го дадовме (а за Красиќ цепидлачевме). Не заебавајте белки Марота шмркал баш тогаш.
Со оглед дека Џеко беше централна точка на преговорите (а Красич го сакавме очајно) мислам дека Марота оцени дека Красич ни треба СЕГА (Елиа испадна од игра - нели можевме да ги земиме Елиа+Џеко ам ништо). Од друга страна Џеко уште не ни треба очајно па треба малку да се ослободи простор во нападот и плус да го испоштоваме она глупото правило на федерацијата. Сакам да кажам дека една опција е Марота да го има пазарено Џеко за следен рок и тука да има спуштено цена преку отстапвање на одреден период + диего (шо би значело дека ова е провизорна сума) и Јувентус со одредена доплата да можи да го ангажира Џеко. Ова е само размислување.
Мал потсетник управава уште на почетокот на летото си кажа дека многу не се надева на диего и ако памтите трчаше да го трампа за агуеро.

Шпанија : одбрана = Магаре : музика. Опциите на шпанија на таа позиција се Арбелоа или тој шо е мизерно. Типот не е ништо подобар од овие а како светски шампион (леле шо оди по земјава :kesa:) можи да држи цена

Сега па читам сме се интересирале за Бензема или Бориело WTF??? Уште еден коњ не ни треба ако не шитнат некој напаѓач. Бензема така така ама Бориело боже пази

Диего вчера му заблагодари на НАВИВАЧИТЕ не на клубот. Оваа другата изјава е за клубот. Во секој случај ако не му светнеја доларчиња во очите ќе си кажеше не. Вака ко сака да биди цар на село место да се тепа во врвен клуб нека оди. Јак е оптимизмо на клупчињата како Волзбург, Сити, Салзбург дека преку ноќ можат да станат нешто.
Еве ја изјавата што ја даде Диего вчера која се однесуваше и за навивачите и за клубот:

Juventus have started a new project and I was not a central element, patience players like me will always find space. The company however was clear and correct to me, I was treated well and assignment does not affect the relationship I have with absolutely that they remain very good.
„Јувентус почна нов проект во кој јас не бев централен елемент,стрпливите играчи како мене секогаш ќе си најдат простор.Како и да е,клубот секогаш беше искрен и коректен кон мене, јас бев третиран убаво и моето заминување не се одразува врз врската која ја имам со клубот,а која апсолутно останува многу добра“

линк

А денес изјавува дека не бил третиран убаво од клубот, што е тотална спротивност од оваа изјава која ја даде вчера.

Fabio Quagliarella го одбра бројот 18 дресот кој го носеше кристиан полсен како и да е со срека нека му е дресот на јуве и да ни донеси мн радости

Мислам дека не треба да се летаме со Скудето , да бидеме приземјени и да направиме екипа која ке игра константно добро и да почнат да се плашат од нас како порано

кој сака,што сака нека дава изјави-Диего си отиде против своја воља И ТОЧКА !!! новата управа и Дел Нери од првиот ден изјавија и се држеа на ставот дека ДИЕГО НЕ Е КОМПАТИБИЛЕН со новиот проект и најдобро е да замине,нешто покасно Дел Нери изјави дека се пишмани да го задржи,меѓутоа видовме како заврши сето тоа.....а сумата од 16 милиони евра е нешто сомнителна-не штима ко шо треба....Диего стопати изјави дека сака да остане и со овој тим да освојува трофеи,изјавите престанаа пред околу 2 недели кога почнаа преговорите за негово заминување,а платата која ќе ја добие доволно зборува дали играчот има или нема квалитети.....Волфсбург има еден од најголемите буџети во Бундеслигата,преклани беа шампиони сосема заслужено,лани не се снајдоа баш најдобро ни во Европа,ни дома,едноставно тимот немаше доволен капацитет за во двете натпреварувања-ете работи на случајот да се корегира и ништо случајно ако од в година гледаме 4 германски претставници во ЛШ наспроти 3 на италијанците-ако продолжат со намалувањето на квалитетот на големите клубови што е тренд да напоменам после исфрлањето на Јувентус од Серија А,што значеше и драстичен пад во квалитетот и на репрезентацијата на Италија(па кој сака нека признае,кој не сака-не мора !!!)

--- надополнето ---

Мислам дека не треба да се летаме со Скудето , да бидеме приземјени и да направиме екипа која ке игра константно добро и да почнат да се плашат од нас како порано
секако дека овој тим има капацитет за во Серија А,тимот е како створен да ги победува малите екипи-се оди на Скудето,меѓутоа ваквиот тим во ЛШ нема да ги преживее групите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom